Kollagén kiegészítők

2022.10.31

A mai rohanó világunkban a tápanyagszintet kimeríthetjük azáltal, hogy stresszes életet élünk és folyamatos fizikai terhelésnek tesszük ki magunkat. Ráadásul a gyors gazdálkodási módszerek tápanyag-kimerülést okoznak a talajban, ami kevésbé tápláló élelmiszereket, és így magasabb tápanyaghiányt eredményez.

Itt jönnek be a kiegészítők.

A kollagén-kiegészítők könnyen hozzáférhető kollagénláncokat biztosítanak, amelyeket a szervezet az összes szükséges szövetben felhasználhat. Hatékonyabb a szervezet számára, mint az, amikor a szervezetnek a nulláról kell megalkotnia kollagén rostokat étkezési aminosavakkal.

Ezt úgy kell elképzelned, hogy míg a táplálékkal bevitt nyersanyagokat arra használja a szervezet, hogy ragasztót (kollagén) készítsen, a kollagén kiegészítők közvetlenül a kész "ragasztót" adják a szervezetnek.

Ennek köszönhetően a kiegészítők segítenek abban, hogy rövid időn belül támogathassák az egészséges bőrt, a szerveket és a szöveteket.

Manapság, a kollagén kiegészítők mindenhol ott vannak. Ha elolvasod a címét ezeken a termékeken, akkor valószínűleg láttad már a "hidrolizált kollagén" kifejezést. A terméktől függően előfordulhat, hogy a csomagoláson "kollagén peptid" vagy " kollagén hidrolizátum" feliratot találsz.

Mi a különbség? Semmi! Mindegyik ugyanaz.

Mi az a hidrolizált kollagén vagyis kollagén peptid?

A hidrolizált kollagén egyszerűen kötőszövet - általában marhából, csirkéből vagy halból -, amelyet enzimekkel és vízzel lebontottak. A kollagénben gazdag kötőszövet hidrolizált kollagénné történő átalakításának folyamatát hidrolízisnek nevezzük.

Mit jelent a "hidrolizált" kifejezés?

A "hidrolizált" kifejezés egyszerűen azt jelenti, hogy a víz által bomlik le. A kollagén vonatkozásában arra utal, hogy a kollagénben gazdag kötőszövet hogyan lett felbontva kisebb molekulákra (alacsonyabb molekulatömegű) a fokozott felszívódás érdekében.

A kifejezésről pontosabban: a hydro jelentése "víz", a lízis pedig a "sejtmembránok lebontása". Hidrolízis. Hidrolizál.

Itt van a hidrolizált kollagén peptid előállításának folyamata:

  • összegyűjtjük a marhák, csirkék vagy halak kötőszövetét,
  • A kötőszövet lebontják vízzel, enzimekkel és savakkal (ez hidrolízis),
  • A kapott folyadékot extraháljuk és szűrjük,
  • A folyadékot porrá alakítják ülepítő, kicsapásos technikával.

Nagyon sok kötőszövetre van szüksége egy kis hidrolizált kollagén előállításához. 12 gramm kollagénpor előállításához kb. 1 kilogramm kötőszövetre van szüksége. Ez csupán 1,2% -os hozam - és ezért nem olcsók a kollagén peptidek.

A hidrolizált kollagén / kollagén peptid és kollagén közötti különbség

Ha kollagénkiegészítőkről beszélünk, akkor általában hidrolizált kollagénről beszélünk. Ez a kollagénpor szokásos formája. Emlékezz rá, hogy a hidrolizált kollagén, a kollagén peptid és a kollagén hidrolizátum azonosak, nincs különbség közöttük.

De ha a testedben (vagy egy állati testben) található kollagénről beszélünk, akkor az a kollagén NEM hidrolizált kollagén.

Mi a helyzet a zselatinnal? A zselatin ugyanaz, mint a hidrolizált kollagén?

Nem egészen. A zselatin ugyanolyan aminosavprofillal rendelkezik, mint a kollagén, de kissé másképp készül. A vízben való oldódás helyett a zselatin géles. Ezért nagyszerű a levesek, pörköltek és pudingok sűrítésére.

A zselatin létrehozásához a kollagénben gazdag szöveteket nagy nyomáson forralják, hogy a kollagén molekulákat részlegesen lebontsák. A zselatint ezután kivonják, tisztítják és szárítják. Ezt részleges hidrolízisnek nevezik.

A kollagén-kiegészítőkkel ellentétben nem használnak enzimeket a zselatin előállításához. A kollagén nincs teljesen lebontva.

Ez az eljárás a zselatint aminosavak hosszú láncával hagyja, ellentétben a kollagén peptidek rövid láncával.

Ezért a zselatin kevésbé jól felszívódó és hatékony, mint a kollagén peptidek.

Melyiket érdemes fogyasztanod? Jó lehet a zselatin kollagén helyett?

A zselatin ideális, ha mindennapi életviteledben növelni szeretnéd az aminosavak bevitelét - amint azt fentebb láttad, a kollagén építőelemek kiváló forrása - de a hidrolizált kollagén sokkal jobb választás, ha a cél az, hogy gyorsabban és könnyebben növeld a kollagénszintet.

1 ÉV VIP TAGSÁG (28 NAPOS ÉLETMÓDVÁLTÓ KURZUSSAL)

Igényeld új VIP tagságodat és maxold ki az életmódváltásodat! Komplex életmódváltó program online tanuló felülettel Letölthető, kidolgozott infókártyapaklival, amelyen mindent megtanulsz, ami az életvitel változtatásához szükséges VIP automatikus kedvezmény rendszer Senor/ita termékeinkhez 1 éves tagság A VIP tagságban kurzusokon keresztül menetelhetsz végig a céljaidig: Új belépős tagoknak mindent a részelteibe menően megtanítunk Új belépő kurzoson, amelyet saját tempódban bármikor elérsz. 28 FIX nap kurzusunkon velünk együtt végzed az életmódváltást: főzést, napi fókuszokat, nap indítást, nap zárást. Varázsmenü videósorozatunk eligazít mini videók segítségével a legfontosabb tudnivalókon az élelemiszereken át a hormonális problémákon keresztül a komplexebb témákig.

16 990 Ft 19 990 Ft

ÖRÖKÖS VIP TAGSÁG + VARÁZSMENÜ CSOMAG (28 NAPOS ÉLETMÓDVÁLTÓ KURZUSSAL)

Igényeld új VIP tagságodat és vidd vele a VARÁZSMENÜ csomagunkat is. Kezdd rögtön 28 napos életmódváltó kurzusunkkal! Csatlakozz most a VIP tagok közé, vigyél mindent, amit csak adhatunk: Komplex életmódváltó program online tanuló felülettel VIP kedvezmény rendszer Senor/ita termékeinkhez 180 napos életmódváltó program nyomdai kártyapaklival a varázsmenü rendszer teljes tudásanyagával 28 napos életmódváltó kurzusunkban mindent megtanítunk neked, hogy teljes erőbedobással indulhass el az úton. Varázsmenü csomagra, amit te választanál magadnak az induláshoz. A varázsmenü csomagok 2 db kollagén terméket, a Varázsmenü életmódváltó receptkönyvet is a kezedbe adja. Kollagén termékeidet VIP tagságod aktiválása után választhatod ki, ennek folyamatáról a VIP tagság érvényesítését követően tájékoztatunk a jogosultságaid beállításaival együtt. A szállítási költséget a magyarországi csomagok ára tartalmazza. A szállítási költséget külföldi tagok számára a webshop felszámolja.

31 960 Ft 49 950 Ft