Hogyan készülnek a kollagén kiegészítők?

2022.10.31

A kollagént enzimatikus hidrolízis útján extraháljuk. Az alábbiakban részletesen megismerheted, hogyan történik ez a folyamat a szarvasmarha-, sertés-, csirke-, halszövetek esetén:

1. lépés: A nyersanyagot -25 ° C-on vagy -4 ° C-on kell tartani. Szükséges a szövetek védelme érdekében.2. lépés: Előkezelés: A nem kollagén pigmentek és fehérjék eltávolítása, a kollagén hozamának növelése érdekében. Ez savas vagy lúgos folyamaton keresztül történik, a szövetektől függően.
  • Savas eljárás: Kevésbé összefonódó kollagénszálak, például sertés és halbőrök törékeny nyersanyagaihoz alkalmas.
  • Alkáli folyamat: Vastagabb anyagokra, például szarvasmarha csontokra használatos.

3. lépés: Demineralizáció: Az ásványi anyagok, mint a kalcium eltávolítása a kollagén kivonásának megkönnyítése érdekében.

4. lépés: enzimatikus hidrolízis: enzimekkel történő emésztés a kollagén kötések lebontásához. Az elegyet folyamatosan 48 órán át 4 ° C-on keverik.

5. lépés: Extrakció: A kollagén szűréssel, kicsapással (megszilárdulással) és dialízissel megy végbe.

  • Szűrés: A maradékot elválasztják a kollagéntől, amely folyékony.
  • Kicsapás: A kollagén por előállításához a folyékony kollagént kicsapjuk (szilárd anyaggá alakítjuk).
  • Dialízis: A nagyobb kollagén molekulák elkülönítése a kisebbektől.

Hozam: Csak 12 g szarvasmarha, sertés vagy csirke kollagén előállításához 1 kg nyersanyagra van szükség. Ez azt jelenti, hogy a kollagén peptidek egyetlen doboza 25- 40 kg szövetből származhat. Ez a látszólag alacsony hozam azért lehetséges, mert a zsírok, ásványok és nem kollagén fehérjék nagy részét el kell távolítani a szövetekből.

Kovács Klaudia - Túlszeretni | NYOMDAI KIADÁS

Egy kövér lány voltam, aki egész életében le akart fogyni. Sokáig nem tudtam, hogy a bennem lakozó személyiségek miért csatáznak egymással. Hogy egyáltalán miért találkozom más és más arcaimmal, s miként kellene ezeket kezelnem. Nőként sok szerepet öltünk magunkra, még az előtt is, hogy párra lelnénk. Amikor csak az ÉN lakozik a lelkünkben és nincs mellettünk más, már akkor is sokféle módon jelenünk meg a napjainkon. Minden azzal kezdődött nálam a személyiségfejlesztésemben, hogy boldog akartam lenni. Viszont nem feltétlenül tudtam, ez mit is jelent. Elvárásokat támasztottam az elképzeléseimmel szemben, s ha bármi másként alakult, mint azt ahogyan én vázoltam kötelező kimenetelként, rögtön falakba ütközött az aktuális álomképem. Valahogy ilyen módon találtam rá az életemben az ételre, mint vigaszdíjra, mint egy láthatatlan barátra, aki sosem bánt, aki sosem beszél vissza, aki mindig örömet akar okozni, aki feltétel nélkül ki is elégíti a vágyaimat. E könyv írásakor már tudom, hogy a kövérség búcsút vett tőlem. Nem csak elértem az áhított testsúlyomat, de egy olyan életet is felépítettem, amelyben felelősséggel tartozom hozzám hasonló emberek döntéseiért is. Öt éve blogot írok a történetemről. Úgy kellett ezt a könyvet megírnom és az olvasó úgy olvashatja el a fejezeteket, hogy az a tény már befolyásolja az írottak értelmezését: sikerült lefogynom. Ezért a sorok legalább annyira elmesélt élmények öt év vonatkozásában, mint amennyire a jelenre vonatkozó felfedezések, felismerések is. Sőt, valójában a ma megtapasztalásaira lehet igazán értelmezni a változásomat. A könyv egyszerre a múltam, a jelenem és a remélt jövőm is.

4 990 Ft 7 990 Ft

Senorita MINI VIP tagság 2023

A VIP CSOMAG ELEMEI: Senorita VIP tagság 6 hónapra Online tanulófelület 6 hónapra Kidolgozott életmódprogram 6 hónapra Nyomdai eszközrendszer (A-B kártyapakli) a 6 hónapos programra Hosszabbítható tagság további blokkokra

16 000 Ft