Hogyan született meg az ELIT program?

2018.08.05

Dia vagyok, a Duciforradalom blog alapítója, "főhőse", hírnöke, szónoka, mesélője.

Extrém kövér lányként kezdtem, 151 kg-os súllyal.  Jelenleg -60kg fogyást tudhatok magaménak. Fogyásomat 2017. januárjában kezdtem. Ez idő alatt töltöttem el a mindennapjaimat eleinte kísérletezéssel, majd később tudatos önfejlesztéssel és iskolai tanulmányokkal.

Voltam vegán, étkeztem gluténmentesen, tejmentesen, húsmentesen, és átestem a ló másik oldalára is, amikor fehérjét fehérjével ettem. Ezt megelőzően nagyjából 100 féle fogyókúrás csodaszert és módszert kipróbáltam, eredménytelenül. 12 éven keresztül fogyókúrázva híztam. 21 évesen még 80 kg körül voltam, 33 évesen már 151 kg. Mondhatja bárki, hogy buta vagyok, amiért hagytam elfajulni ennyire a dolgokat, de ezeknek az embereknek csak azt tudom mondani, hogy senki nincs a másik ember fejében, ezért ítélkezni nagy hiba. Akartam én fogyni, próbálkoztam is, de maga alá gyűrt a kövérségi spirál. Egyszerűen egyre kövérebb és kövérebb lettem, mígnem szembetalálkoztam az inzulinrezisztenciával és még ez sem tudott kimozdítani a beteges evéskényszeremből. Ettem reggeltől estig, majd koplaltam pár napig. Titokban, bujkálva ettem, úgy éltem sokszor, mint egy gyűjtögető. Gyűjtöttem a kólás üvegeket és növesztettem a zsírpáncélomat. Mígnem eljött az a bizonyos 2017-es nap, amikor eldöntöttem, véget vetek a szenvedésemnek.

Azon a napon nem csak egy döntést hoztam. Hanem megszületett "A" döntés, amely alapjaiban, gyökereiben mindent megváltoztatott az életemben. Nem csak én, hanem az életem is teljesen más lett. Korábban általam nem ismert úgy célok, álmok láttak nap világot és olyan lehetőségeket kaptam az sorstól, amelyek soha nem lettek volna az enyémek, ha nem döntök. De én megtettem.

Új céljaim között fogalmazódott meg a tanulási vágy, miszerint ezen a területen is szeretnék mindent magamévá tenni. Elkezdtem hát eredeti - közgazdász - szakmámtól merőben eltérő vonalon beleásni magam a táplálkozástudomány és sporttudomány témakörébe és az életvezetési gyakorlatok tárházába.

Milyen területen szereztem oklevelet, végzettséget, tanúsítványt?

 1. Életviteli life coach
 2. Életmód tanácsadó trainer - táplálkozási tanácsadó
 3. Hormonális egyensúly tanácsadó
 4. Stresszkezelési és homeopátia tanácsadó
 5. Fitnesz instruktor (edző) képzésen hallgató vagyok
 6. 2018. szeptemberétől egyetemi képzés keretein belül kezdem meg a  tanulmányaimat a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi karán.
 7. Saját fogyásom tapasztalatai talán ezeknél is többet érnek

Úgy döntöttem, hogy saját életemben megélt tapasztalataimat nem tartom magamnak, ezért fogtam a ceruzámat és húztam egy vonalat a múltam és a jövőm között, s feladtam mindent, hogy életem a Duciforradalomról és a táplálkozástudományról szóljon. Gurulós forgószékből az életembe csöppentem kevesebb, mint 1,5 év alatt. Fejest ugrottam. Abban szeretnék segíteni, hogy mások is megleljék magukat a saját sorsuk vonalán és merjenek az egészségesebb, tudatosabb, boldogabb élet mellett voksolni.

