Kapkodsz, mintha 2 napod lenne lefogyni...

2020.05.12

Blogomon, csoportomban minden posztot és kommentet aktívan figyelek. Ez több oknál fogva is fontos nekem.

 1. Részben szeretem látni, hogy milyen problémákkal és általános kérdésekkel keresik fel a csoportot a sorstársak.
 2. Másfelől folyamatos "tanulószoba" ez számomra, mert az életmódváltáshoz való hozzáállás, a tagok információgyűjtési szokásai és a vélemények kommentszekciói üvöltenek arról, mi mindenről érdemes írnom és mi mindenben kell megfelelő szakmai tudást szereznem a hatékony tartalomgyártás érdekében.

Nem hibáztatok senkit, aki egy bizonyos véleményt teljes hittel írja le egy-egy kezdő fogyókúrázó által közzétett poszt alatt, miközben én arról azt gondolom, hogy teljességgel tévútra tereli a posztolót. Nagyon egyszerű az indok: én is azt gondoltam régen, hogy a fogyáshoz megvonások kellenek, alacsony kalória, élelmiszer kivonások az étrendből.

Van egy "leg"-listám a tagok által írt posztok, történetek és kommentek alapján:

Leggyakoribb tévhitek: nem lehet enni kenyeret és/vagy tésztát és/vagy gyümölcsöt és/vagy pufi rizst, stb.

Leggyakoribb meggyőződések: a fogyás 1000-1200 kcal-s étrendekkel érhető el ÉS alacsony szénhidrát fogyasztás szükséges.

Leggyakoribb probléma: az ezek miatt kialakuló állandó ismétlődés a fogyás és hízás között évről évre. Lead valaki 25kg-ot úgy, hogy nem eszik kenyeret, lisztet, gyümölcsöt és 1200 kcal-t fogyaszt, 3-4 hónap alatt eljut a -25kg-ig. Majd ez a szintű megvonás és koplalás a szervezetet teljesen kifosztja tartalékaiból, energiáiból és az illető szép sorban visszaenged az étrendjébe mindent, amit kiirtott onnan. Fél év múlva 95%-ban visszajön a súly fele, de az sem ritka, hogy az egész vagy még több. Ezért újra mérlegre áll, megint felvértezve bele kezd az 1200 kcal-s "nem eszek kenyeret, lisztet, tésztát" és kis tényárra szedek fogyókúráját. Újra lefogy, majd újra abba hagyja a fogyókúrát és a végkifejlet ugyanaz, mint mindig. Örökké visszakúszik a testsúly egy kövérebb állapotba. Amit kívülről nem lát: ebbe a hormonháztartás szép lassan tönkre is megy. Kifárad a hasnyálmirigy, a pajzsmirigy, a mellékvese. De nem tud róla. Mert orvosnál talán még sosem járt az obezitás miatt. Csak eszetlenül otthon fogyókúrázik google találati arányok csoda kúráival.

Legnehezebb feladat: megérteni azt, hogy mennyire téves meggyőződésekben hiszünk olykor vakon, miközben az orrunk előtt zajlik saját tévedésünk filmje. Ideig-óráig működik az, hogy sanyargatjuk magunkat, de hosszú távon még soha nem tudtuk ezt tartani. Ettől függetlenül legyintünk mindenkire, aki mást mond. Mert mi tudjuk, hogy ez nekünk így jó, ahogy van (miközben nem).

Legnehezebb a türelem: kivárni a helyes módszertan alapján meghatározott étkezési és életmód szabályok árán elérhető eredményeket. Ha nem koplalsz, hanem úgy fogysz le, hogy az ne sanyargatás legyen, ehelyett tartós és egészséges keretek között történjen, lassú folyamat.

Legnagyobb hiba: a türelmetlenség miatt félbehagyni az egészséges keretek között lefolytatható életmódváltást és visszatérni a sanyargós életmódhoz, mert az gyorsabb.


Azt írta ma nekem az egyik adminom egy ilyen jellegű poszt alapján, hogy a segítő szándékú javaslatunk, miszerint az egészséges és tartós fogyást részesítse előnyben mindenki, néha süket fülekre talál. Mert igazából sokan a CSODÁT VÁRJÁK az e-könyveimből vagy a minta étrendekből. Sok diétázó azt hiszi, hogy egyik napról a másikra menni fog. Egyből csinálni akarják, azonnal belevágni, de valójában nem értik azt, miért így kellene csinálniuk, ahogyan azt a könyveimben leírtam. Nem akarják vesztegetni az időt holmi könyvolvasással, és nem gondolnak bele, hogy az eddigi próbálkozások nem hoztak eredményt, ezért gyökeres változtatásra lenne szükségük.

