Kacsamell meggyes szilvamártással, hajdinával

2021.11.17

Hozzávalók:

  • kacsamell, kb 150 g per ebéd
  • 200 g meggy
  • 200 g szilva
  • fahéj
  • 10 g nádcukor és eritrit
  • 2 dl kókusztej
  • só, bors, fokhagyma
  • 1/2 ek rizsliszt
  • 60 g hajdina



Recept:

A kacsamell sütése mindenkinél egyedi, mi egy nagy kacsát szoktunk elkészíteni és napokig rájárunk. A mártáshoz mirelit meggyet és friss szilvát használtam, kókusztejben felforraltam őket, a mártás egy részét botmixerrel pépesre kevertem, de hagytam benne egész gyümölcsdarabokat is. Fahéjjal, nádcukorral, eritrittel édesítettem. Kevés rizsliszttel sűrítettem be, hogy mártás állaga legyen. A hajdinát sós, borsos, fokhagymás vízben felfőztem. Mennyei kaja!