Nem szépítem a helyzetet. A kövérség egy áldatlan állapot. Semmilyen pozitív mellékhatása és kimenetele nincs. Kizárólag károkat hoz az ember életében egészségügyi és lelki viszonylatban is. Nagyon sok duci áltatja magát azzal, hogy "jó ez így", holott szíve mélyén mindenki lapozgatja a fogyókúrás újságokat és a divatmagazinokat. Jövőképe egy duci lánynak férj mellett sem kedvezőbb. Van, aki elfogad és szeret úgy ahogy vagy.... addig, míg az egészséged megengedi. Szerethet Téged bárki, bármilyen szerelemmel és földöntúli boldogságban, az egészségügyi kockázatok bármikor gátat szabhatnak minden szerelemnek. Leggyakoribb szövődmények az inzulinrezisztencia, diabétesz, ösztrogén túlsúly, PCO, PCOS, pajzsmirigy túlműködés, pajzsmirigy alulműködés, autoimmun pajzsmirigy problémák, endometriózis, meddőség, menstruációs zavarok, korai menopauza, magas vérnyomás, emésztési zavarok (puffadás, hasmenés, székrekedés), gyomorbántalmak, felszívódási zavarok (ételintoleranciához hasonlító glutén, tej és egyéb étel allergiák), bőrproblémák (száraz bőr, ekcémás bőr, pattanásos bőr, gyulladt bőr, striák), hajhullás, vizesedés, daganatok. Ezek mind nagyobb kockázattal érkezhetnek azok életébe, akik rendszertelenül, rossz minőségű táplálkozási mintával, finomított ételeket fogyasztanak és emiatt elhízottak. Ehhez társul a mindennapi stressz, s a kövérség miatt fokozódó önértékelési problémák.

Saját jövőképem is pontosan ez volt egészen addig a pillanatig, míg nem léptem. Beköszöntött hozzám, 100 körüli nyugalmi pulzussal, 140 feletti vérnyomással és enyhe inzulinrezisztenciával. Meghívót küldött az életembe egy "szappanopera" premierjére, ami bizonyosan nem végződött volna happy end-del, s szenvedő főhőse lettem volna önszántamból.

De én döntöttem. Amellett, hogy amennyiben van lehetőségem másképpen élni az életemet, akkor befejezem azt a romboló életvitelt, amit hosszú éveken keresztül folytattam és szembenézek azzal, hogy egyedül nekem van ráhatásom a változtatásra. Eldönthetem, hogy tönkre teszem az életem és szándékosan hátráltatom a jövőmet, vagy teszek azért, hogy legyen még egyáltalán jövőm.

Ezért született meg a duci dívány, majd alakult duciforradalommá, ahol semmi másra nem vágytam, csak egy mikrofonra, amin keresztül mindenki hallhatja legfontosabb üzenetemet:

ÉLETED BÁRMELY SZAKASZÁN DÖNTHETSZ ÚGY, HOGY MINDENT MEGVÁLTOZTATSZ!

Ebben szeretnék segíteni mindenkinek, aki úgy érzi, hogy már annyiszor próbálta egyedül, eredménytelenül és szüntelenül visszaesik a startvonalra. Az a vágyam, hogy velem együtt mindenki érjen a célvonalba, mert mindenki megérdemli saját magától a legjobbat. Bármi, amire nekünk van ráhatásunk, megváltoztatható. Így fordíthatunk a sorskerekünkön egyetlen döntéssel is: nem csinálom tovább így! Megváltozom, mert sokkal több jár nekem ebben az életben!

Ezért alkottam meg azt az eszközrendszert, amivel bárki hozzáférhet megfelelő támogatáshoz akár ingyen, akár tagsági díj vagy térítési díj fejében. Célom valóban mindenkinek megadni azt, ami segítséget nyújt. Ezért épül fel a Duciforradalom eszköztára több elemből is.

Elérhető 2 db ingyenes e-könyv, amelyek taglalják az egész szervezet működését emésztés, fogyás és lelki vonatkozásban, illetve konkrét gyakorlati tanácsokat adnak az egész módszertanhoz, amit én magam is minden nap alkalmazok. Kattints IDE, ha szeretnéd elolvasni a könyveket. Töltsd le és ismerd meg benne a helyes lépéseket. Ingyenes, tehát minden alapot megtanulsz belőle virtuális segítségemmel.