Melyek ezek a változtatások?

 • Tanulás: rá kellene szánni 2-3-4 hetet arra, hogy ALAPOSAN elolvasnak minden - a módszertannal kapcsolatos - könyvet, elméleti és gyakorlati tanácsot, jegyzetelnek, értelmezik az olvasottakat.
 • Önfejlesztés: a munkafüzet jellegű részeknél kihasználják a LEHETŐSÉGET, hogy feltérképezhessék a hízás és az evéskényszer okát, s arra ezáltal megoldást találnak. Mert aki örökké visszatér az evéshez, ott oka van ennek és ezt meg kell szüntetni.
 • Ego-leigázás: bevallani, hogy a saját módszerek eredménytelenek és keresni egy olyan módszertant, amit több millió ember követ a világon, nem kudarc kellene legyen, hanem esély.
 • Megfontoltság és következetesség: okosan fogyni csak úgy lehet, ha abba megfelelő időt, energiát és munkát ölünk és megértjük az egész fogyás-hízás összefüggésrendszer lényegét.
 • Felelősségvállalás: a döntéseket szeretjük halogatni, így megnyerjük a "majd holnap" ígéretének lelkiismeret-furdalás csökkentő hatását. Nem törődünk a hízás egészségügyi kockázataival és legtöbbször még azzal sem vagyunk tisztában, milyen a vérképünk, a hormonháztartásunk állapota. Túlnyomó részt külsőségekre alapozzuk a kúrát és nem az egészségünkre, fittségünkre.
 • Hibáztatás: ha nem vagyunk elég kitartóak, a módszert könyveljük el rossznak és újra kapkodva keresgélünk valami mást. Elhisszük, hogy nem bennünk van a hiba. Elárulok egy titkot: minden módszer attól működik, hogy csinálva van. Egy módszertan elméletben működik, de gyakorlatban azt csinálni kell.

Igen, bevallom én ezt látom: sokan csodát várnak a könyveimtől vagy a módszertől, és a máshol fellelhető csodaszerektől is. A facebookon lépten-nyomon belebotlom csodaszereket bemutató hirdetés posztokba. Ilyen-olyan csodatea, zsírégető, éhségcsökkentő, csodacsoki, csodapuding, csodashake, csodabogyó és ledöbbenek, hogy mennyi valós profilú komment érkezik alájuk. Kérdések:

 • Próbálta már valaki?
 • Tényleg használ?
 • Mennyi idő alatt lehet vele lefogyni?
 • Mennyibe kerül?
 • Ez az adag mennyi ideig elég?
 • Hány kilót fogyhatok vele?

Ha hiéna típusú blogger lennék, minden ilyen alá belinkelném a weboldalamat, mire észrevennék és letörölné a facebook oldalt üzemeltető admin, már eljutna tucatnyi emberhez. A tucatnyi ember ráklikkelne az oldalamra, talán még meg is találná a csoportot. Mivel nem vagyok ilyen, soha nem kontárkodok más posztja alá, de így is sokan megtalálnak a facebook-on keresztül.

Rengeteg e-mailt és űrlapon keresztül érkező megkeresést kapok ilyen kérdésekkel:

 • Mi ez a módszer?
 • Milyen programok érhetők el most?
 • Segíts, hogyan kezdjek bele az életmódváltásba?!

Az a szomorú valóság, hogy az emberek java része arra is lusta, hogy elolvasson egy ingyenes könyvet. Fent jár a weboldalamon, megtalálja a kapcsolati űrlapot vagy az e-mail címem, de arra már nem hajlandó, hogy körbe nézzen a weboldalon és egy nagyon logikus tematikus weboldal struktúrában rákattintson arra, hogy "programok", "E-könyvek", "Életmódváltás". Nem. Ír egy levelet, hogy mondjam meg én. Mert neki nincs kedve elolvasni. De kaptam már olyan levelet is, hogy "nincs időm elolvasni ezt a sok mindent, írd már le a lényeget légy szíves". :)

Tudjátok, hogy az idegenektől érkező levelekre írt részletes válaszaimra hányszor köszönitek meg az elküldött tájékoztatókat? 1%. 99% meg sem köszöni, hogy válaszoltam és érthetően leírtam a lényeget, csatoltam a legfontosabb linkeket.


Az emberek azonnal akarnak mindent, de semmit nem akarnak érte megtenni. Ezért nem fogynak le.

Aki lefogy, az tesz és tett érte és a jövőben is tenni fog.

