Hamis gyrostál salátával, ceruza grill burgonyával, tzatzikivel

2019.04.01

Az egyik legkönnyebben elkészíthető finom vacsora. Pulykatokányt szeretek használni, az aldiban veszem, mert grill serpenyőben készítve ez nagyon zamatos lesz, puha, mégis ropogós is egyben. A pulyka szeret minden fűszert, különösen a kaprot. Ez azoknak jó hír, akik inzulinrezisztensek, mert a kapor természetes inzulinszabályozó. Szinte minden ételembe teszek kaprot. Így a tzatzikibe és a húshoz is.

Hozzávalók: pulykatokány, kígyóuborka, koktélparadicsom, lila káposzta, sült burgonya, joghurt, fokhagyma, kapor, citrom

Pulykatokány készítése

Recept: a pulykatokányt grill serpenyőben kaporral, fokhagymával, sóval és borssal ízesítve addig sütöm, míg már érződik a füstösség az illatán. Közben a kígyóuborka egy részét bármilyen lyukú reszelőn lereszelem, kinyomkodom a levét, majd egy tálba öntöm. Natúr joghurtot halmozok rá, amelybe előzőleg kevertem aprított fokhagymát, sót és egy fél citrom levét. Ezt összekeverem és kész is a tzatziki. Nagyon szeretem kefirrel is. Tejmentes étrendben kókuszjoghurtból is készíthető. Az uborka másik részét kockákra vágom, ahogy a paradicsomot is. Lila káposztából mindig veszek egy fejet, amelyet legyalulok késsel. Erre van egy módszerem, ami nekem bevált a hűtőben tartásról. Nem újdonság, egy külföldi vlogvideóban láttam. Az étel tárolódobozt kibélelem konyhai papírtörlővel, így a nedvesség oda gyűlik és emiatt a zöldség aprítva sokáig friss marad a hűtőben. Ma is felszeleteltem egy egész pici fej káposztát és kettő ételtárolóba halmoztam a csíkokat. Csak előkapom és kiveszem azt a mennyiséget, amelyet épp teszek a salátáimba. Az ételhez én mindig kívánok salátán kívül mást is, jelen esetben gyufa burgonyát. Egy pici fej burgonyát gyufa vastagságúra vágtam és abban a szaftban grilleztem, ahonnan kivettem előzőleg a pulykatokányt. Kapor nem maradt le erről se. Isteni finom. :)