HajPánik

2021.02.17

Nagy dobra soha nem vertem, mert annyira érzékeny téma volt ez számomra is, hogy még jómagam sem szerettem ezen aggodalmaskodni.

Hormonális problémáim - a hízás és túlsúly következtében kialakult állapot miatt - magukkal vonzották hajkoronám állapotának romlását is. Ezen a nagy fogyás és a szervezetemet nem kímélő testrekonstrukciós műtétek, valamint a kövérségem miatt kialakult epe problémák (később epe hólyag eltávolítás) sem segítettek, sőt.

Már rengeteg táplálkozást érintő tudás birtokában kerestem, kutattam a megoldást hajgyógyászon keresztül mindenféle kencékig. Mihez nyúl az ember először, ha bármilyen egészségét érintő gond lép életbe: google, különféle szerek. Én is ezzel kezdtem. Ellentmondásos cikkek, ilyen-olyan hajvitaminok, hajsamponok, hatásosnak mondott bogyók alkották a gyógymódomat - legalábbis azt hittem. Sok javulást azonban nem éreztem.

Nálam az évek alatt szépen lassan alakult ki, hogy homloknál megritkult a hajam. A hasplasztika és epe műtét körüli időszakban ez olyan mértékűre nőtt, hogy már csomókban szedtem ki a kádból és halálra voltam rémülve. A gyulladások (epe, korábbi inzulinrezisztencia miatti gyulladásos folyamatok) erősítették a szervezetemben a faggyútermelést is, ami a hajszálak fokozott elvesztését erősítették. Ezt 2020. júniusára tehetjük. Ezért is vágattam le derékig érő, szőke hajamat, s döntöttem a kleopátra, festetlen (eredetileg barna) hajam mellett.

Fájt a fodrásznál látni az állam alattól derékig húzódó hajkorona hossz halálát a szalon padlóján. De részben nem akartam, hogy a hajtöveket a hajam tömege még jobban húzza, másfelől úgy véltem, ha a hajfestésben szünetet tartok és a kemikáliáktól is igyekszem megszabadulni a fürdőszobámban, segítek ezen a helyzeten.

Eltelt 8,5 hónap. Ez idő alatt bevetettem mindent - az elején az említett szerekkel (hatástalanul), majd végül ismét hozzányúltam az egész gyökeréhez, ami segített nekem a fogyásban is: a TÁPLÁLKOZÁSOMHOZ. A fogyás miatti étrend nem egyenlő azzal, hogy az ember a haját, bőrét is megfelelően tudja ápolni belülről. Fontos, nem kívülről, hanem belülről.

Újra beleástam magam a hormonális tudásanyagomba, s amit az inzulinrezisztensek, pajzsmirigyesek, PCOS-es vendégeimnek szoktam tanítani, azt kezdtem el mélyebben boncolgatni a már közben egyetemi tudásként megszerzett biokémiai, élettan tudásommal.

Kialakult egy nagy tudásbázisom, kezdődött a tesztelgetés, a kísérletezés. És megszületett az a napi rutin, amit egészen addig nem szerettem volna említeni sem, míg nem tudok róla úgy beszámolni, hogy mögöttem van fél év saját tapasztalat.

Babahajak növése az egész homlok és fejtető részen
Babahajak növése az egész homlok és fejtető részen

Nagy örömömre látom, hogy az étrendi átalakítás - belülről történő vitamin és ásványi anyagok pótlása, a koncentrált élelmiszer párosítások eredményesek. Kencék, bogyók és kemikáliák nélkül a közértben, zöldségesnél, szupermarketekben található mindennap használható élelmiszerek koncentrált használata a megoldás arra, hogy a hormonális eltolódás helyre álljon, a hajhagymák erősödjenek. Itt rendívül nagy jelentősége vannak annak, hogy mit nem érdemes fogyasztani a hormonális egyensúlytalanság miatt, s hogyan lehet visszaállítani ezt a bizonyos egyensúlyt. Fontos tudni, hogy inzulinrezisztencia, pajzsmirigy gondok és egyéb hormonális eltolódások (anyagcsere folyamatok) egyik mellékhatásaként gyakori a hajhullás és mint a legtöbb betegséget, ezt is protokoll étrenddel kell helyre állítani sok tíz ezer forintos speciális samponok, szérumok, hajgyógyászra költött konzultációk helyett.

A hajhullást gyulladások, gyulladásos folyamatok, vitamin hiányos állapotok, hormonális egyensúly felbomlása, nagyobb súlyvesztés, nagyobb hirtelen hízás, indokolatlanul alacsony kalóriabevitel, egyoldalú tápanyagbevitel (pld. nincs elég szénhidrát vagy épp túl sok a szénhidrát és nincs megfelelő fehérje pótlás) is okozzák. Természetesen vannak olyan hajat érintő betegségek, amelyeket orvosnak kell kezelni, de az esetek nagy részében a megoldás mindig a legegyszerűbb: táplálkozás!

