Hogyan lesz szaftos a csirkemell?
Ha diéta, akkor alapvető kelléke a csirkemell. Bárki könnyen elkészítheti. Sokan azért idegenkednek tőle egy idő után, mert unalmassá válik az íze vagy gyakran kiszárad sütés közben.
Íme a szaftos, ízletes csirkemell titka, ami alapján nem válik unalmassá, mindig puha és tényleg zamatos lesz az ételünkben:

A
kicsontozott csirkemellet sózzuk, borsozzuk mindkettő oldalán. Egy
serpenyőt felforrósítunk, 20-30 gramm vajat dobunk rá. Ebbe - előtte
alaposan megmosott - citromnak héjéból 2-3 csíkot levágunk, majd a vajhoz
adjuk egy-két gerezd meghámozott fokhagyma kíséretében. Amikor habzik,
beletesszük a húst. Steakhez hasonlóan sütjük, fél percenként
megfordítjuk a melleket másik oldalukra, összesen 100 grammos
csirkemellek esetén 3 percen át ezzel a módszerrel sütjük (ha nagyobb
melleket sütünk, arányosítsuk az időt is, vagyis ha pld. 200 grammos
melleket sütünk, akkor 6 percig forgassuk fél percenként). Ekkorra a vaj
már szépen megbarnul.
Ha
ezzel megvagyunk, 120 fokos, előmelegített sütőbe tegyük a serpenyőt,
ahol 8-10 percig kell sütni. Amikor kész, a serpenyőt kivesszük, ismét
dobunk hozzá egy pici vajat, majd a habzásában meglocsolgatjuk vele a
húst.
Kivehetjük a serpenyőből, ha a fűszeres, szaftos vaj már átjárta a melleket. 2 perc pihentetés után szeletelhető, szervírozható.
Nincs szükség gyors pácokra, adalékanyagokra és ízfokozókra a finom húsokhoz!
*További tipp: a vajba mehet akár kakukkfű is a citromhéjak helyett.