Heti traccs - Motiváció a küldetésedhez

2021.02.21

22 pont a motivációdért!

Az évek alatt egyetlen dolog vezérelt a saját változni akarásomon felül: bebizonyítani azoknak, akik bántottak, elítéltek, nem hittek bennem és hátráltattak, hogy meg tudom csinálni.

Ehhez igyekeztem olyan elveket követni, amelyek a lelkivilágomat is és a gondolkodásomat is erősítették.

A pozitív attitűd, a jó dolgokra való összpontosítás, a magunkba vetett hit, a képességeink és erősségeink elismerése mindent pályán tud tartani.

Ha van egy célunk, semmi más nem kell hozzá: CSAK MI MAGUNK!


 1. Állapodj meg saját magaddal!

Lendülj át a halogatáson és csináld meg, aminek készen kell lennie. Köss megállapodást saját magaddal: itt lehet szó apró vagy nagyobb dolgokról is, vagy egyszerűen mond azt, hogy ha befejezed az adott feladatot, akkor sétálhatsz egy nagyot vagy veszel magadnak egy fagyit jutalmul. Egy-egy részfeladat elvégzése után jutalmazhatod magad valamivel. Persze, az ne 1 tábla csoki legyen. :)

 1. Tettesd azt, hogy felkészülten állsz a feladat elé!

Ha nem érzed a motivációt, vagy egyáltalán nem lelkesedsz az életvitel megváltoztatásának gondolatáért, egyszerűen tégy úgy, mintha minden rendben lenne! Általában pár perc elegendő ahhoz, hogy valóban motiváltnak, lelkesnek és pozitívnak érezhesd magad. A tudatalattinkat nagyon könnyű becsapni.

 • Tegyél fel magadnak reggelente pozitív, napindító kérdéseket!

Minden reggel tegyél fel magadnak legalább 5 kérdést, amik lendületet adnak majd neked egész napra:

Mitől vagyok éppen boldog? - Mi az, ami nagyon izgat pillanatnyilag? - Milyen közelgő esemény vagy eredmény hajt jelenleg? - Miért szereted most az életed? - Miért vagy hálás?


 • Kell egy nagy cél!

Találj magadnak egy nagyobb célt, hiszen a nagy elhatározások hosszú távon jobban motiválnak, mint a kisebb, apró célok. Nem baj, ha távolinak tűnik például 50kg fogyás. Hajtson az, hogy minél tovább juss ebben a küldetésben!

 • Kezdd egy apró feladattal, és engedd, hogy a többi magától jöjjön!
Tedd meg az első lépést! Mikor végeztél egy apróbbnak tűnő feladattal, könnyebb lesz tovább folytatni a sort, és a kezdeti motiváció ki fog tartani a későbbiekben is. Apró léptekben lehet folytonosságot szerezni. Ne akarj mindent azonnal, mert annak biztosan feladás lesz a vége!


 • A legnehezebb feladat kerüljön mindig előre!

Sokkal könnyebb napod lesz, ha már az elején túl vagy a nehezén, ráadásul az önbizalmad is az egekbe szökik majd egész napra, ha már túl vagy a legrosszabbon. Ne halogasd a főzést, s ha tudod, hogy hajlamos vagy az elodázásra, a sportot is célszerűbb a nap elejére időzíteni, mert nagyobb eséllyel lesz benned következetesség, ha tudod, ma mennyi mindent tettél már a sikeredért.

 • Kezdd lassan!

Ahelyett hogy azonnal beleugranál valamibe, inkább lassíts! Mikor ezt a módszert használod, akkor az agyad nem egy nehéz feladatot érzékel, amit minél gyorsabban meg kell oldanod. Mikor az agyad úgy érzékeli, hogy mindent azonnal meg kell csinálni, akkor gyakran rá se tudod szánni magad hogy belevágj a feladatba. Valójában inkább kezdj bele, akár lassan is, ahelyett, hogy egyáltalán ne vágtál volna bele.

 • Hasonlítsd össze magad Önmagaddal!

