Kelkáposztás pite
Hozzávalók egy nagy pitéhez:
- 1/2 fej kelkáposzta (lehet fehér vagy lila káposzta is)
- 2 db tojás
- 100 g zabliszt (zabpehely) - lehet kevesebb is, figyeljünk arra, hogy a tészta ne legyen túl híg, se túl sűrű.
- só, bors
- köménymag
- 50 g trappista jellegű vagy cheddar vagy mozzarella sajt
- alaplé (elhagyható)
Recept:
A kelkáposztát alapleves (vagy sózott, borsozott vízben) főzéssel puhára készítjük. A tojást, zablisztet, fűszereket, köménymagot és a reszelt sajt egy részét elkeverjük tészta állagúra. A káposztát apró darabokra szeljük és belekeverjük a tésztába. Szilikonos tortaformában vagy általunk választott hőálló edényben a tésztát belekanalazás után elegyengetjük. Szórjunk a tetejére is egy kevés sajtot és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-30p közötti idő alatt készre sütjük. A tetején lévő sajt szépen ráolvad, rápirul.