Kókusztejes pulykacomb grillezett édesburgonyával

2019.01.29

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg felső pulykacomb (2 kisebb egész felsőcomb)
  • frissen őrölt fehérbors
  • 4 dl kókusztej
  • lime
  • 2 ek. olaj
  • 5 dl zöldségleves lé

A körethez:

  • 70 dkg egyforma nagyságú héjában főtt édesburgonya

  • 1/2 olaj
  • 1 lime

Elkészítés:

A pulykacombról lefejtjük a bőrét, majd vágódeszkára fektetjük, és éles késsel kifilézzük belőle a csontot. Ezután kicsit megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, a kókusztejbe tesszük, meglocsoljuk az egyik lime frissen kicsavart levével, megforgatjuk, és lefóliázva, egy éjszakára hűtőbe tesszük pácolódni. Másnap kiszedjük a kókusztejből, lehúzzuk róla kézzel a felesleget, vágódeszkára fektetjük, szorosan felcsavarjuk, majd kötözőzsineggel szorosan megkötözzük, és magas falú serpenyőben forró olajon minden oldalát pirosra sütjük. Végül felöntjük a zöldséglevessel, és lefedve, közepes tűzön kb. 40-50 perc alatt puhára pároljuk. Ha elkészült, kivesszük a párolóléből, leszedjük róla a kötözőzsineget, és 10 percet letakarva pihentetjük. A körethez a héjában főtt édesburgonyát meghámozzuk, hosszában fél centi vastag szeletekre vágjuk, meglocsoljuk az olajjal, és a hosszában elnegyedelt lime-mal együtt serpenyőben mindkét oldalukat pirosra sütjük. Tálaláskor a grillezett édesburgonyát és lime-ot tányérra tesszük, melléfektetjük az éles késsel félujjnyi vastag szeletekre vágott pulykacombot, és meglocsoljuk a pároló szaftjával.