Könnyű zöldborsós zöldségleves

2021.03.23

Hozzávalók:

  • kókuszzsír
  • fehér hagyma
  • fokhagyma
  • egész bors
  • só, őrölt bors, petrezselyem
  • répa
  • zöldborsó
  • zellergumó
  • 2 ek zabliszt
  • 1 db tojás
  • 2 ek víz
  • 2 dl alaplé (elhagyható)

Recept a galuskához: Egy tálban a tojást a vízzel, sóval, borssal és a petrezselyemmel habverővel picit habosra keverjük. Majd apránként adagoljuk hozzá a zabpehelylisztet, amíg eléri a megfelelő állagot. Viszonylag sűrű, de jól szaggatható állagot kell kapnunk. Lobogó, sós vízbe szaggatjuk, ezután a hőfokot mérsékeljük, pár percig főni hagyjuk. Leszűrjük.

Recept a leveshez: kókuszzsíron alapot készítünk fokhagymával, hagymával, hozzádobjuk a zöldségeket (apróra vágott répa, zellergumó, zöldborsó), pirítjuk őket, majd felöntjük vízzel. Ízlés szerint lehet ízesíteni. Én ilyenkor beleöntök 2dl alaplevet, így biztosan nagyon finom lesz. Leveskockát soha nem használok, tele van felesleges ízfokozókkal, adott esetben cukorral és egyéb adalékanyaggal is. Az én fűszereim: só, egész bors, petrezselyem.