Hogyan lesz szaftos a csirkemell?

2019.05.27Ha diéta, akkor alapvető kelléke a csirkemell. Bárki könnyen elkészítheti. Sokan azért idegenkednek tőle egy idő után, mert unalmassá válik az íze vagy gyakran kiszárad sütés közben.

Íme a szaftos, ízletes csirkemell titka, ami alapján nem válik unalmassá, mindig puha és tényleg zamatos lesz az ételünkben:


A kicsontozott csirkemellet sózzuk, borsozzuk mindkettő oldalán. Egy serpenyőt felforrósítunk, 20-30 gramm vajat dobunk rá. Ebbe - előtte alaposan megmosott - citromnak héjéból 2-3 csíkot levágunk, majd a vajhoz adjuk egy-két gerezd meghámozott fokhagyma kíséretében. Amikor habzik, beletesszük a húst. Steakhez hasonlóan sütjük, fél percenként megfordítjuk a melleket másik oldalukra, összesen 100 grammos csirkemellek esetén 3 percen át ezzel a módszerrel sütjük (ha nagyobb melleket sütünk, arányosítsuk az időt is, vagyis ha pld. 200 grammos melleket sütünk, akkor 6 percig forgassuk fél percenként). Ekkorra a vaj már szépen megbarnul.

Ha ezzel megvagyunk, 120 fokos, előmelegített sütőbe tegyük a serpenyőt, ahol 8-10 percig kell sütni. Amikor kész, a serpenyőt kivesszük, ismét dobunk hozzá egy pici vajat, majd a habzásában meglocsolgatjuk vele a húst.

Kivehetjük a serpenyőből, ha a fűszeres, szaftos vaj már átjárta a melleket. 2 perc pihentetés után szeletelhető, szervírozható.

Nincs szükség gyors pácokra, adalékanyagokra és ízfokozókra a finom húsokhoz!

*További tipp: a vajba mehet akár kakukkfű is a citromhéjak helyett.