Ne másokkal. Ha folyamatosan másokat állítasz szembe magaddal, akkor könnyedén veszíthetsz motivációt és egyre több kétséged lesz saját magaddal szemben. Mindig vannak előtted emberek, rengeteg ember, akik van, amiben sokkal jobbak nálad. Koncentrálj inkább önmagadra, a saját eredményeidre, és arra, hogy hogyan fejlesztheted saját magad. Ha visszatekintesz a saját eredményeidre és hibáidra, akkor nagy valószínűséggel nem ugyan ezeket a hibákat fogod majd elkövetni a jövőben. Hatalmas motivációt tud adni, ha látod mennyit fejlődtél az elmúlt időszakban, és hogy milyen messzire jutottál. Hatalmas meglepetések érhetnek, ha kicsit visszanézel az elmúlt időszakra.

 • Minden sikert tarts számon!

És engedd, hogy ezek a pozitív élmények legyenek rád hatással, ne pedig a kudarcaid. Írd le a sikereidet, hiszen ezeket a pozitív élményeket a legegyszerűbb elfelejteni.

 • Viselkedj úgy, mint a példaképeid!

Olvass róluk, nézd őket, hallgasd őket. Fedezd fel, hogy mit tettek, miért voltak különlegesek, de ne feledd, hogy ők is csak emberek, akárcsak Te. Engedd hogy inspiráljanak, de ne csak csodáld őket. Ők is azért értek el eredményt, mert a tettekre fókuszáltak.

 • Érezd jól magad!

Csinálj valami izgalmasat, hozz létre magadnak egy érdekes feladatot, mert újdonságokkal előrukkolni. Még akkor is, ha mások nem értenek vele egyet, vagy leintenek rá. Mindig magadra hallgass!

 • Lépj ki a megszokott kereteidből!

Nézz szembe a kihívásaiddal - hidd el, hatalmas motivációt ad majd! Tedd meg az első, rémisztő lépést, megéri majd!

 • Ne félj a kudarctól!

Inkább fogadd el, hogy a sikerekben gazdag élet természetes velejárója. Értékes dolgokat is megtanulhatsz a kudarcaidból, csak folyamatosan kérdezd meg magadtól, hogy mit tanulhatsz az adott szituációból. Nem sikerül valami úgy, ahogy szeretted volna? Kit érdekel? Majd legközelebb jobban sikerül, legyél büszke magadra, hogy megpróbáltad! Minden negatív kudarc tudás azzal kapcsolatosan, hogy milyen módszer nem vált be. Ennek örülni kell, hiszen szűkül a kör, ami előbb vagy utóbb eredményhez vezet.

 • Tudd, hogy miért csinálod, amit csinálsz!

Mikor nem tudod, miért kell elvégezned valamit, sokkal nehezebb lesz megcsinálni az adott feladatot. Olyan dolgokat csinálj, amelyek mögött valódi cél áll. Azért ne kezdj el fogyni, mert bárki azt mondta, hogy nagy a feneked. Neked kell érezned, hogy önmagadhoz mérten hogyan élsz, milyen az életviteled. Ha úgy érzed, kell a változás, konkretizáld, hogy miben kell fejlődnöd.

 • Írd le a céljaidat és az okokat, amiért megéri értük dolgoznod!

Ragaszd ki a falra, a monitorodra vagy a tükörre, így folyamatosan emlékeztet majd arra, hogy miért kell fókuszáltnak maradnod! Ha duciforradalom munkafüzetet, akcióterv sablont használsz, folyamatosan olvasd vissza a korábban írt gondolataidat. Meg fogsz lepődni, ha fejlődsz vagy épp elmaradsz a kitűzött céloktól. Nagyon sokat tanultam én magam is abból, hogy évekkel korábban gondoltam önmagamról.

 • Koncentrálj a pozitív gondolatokra!

Tanulj meg pozitívabban gondolkodni, és szűrd ki a negatív gondolatokat, mielőtt még befúrnák magukat a gondolataid mélyére. Nem kell mindig pozitívnak lenned, de legtöbbünk tudna javítani a pozitív hozzáállásán. A legegyszerűbb pozitív gondolkodásra való tanulás módszere: ne azt tartsd számon, mi nem sikerült, hanem arra koncentrálj, amiben erősséged és eredményed van.

 • Programozd újra az információ fogyasztásodat!

A média és az emberek folyamatosan negatív, cinikus gondolatokat közvetítenek feléd - engedd el ezeket, ne figyelj oda rájuk. Figyelj a pozitív hírekre, filmekre, sorozatokra és könyvekre, gyűjtsd olyan hasznos információt, ami emberileg is jó hatással van rád. Válogasd meg, mit fogadsz be, és koncentrálj a jó dolgokra.

