Hajdinás-joghurtos zöldborsókrém főzelék

2019.01.29

Hozzávalók:

  • 200g borsó
  • ízlés szerinti fűszerek
  • 20g hajdina
  • fél doboz kisebb joghurt
  • víz
  • tojás
  • kókusz olaj spray a tojás sütéshez


Nem minden nap eszem húst, ahogy ezen a mai vasárnapon sem tettem. Az értékes fehérjebevitel nem csak állati eredetű fehérjével, például húsokkal teljesíthető. Tökéletes források a hüvelyesek. Kedvencem a borsó.

Gyakran használok zabot a sűrítéshez, de a minap láttam egy csodás receptet a paprika tv egyik külföldi műsorában, ahol a hajdinát, mint zabhelyettesítőt használták. Kedvet kaptam hozzá, mivel a hajdinát gyakran használom főételeknél köretnek. Beáztattam forró vízbe, majd amikor kicsit megszívta magát, leszűrtem. A borsót 1 dl vízben megpuhítottam, fűszereztem, majd joghurttal és hajdinával felforraltam. Ezután aprítógépben krémesre turmixoltam. A borsóhoz remek feltét a tojás minden formája. Én rajongok a tükörtojásért.

Isteni főzelék egy rohanós napon, mert nagyjából 15 perc alatt az egész elkészült. Finomakat lehet enni hétköznapi alapanyagokból is, mint pld. a borsó és nem csak a chia mag meg a szuper food-ok alkothatják az egészséges táplálkozás pillért. A balance megteremtése a legfontosabb.