Hogyan készülnek a kollagén kiegészítők?

2022.10.31

A kollagént enzimatikus hidrolízis útján extraháljuk. Az alábbiakban részletesen megismerheted, hogyan történik ez a folyamat a szarvasmarha-, sertés-, csirke-, halszövetek esetén:

1. lépés: A nyersanyagot -25 ° C-on vagy -4 ° C-on kell tartani. Szükséges a szövetek védelme érdekében.2. lépés: Előkezelés: A nem kollagén pigmentek és fehérjék eltávolítása, a kollagén hozamának növelése érdekében. Ez savas vagy lúgos folyamaton keresztül történik, a szövetektől függően.
  • Savas eljárás: Kevésbé összefonódó kollagénszálak, például sertés és halbőrök törékeny nyersanyagaihoz alkalmas.
  • Alkáli folyamat: Vastagabb anyagokra, például szarvasmarha csontokra használatos.

3. lépés: Demineralizáció: Az ásványi anyagok, mint a kalcium eltávolítása a kollagén kivonásának megkönnyítése érdekében.

4. lépés: enzimatikus hidrolízis: enzimekkel történő emésztés a kollagén kötések lebontásához. Az elegyet folyamatosan 48 órán át 4 ° C-on keverik.

5. lépés: Extrakció: A kollagén szűréssel, kicsapással (megszilárdulással) és dialízissel megy végbe.

  • Szűrés: A maradékot elválasztják a kollagéntől, amely folyékony.
  • Kicsapás: A kollagén por előállításához a folyékony kollagént kicsapjuk (szilárd anyaggá alakítjuk).
  • Dialízis: A nagyobb kollagén molekulák elkülönítése a kisebbektől.

Hozam: Csak 12 g szarvasmarha, sertés vagy csirke kollagén előállításához 1 kg nyersanyagra van szükség. Ez azt jelenti, hogy a kollagén peptidek egyetlen doboza 25- 40 kg szövetből származhat. Ez a látszólag alacsony hozam azért lehetséges, mert a zsírok, ásványok és nem kollagén fehérjék nagy részét el kell távolítani a szövetekből.

Senorita lefogyok VIP tagság

A VIP TAGSÁG ELEMEI: Senorita 90 napos program A. Blokk Senorita 90 napos program B. Blokk Senorita 90 napos program C. Blokk Senorita 90 napos program D. Blokk 10-20% közötti VIP kedvezmény Senorita kollagénkollekcióra korlátlan VIP jogosultság a VIP kedvezményprogramban meetingek, szakmai támogatás A 90 napos blokkok tematikája: 90 napos étrendterv A, B, C, D blokkban heti több receptes videóval és variációs ötlettárral 90 napos edzésterv A, B, C, D blokkban heti 1 oktató videóval 90 napos program blokk terv Blokkok: 2023. január 2: A.blokk, 2023. április: B.blokk, 2023. július 1. C. blokk, 2023. október 1: D.blokk VIP tagok számára lehetőséget adunk Dia szakmai könyveinek megvásárlására.

16 000 Ft 38 000 Ft