Gombapörkölt zabgaluskával

2021.04.16

Hozzávalók kb 3-4 adagra:

  • 400 g barna csiperke
  • 1 db édeskömény
  • 1 szár szárzeller
  • 1 db tojás
  • 6-8 ek zabliszt
  • kevés kókuszolaj
  • kevés fokhagyma
  • só, bors, curry
  • 1,5-2 dl alaplé
  • 1 doboz zabkrém vagy dr.oetker növényi tejföl (vagy tejföl vagy tejszín)

Recept:

Az olajon megpirítjuk a fokhagymát egy kis pirospaprikával. Rádobjuk a gombát, az apróra vágott szárzellert és édesköményt. Mehet rá a curry és pirítsuk még így egy darabig. Ezt követően mehet rá 1,5-2 dl alaplé (vagy víz). Tetszés szerint lehet még fűszerezni sóval, borssal, zöldfűszerekkel. Összerottyantjuk. Behabarjuk 1 evőkanál zabliszttel és krémmel. Természetesen tejszín vagy tejföl is tehető bele. :)

A zabgaluskához 1 db tojást, 6-7 ek zablisztet használtam. Tökéletesen működik galuskaként a zabliszt.

Csempésztem bele némi mikrozöldet is. :)