Az "idén lefogyok" mentorprogram első 3 hónapos szakaszában megmutatom azt a rendszert, amit erre kiépítettem a mindennapi táplálkozásban.


Nálam mindennapi rutin lett az alap menün felül egy regeneráló szeánsz, hívhatjuk így is, amit kifejezetten a hormonális egyensúlyom és a hajhullásom megállítása érdekében teszteltem, fejlesztettem ki saját magamon. Nincsenek csodaszerek itt sem. Sőt. A legtöbb hormonális gonddal élő, pld. pajzsmirigy beteg esetén kifejezetten ártalmas a kemikáliák xenoösztrogén bevitele a szervezetbe, amelyek kőolaj származékokat, jódot, higanyt és egyéb anyagokat tartalmaznak. Ez egy nagyon átfogó téma, ami a 10 hónapos mentorprogram bástyája lesz az első 3 hónapban. Megmutatom, mit, mikor, mivel és hogyan lehet megtenni annak érdekében, hogy a gyulladások megszűnhessenek, a szervezet vitaminállapota helyre álljon és a szervezet belülről alakítson ki védelmet saját magának. Mindezt természetes táplálékokkal, bogyók, szerek, külsőleg alkalmazott kencék nélkül. Hiszen a megoldás mindig belülről kell érkezzen. A hidratáltság, a bőr szerkezete és állapota, a haj, köröm mind-mind azon múlik, hogyan étkezünk a nap folyamán. Ezt gyakorlatban lehet megtapasztani és átélni.

Egy nőnek ékszere a hajkoronája, ezért esetemben is szívüggyé vált a kérdéskör. Gyakori, hogy egészen addig nem figyelünk erre, amíg meg nem tapasztaljuk a félelmet, hogy a hajszálakat elveszítjük, az erős és hosszú hajunk elveszhet. Engem sem érdekelt kellőképpen, bevallom, mert soha nem volt ezzel különösebben gondom, legalábbis nem volta olyan észrevehető. Amikor már látványosan én magam is figyeltem a tükörben, ott már éreztem, ezzel valamit kezdenem kell.


Termékek

Senorita MINI VIP tagság 2023

A VIP CSOMAG ELEMEI: Senorita VIP tagság 6 hónapra Online tanulófelület 6 hónapra Kidolgozott életmódprogram 6 hónapra Nyomdai eszközrendszer (A-B kártyapakli) a 6 hónapos programra Hosszabbítható tagság további blokkokra

16 000 Ft

Kovács Klaudia - Túlszeretni | NYOMDAI KIADÁS

Egy kövér lány voltam, aki egész életében le akart fogyni. Sokáig nem tudtam, hogy a bennem lakozó személyiségek miért csatáznak egymással. Hogy egyáltalán miért találkozom más és más arcaimmal, s miként kellene ezeket kezelnem. Nőként sok szerepet öltünk magunkra, még az előtt is, hogy párra lelnénk. Amikor csak az ÉN lakozik a lelkünkben és nincs mellettünk más, már akkor is sokféle módon jelenünk meg a napjainkon. Minden azzal kezdődött nálam a személyiségfejlesztésemben, hogy boldog akartam lenni. Viszont nem feltétlenül tudtam, ez mit is jelent. Elvárásokat támasztottam az elképzeléseimmel szemben, s ha bármi másként alakult, mint azt ahogyan én vázoltam kötelező kimenetelként, rögtön falakba ütközött az aktuális álomképem. Valahogy ilyen módon találtam rá az életemben az ételre, mint vigaszdíjra, mint egy láthatatlan barátra, aki sosem bánt, aki sosem beszél vissza, aki mindig örömet akar okozni, aki feltétel nélkül ki is elégíti a vágyaimat. E könyv írásakor már tudom, hogy a kövérség búcsút vett tőlem. Nem csak elértem az áhított testsúlyomat, de egy olyan életet is felépítettem, amelyben felelősséggel tartozom hozzám hasonló emberek döntéseiért is. Öt éve blogot írok a történetemről. Úgy kellett ezt a könyvet megírnom és az olvasó úgy olvashatja el a fejezeteket, hogy az a tény már befolyásolja az írottak értelmezését: sikerült lefogynom. Ezért a sorok legalább annyira elmesélt élmények öt év vonatkozásában, mint amennyire a jelenre vonatkozó felfedezések, felismerések is. Sőt, valójában a ma megtapasztalásaira lehet igazán értelmezni a változásomat. A könyv egyszerre a múltam, a jelenem és a remélt jövőm is.

4 990 Ft 7 990 Ft