Kókusztejes pulykacomb grillezett édesburgonyával
Hozzávalók 4 főre:
- 1 kg felső pulykacomb (2 kisebb egész felsőcomb)
- só
- frissen őrölt fehérbors
- 4 dl kókusztej
- lime
- 2 ek. olaj
- 5 dl zöldségleves lé
A körethez:
- 70 dkg egyforma nagyságú héjában főtt édesburgonya

- 1/2 olaj
- 1 lime
Elkészítés:
A pulykacombról lefejtjük a bőrét, majd vágódeszkára fektetjük, és éles késsel kifilézzük belőle a csontot. Ezután kicsit megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, a kókusztejbe tesszük, meglocsoljuk az egyik lime frissen kicsavart levével, megforgatjuk, és lefóliázva, egy éjszakára hűtőbe tesszük pácolódni. Másnap kiszedjük a kókusztejből, lehúzzuk róla kézzel a felesleget, vágódeszkára fektetjük, szorosan felcsavarjuk, majd kötözőzsineggel szorosan megkötözzük, és magas falú serpenyőben forró olajon minden oldalát pirosra sütjük. Végül felöntjük a zöldséglevessel, és lefedve, közepes tűzön kb. 40-50 perc alatt puhára pároljuk. Ha elkészült, kivesszük a párolóléből, leszedjük róla a kötözőzsineget, és 10 percet letakarva pihentetjük. A körethez a héjában főtt édesburgonyát meghámozzuk, hosszában fél centi vastag szeletekre vágjuk, meglocsoljuk az olajjal, és a hosszában elnegyedelt lime-mal együtt serpenyőben mindkét oldalukat pirosra sütjük. Tálaláskor a grillezett édesburgonyát és lime-ot tányérra tesszük, melléfektetjük az éles késsel félujjnyi vastag szeletekre vágott pulykacombot, és meglocsoljuk a pároló szaftjával.