Hol van az a lány?

2019.03.15

Március 11-én este átszeltem a várost. Budapesten, a Pesti alsó rakparton ültem a kormány mellett késő este. Nagyon sokszor autóztam végig ezen a vonalon nappal, munkahelyem és lakóhelyem között, de a szürke hétköznapok forgatagában soha nem tulajdonítottam jelentőséget annak, ami körülvesz.  22:00 óra után szinte kihalt volt a Duna mentén ágaskodó útszakasz és egyszer csak vakítani kezdett Budapest, a hidak, a Budai oldal. Aktuális kedvenc dalaim szóltak az autóban, olyan érzés volt, mintha egy filmbe csöppentem volna. Meg akartam állni, a Lánc-hídnál leparkoltam és megörökítettem magamnak az ÉLMÉNYT. Azt a pillanatot, ami egyszerre volt felhőtlenül jó, s mégis kegyetlenül rideg. Eddig is tudtam, de most erősen belém hasított az őszinte valóság: hány olyan estém volt, amikor otthon "zaba-orgiáim" kellős közepén kihagytam ezt a látványt, a Duna parton sétálgatást, a Lánc-híd vakító fényeinek ölelését?! Az életet. Az életemet. Mert vártam, halogattam, elodáztam, megmagyaráztam, feladtam, sajnálkoztam, kifogásokra hagyatkoztam, megalkudtam és inkább gyötrődtem. Hol van az a lány, aki mindig is lenni akartam?

Én nem voltam képes soha elfogadni, hogy 18 éves kori önmagamhoz képest majd háromszorosára duzzadt a testem, s vele együtt lett kövér a lelkem is, ennek egyenes következménye lett pedig a lustább, nehezebb test és életvitel. 12 évem ment rá arra, hogy örökké fogyókúráztam, majd visszahíztam, aztán megint szenvedtem és ismét visszaestem. Mert azt gondoltam, hogy megvonásokkal, sztárdiétákkal lefogyok. Soha nem tudtam. Senki nem tud. Időszakos súlycsökkenéseket el tudunk érni, de tartós szokás változtatások nélkül megváltoztatni egy testképet és önképet nem lehet.

Ezért kerestem olyan megoldást, ami kibillent engem az örökös jojo világából és rávezet egy lassú, ám tartós fogyási pályára. Egy ponton megértettem, akármennyi időbe is telik a teljes átalakulásom, minden percben magamért dolgozom és töredéke időnek fog tűnni teljes életemre vetítve, ha 2-3 év alatt mindent megváltoztatok és elérem az álomsúlyt, a fitt testet, a számomra boldog énképet, a lelki stabilitást, a könnyedén folytatható és megvonásoktól mentes étkezési szabadságot, a visszahízástól való félelem elengedését.

2 éven át dolgoztam a tökéletes étkezési rendszeren, amely több száz lánynak és fiúnak segített már az elmúlt több mint 1,5 évben reményt, esélyt, fogyási sikereket adni. Nem titkot adok, hanem egy kidolgozott rendszert és annak elemeit, amellyel 12 hónap alatt bárki el tudja sajátítani a fogyás útjára történő lépéseket, a motiváció fenntartását, a teljes program alatti támogatásból eredő tudást.

Az életmódváltást nem nehéz elkezdeni. Ami mindenkinek nehézséget okoz az az, hogy az úton maradj, ne térj le és kitarts a végéig. Valaki erre egyszerűen soha nem képes. Mindig van valamiféle visszatartó erő, motiválatlan belső indok.
Pedig minden fogyni vágyó tényleg fogyni akar és eltökélten vág bele akár a századik próbálkozásba. Ahogy én is. Az az igazság, hogy még utólag, a témában jártasan és dolgozva is az a véleményem, hogy bármilyen módszer hatékony, ha azt tényleg végig csináljuk. De sajnos a rossz módszerek, amelyek általában koplalással párosulnak, mindig megbosszulják magukat. Ahogy telik az idő, egyre nehezebb fogyni és egyre több időbe telik az egész folyamat. A zsírsejtek szaporodnak, minél többször jojo-zunk. Saját kövérségünket tesszük még lehetetlenebbé azzal, ha azt választjuk, időszakosan megvonunk ezt azt, majd mikor nem bírjuk tovább, visszaesünk a zabálás menthetetlen zivatarába. Én egyértelműen így lettem dagi. Fogytam, majd híztam. Megint fogytam, majd megint híztam és a végeredmény mindig a még több hízás lett.

Iszonyatosan nehéz minden egyes nap. Küzdelem. Én minden reggel úgy kelek fel, hogy fókuszba állítom az agyam, a küldetésem. Minden egyes este pedig úgy zárom a napot, hogy megköszönöm magamnak, ma is kitartottam.

Sokan azt gondolják, gyorsan fogyni siker. Nem! Gyorsan fogyni előre megírt kudarc. Az emberek 95%-a statisztikailag visszahízik 1 éven belül, ha 1 éven belül adta le 40+ súlyfeleslegét. S erre élő példa minden fogyi valóságshow. Nagyon kevés ember képes a hirtelen történt fogyás után kontrollt tartani. Ezért én mindig azt mondom az életmódprogramos lányoknak: türelem! Minél lassabban fogysz, annál tartósabb lesz és annál biztosabban tudod életmódváltássá formálni. Heti 0,5kg eredmény. Heti 2,5-3kg tartósan nem valós fogyás (első néhány hétben távozó víz miatti magasabb kilóvesztés sem az). Én arra tanítok mindenkit, hogyan fogyjon lassan, s ennek két nagyon fontos tényezője/indoka is van:

  1. A lassú fogyás tartósan kialakított életmóddá formálódik
  2. Lassú fogyás alatt az ember megismeri a saját testét, mentális eszközeit, a belső hangokat és megtanulja magát irányítani, szeretni, vezetni, értékelni, elismerni.