Kacsamell meggyes szilvamártással, hajdinával
Hozzávalók:
- kacsamell, kb 150 g per ebéd
- 200 g meggy
- 200 g szilva
- fahéj
- 10 g nádcukor és eritrit
- 2 dl kókusztej
- só, bors, fokhagyma
- 1/2 ek rizsliszt
- 60 g hajdina
Recept:
A kacsamell sütése mindenkinél egyedi, mi egy nagy kacsát szoktunk elkészíteni és napokig rájárunk. A mártáshoz mirelit meggyet és friss szilvát használtam, kókusztejben felforraltam őket, a mártás egy részét botmixerrel pépesre kevertem, de hagytam benne egész gyümölcsdarabokat is. Fahéjjal, nádcukorral, eritrittel édesítettem. Kevés rizsliszttel sűrítettem be, hogy mártás állaga legyen. A hajdinát sós, borsos, fokhagymás vízben felfőztem. Mennyei kaja!