Megálmodtam egy életmódprogramot, amely az Ezúttal Lefogysz Irányított Táplálkozással irányelveket követő ELIT mozaik nevet kapta. Ez egy komplett életmódváltásra tanító program. Része egy folyamatosan fejlesztett, fogyásodat követő és újraszámolt komplett étrendcsomag, az otthonom a testem című könyvem, tagság a zárt csoportjába, online szóbeli konzultációk, folyamatos online írásos konzultációk, 3-6-12 hónap koncentrált támogatás és jelenlét. A program keretein belül hormonális problémákat oldunk meg: menstruációs zavarok, bőrgondok, pajzsmirigy bajok. Hihetetlen eredmények születnek. Emésztési zavarok tűnnek el, hajhullás szűnik meg, ekcéma múlik el. Menstruáció évek után rendszeressé válik. Van kismama, aki nagyon régóta szeretett volna babát és nemsoká megszületik az első kisbabája. A program rendkívül hatékony és díja maximum 2db orvosi konzultációba kerül, miközben egy hosszú távú tagdíj a tartós segítségért. Csodaszerek, pirulák, hamis ígéretek nélkül.

Azoknak, akik csak belekóstolnának egy ELIT programba, 60  napos START csomagot álmodtam. Ára már az ELIT tagság része, jár hozzá az Otthonom a testem című könyvem. Kattints IDE a tájékozódásért.

Azoknak, akik komoly és mindenre kiterjedő életmód, táplálkozási és mentális tanácsokat, segítséget szeretnének kapni, a teljes életmódprogram kínál 3-6-12 havi támogatást.

Mindenki talál segítséget a forradalom keretein belül. Majdnem 100 oldal ingyenes a módszerről. Lehetsz ELIT tag, ahol megkapsz mindent. Kérhetsz csak étrendet, hogy elindulj az úton. Beszélhetsz velem online és kérdezhetsz tőlem szóban. Olvashatod a könyvemet, ha csak ennyi hiányzik a sikerhez.

Pillangóvá válni döntés kérdése! Dönts addig, amíg belső motiváció hajt és nem külső kényszer, betegség vagy hormonális gond tekintetében. Olvasgass a weboldalon és nyerj erőt blogbejegyzéseimből is.

Én minden lehetőséget megragadtam az életemben a tekintetből, hogy magam körül valóban az összes változtatandó területen lépjek. A 2018-as nyarat szintén tanulással, önfejlesztéssel, könyvírással és egy coach programban töltöttem az USA-ban. Merész és megfontolt döntés volt egyedül a világ másik felére költözni egy időre, hogy megkapjak én is minden olyan tudást, amellyel az ELIT és a forradalom tudástára kibővülhet. E tekintetben az ELIT életmódprogram új szakaszába érkezett.

Elindult a 3-6-12 havi életmódprogram teljes körű támogatás mellett.

Bevezetésre kerül az endokrinológus orvossal történő együttműködés. Az endokrinológus elsősorban ELIT tagoknak tud prioritással segíteni és másodsorban van kapacitása egyéni tanácsadásra. Célunk az, hogy orvos - vendég - tanácsadó hármas ereje oldjon meg hormonális és endokrinológiai, belgyógyász kérdéseket, súlyproblémát. Így kap majd orvosilag is alátámasztott javaslatokkal, általam készített étrendet egy ELIT tag.

Mit nyújt az ELIT program?