De a legtöbb életmódváltónál megy a kapkodás. Könyveim olvasása nélkül azonnal bevásárolnak, megkezdik a fogyókúrát. Nem fogynak le 1 hét alatt 3 kilót, ezért rengeteg kérdést feltesznek, amire egyébként ott a válasz a könyvemben, ingyen. Nem értik, mit csinálnak, de csinálják eszetlenül, kapkodva, türelmetlenül.


Hahó, hova rohantok???? Eddig ráért a túlsúly? Eddig volt időtök hízni? Fogyni már nincs elég? Az azonnal kell? Anno az étel is azonnal kellett, most itt az ára... ez türelem nélkül nem fog menni.


Az első 4-8-10 hétben sokan híznak is fogyás helyett. Ennek az az oka, hogy eddig koplaltak fogyás címszó alatt. A szervezet már nem hiszi el, hogy most nem lesz szenvedés, ezért egy ideig még vészüzemmódba kapcsol, tartalékol és kivár. Majd egy idő után megérti, hogy ez most nem lesz sanyargatás és egy ponton a mérleg lesz a legjobb haver. De ezt az első 4-8-10 hetet nagyon nagy százalékban nem bírják kivárni az életmódváltók, mert azonnali eredményt akarnak. Meghíztak 5-10 év alatt 60 kilót, de 4 hét alatt le akarnak adni 10-et belőle. Ha nem történik meg, mit csinálnak??? Csökkentik a kalóriát, mert az fog segíteni.

Miért olyan nehéz azt megérteni, hogy az egészséges fogyáshoz idő kell és ez nem fog megtörténni 1-2 hét alatt? Sőt! Készülj fel, még hízni is fogsz. Mert a test raktároz az első 1-3 hónapban. Azért teszi, mert annyi éven át ki volt téve szélsőségeknek: zabálásnak és fogyókúrának is. Ha van egy barátod, aki folyton kölcsön kér, de sosem adja vissza, annak kölcsön adsz 10-edszerre? Így tekints a szervezetedre is. Már nem bízik benned, annyiszor volt szélsőséges táplálkozási magatartásod.

Ha le akarsz fogyni, akkor változtasd meg a gondolkodásodat és csináld másképp.

Programok

1 ÉV VIP TAGSÁG (28 NAPOS ÉLETMÓDVÁLTÓ KURZUSSAL)

Igényeld új VIP tagságodat és maxold ki az életmódváltásodat! Komplex életmódváltó program online tanuló felülettel Letölthető, kidolgozott infókártyapaklival, amelyen mindent megtanulsz, ami az életvitel változtatásához szükséges VIP automatikus kedvezmény rendszer Senor/ita termékeinkhez 1 éves tagság A VIP tagságban kurzusokon keresztül menetelhetsz végig a céljaidig: Új belépős tagoknak mindent a részelteibe menően megtanítunk Új belépő kurzoson, amelyet saját tempódban bármikor elérsz. 28 FIX nap kurzusunkon velünk együtt végzed az életmódváltást: főzést, napi fókuszokat, nap indítást, nap zárást. Varázsmenü videósorozatunk eligazít mini videók segítségével a legfontosabb tudnivalókon az élelemiszereken át a hormonális problémákon keresztül a komplexebb témákig.

16 990 Ft 19 990 Ft

ÖRÖKÖS VIP TAGSÁG + VARÁZSMENÜ CSOMAG (28 NAPOS ÉLETMÓDVÁLTÓ KURZUSSAL)

Igényeld új VIP tagságodat és vidd vele a VARÁZSMENÜ csomagunkat is. Kezdd rögtön 28 napos életmódváltó kurzusunkkal! Csatlakozz most a VIP tagok közé, vigyél mindent, amit csak adhatunk: Komplex életmódváltó program online tanuló felülettel VIP kedvezmény rendszer Senor/ita termékeinkhez 180 napos életmódváltó program nyomdai kártyapaklival a varázsmenü rendszer teljes tudásanyagával 28 napos életmódváltó kurzusunkban mindent megtanítunk neked, hogy teljes erőbedobással indulhass el az úton. Varázsmenü csomagra, amit te választanál magadnak az induláshoz. A varázsmenü csomagok 2 db kollagén terméket, a Varázsmenü életmódváltó receptkönyvet is a kezedbe adja. Kollagén termékeidet VIP tagságod aktiválása után választhatod ki, ennek folyamatáról a VIP tagság érvényesítését követően tájékoztatunk a jogosultságaid beállításaival együtt. A szállítási költséget a magyarországi csomagok ára tartalmazza. A szállítási költséget külföldi tagok számára a webshop felszámolja.

31 960 Ft 49 950 Ft