 • Használd a kreativitásod!

Vegyél elő egy darab papírt, és írd fel a tetejére hogy mi az a dolog, amihez több kreativitásra lenne szükséged. Lehet ez például egy anyagi kérdés, vagy az út egy boldogabb, egészségesebb életvitel felé. Írj össze 20 különböző ötletet a témában. Aztán próbálj meg találni még 10-et. Nem minden ötlet lesz jó, vagy éppen megvalósítható, de párral tovább tudsz majd lépni, és ahogyan egyre többet használod a kreativitásod nem csak hasznos ötletekre bukkansz majd, de megtudod milyen kreatív is vagy valójában - és hogy ez mennyire jó érzés.

 • Tudd meg, mi tesz boldoggá!

És csináld, amennyit csak lehet! A munka mellett muszáj, hogy legyen valami, amiben örömödet leled, hiszen, ha a munkád az egyetlen örömforrásod, akkor elképesztően hamar ki fogsz égni benne.

 • Gondolkodj szabadabban!

Ne félj kilépni a megszokottból - csak azért, mert az elméd az előző tapasztalataid "merevlemeze", még bátran kiléphetsz belőle, hiszen annyi minden van a világon, amit még nem próbáltál.

 • Minden egyes nap számít!

Sajnos nem rendelkezünk a világ összes idejével, szóval koncentrálj a mára, és arra amit valóban csinálni akarsz. Saját példámból tudlak arra ösztönözni: ne várj addig, amikor visszatekintve sajnálni fogod az elvesztegetett idődet!

 • Soha nem késő változtatni!

Életed bármely pontján dönthetsz úgy, hogy ott és akkor mindent megváltoztatsz, amit csak szeretnél. Ez lett a mottóm 4 éve, s azóta is ez hajt engem előre. Az egyetlen önálló akaratod a döntésed: mert helyetted senki más nem tud változni, változtatni és fejlődni.

Termékek

1 ÉV VIP TAGSÁG (28 NAPOS ÉLETMÓDVÁLTÓ KURZUSSAL)

Igényeld új VIP tagságodat és maxold ki az életmódváltásodat! Komplex életmódváltó program online tanuló felülettel Letölthető, kidolgozott infókártyapaklival, amelyen mindent megtanulsz, ami az életvitel változtatásához szükséges VIP automatikus kedvezmény rendszer Senor/ita termékeinkhez 1 éves tagság A VIP tagságban kurzusokon keresztül menetelhetsz végig a céljaidig: Új belépős tagoknak mindent a részelteibe menően megtanítunk Új belépő kurzoson, amelyet saját tempódban bármikor elérsz. 28 FIX nap kurzusunkon velünk együtt végzed az életmódváltást: főzést, napi fókuszokat, nap indítást, nap zárást. Varázsmenü videósorozatunk eligazít mini videók segítségével a legfontosabb tudnivalókon az élelemiszereken át a hormonális problémákon keresztül a komplexebb témákig.

16 990 Ft 19 990 Ft

ÖRÖKÖS VIP TAGSÁG + VARÁZSMENÜ CSOMAG (28 NAPOS ÉLETMÓDVÁLTÓ KURZUSSAL)

Igényeld új VIP tagságodat és vidd vele a VARÁZSMENÜ csomagunkat is. Kezdd rögtön 28 napos életmódváltó kurzusunkkal! Csatlakozz most a VIP tagok közé, vigyél mindent, amit csak adhatunk: Komplex életmódváltó program online tanuló felülettel VIP kedvezmény rendszer Senor/ita termékeinkhez 180 napos életmódváltó program nyomdai kártyapaklival a varázsmenü rendszer teljes tudásanyagával 28 napos életmódváltó kurzusunkban mindent megtanítunk neked, hogy teljes erőbedobással indulhass el az úton. Varázsmenü csomagra, amit te választanál magadnak az induláshoz. A varázsmenü csomagok 2 db kollagén terméket, a Varázsmenü életmódváltó receptkönyvet is a kezedbe adja. Kollagén termékeidet VIP tagságod aktiválása után választhatod ki, ennek folyamatáról a VIP tagság érvényesítését követően tájékoztatunk a jogosultságaid beállításaival együtt. A szállítási költséget a magyarországi csomagok ára tartalmazza. A szállítási költséget külföldi tagok számára a webshop felszámolja.

31 960 Ft 49 950 Ft