 • A rendszer figyelembe veszi azt, hogy milyen alapanyagcsere és tényleges energiaszint között kell táplálkoznunk, de tágítja a teret a fogyási szakaszban. Ezzel egyidejűleg testtípusokba sorolja a módszert, így mindenki azon vonalon indul el, ami szervezete és hormonális háztartása szempontjából a leghatékonyabb.
 • Nem koncentrálódik napszakokra, hanem teljes napokra bontja a szükséges mennyiségű és minőségű ételeket.
 • A kalória csak kiindulási pont, a táplálkozási rendszer alapja a makrótápanyagok csoportosítása, összehangolása és a testtípusok figyelembevétele.
 • A testtípus analízis és a szervezet étvágyhormonjainak figyelembevétele kulcs a tartós fogyásban.
 • Azt erősíti, ami adott testtípusnak segít a sejtek oxigénellátásban, ezáltal a zsírégetés gátoló tényezőit csökkenti és elősegíti a fogyást azoknál is, ahol stagnálás van.
 • Javul az energia-háztartás a típusokra komplexen javasolt mozgásformáknak köszönhetően is.
 • Nincs kalória számolgatás. Komplex új módszertannal teszünk különbséget a makronutriensek között és a napi menü megbontása sokkal jobban támogatja a zsírégető állapot elérését.
 • A programban szereplő komplex ételek receptje a testtípusokra van paraméterezve, pld. székelykáposzta, rakott brokkoli, zöldborsó főzelék, cézár-saláta esetén a ezek segítségével könnyedén készül el az étrend javaslat. Nem kell konyhamérleg többé, ha nem szeretnéd. Az ételek nem kalóriák, hanem információk a testnek.
 • Minden fontos tápanyag, a szénhidrát, a fehérje és a zsír vonatkozásában is konkrét egységeket jelöl ki a makrók figyelembevételével, de nem kell feltétlenül konyhamérleg.
 • Az étrendek 1, 2, 4 fős változatban is elkészíthetők, így nem jelent többé problémát a feleségek, anyák, háziasszonyok étrendje a családra vetítve.
 • Élhető, könnyedén kivitelezhető szénhidrát számolási technikát építettem köré.
 • Új e-book és támogatási anyag készült hozzá.
 • Nem kell lemondani a kedvenc ételekről. Csupán testtípusoknak megfelelően többet kell enni olyan élelmiszerekből, amelyek támogatják a sejtek oxigén ellátását, a zsírraktározást megszüntetik. Nem lemondással korlátozunk, hanem átcsoportosítjuk a kevésbé hatékony ételeket egy komplex rendszerben.
 • Fontos szerepet kap az eddigi étkezések vizsgálata. A táplálkozási napló elemzése az első pont, ugyanis megtanultam azt is, hogy hirtelen váltás sokkolja a szervezetet, ezért abból indulunk ki, hogy eddig milyen táplálkozási szokásokkal élt a program szereplője. Nem az a cél, hogy változtassunk meg mindent, hanem az, hogy olyan mederbe kezdjük el tolni, amely a leghatékonyabb útra sodorja a fogyni vágyót.
 • Élhető, könnyedén kivitelezhető technikát építettem köré.
 • Minden fontos tápanyag, a szénhidrát, a fehérje és a zsír vonatkozásában is konkrét egységeket jelöl ki a makrók figyelembevételével, de nem kell feltétlenül konyhamérleg hosszú távon és egyéb eszköz sem. Nem függhetünk folyton mennyiségeken. Legalábbis nem étkezésenként. Egész napra vetített határokra van szükség.
 • A programban szereplő komplex ételek receptje a testtípusokra van paraméterezve, pld. székelykáposzta, rakott brokkoli, zöldborsó főzelék, cézár-saláta esetén a ezek segítségével könnyedén készül el az étrend javaslat. Az ételek nem kalóriák, hanem információk a testnek.
 • Nincs kalória számolgatás. Komplex új módszertannal teszünk különbséget a makronutriensek között és a napi menü megbontása sokkal jobban támogatja a zsírégető állapot elérését.
 • Javul az energia-háztartás a típusokra komplexen javasolt mozgásformáknak köszönhetően is.
 • Azt erősíti, ami adott testtípusnak segít a sejtek oxigénellátásban, ezáltal a zsírégetés gátoló tényezőit csökkenti és elősegíti a fogyást azoknál is, ahol stagnálás van.
 • A testtípus analízis és a szervezet étvágyhormonjainak figyelembevétele kulcs a tartós fogyásban.
 • A kalória csak kiindulási pont, a táplálkozási rendszer alapja a makrótápanyagok csoportosítása, összehangolása és a testtípusok figyelembevétele.
 • Nem koncentrálódik napszakokra, hanem teljes napokra bontja a szükséges mennyiségű és minőségű ételeket.
 • A rendszer figyelembe veszi azt, hogy milyen alapanyagcsere és tényleges energiaszint között kell táplálkoznunk, de tágítja a teret a fogyási szakaszban. Ezzel egyidejűleg testtípusokba sorolja a módszert, így mindenki azon vonalon indul el, ami szervezete és hormonális háztartása szempontjából a leghatékonyabb.

 • Megálmodtam, én magam elindultam a saját módszeremmel és ma már elmondhatom, hogy megmentettem saját magamat egy sanyargató, önpusztító élettől. Nem volt könnyű megtalálni és összehangolni a leghatékonyabb módszertannal azt az egy kerek programot, ami tényleg mindent megold.