
Lencseleves
Hozzávalók 4 adaghoz:

- 2 db babérlevél
- 50 g bébi spenót (2 marék)
- petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés:
A zöldségeket apróra felkockázzuk, a fokhagymát lereszeljük, a lencsét átválogatjuk és átmossuk. A felhevített olívaolajra dobjuk a hagymaféléket, valamint a sárgarépát, és folyamatos kevergetés mellett addig pároljuk, amíg a hagymák üvegesek lesznek. Ekkor jöhetnek rá a fűszerek. Hozzáadjuk a paradicsomot, a lencsét, és felöntjük az alaplével. Beledobjuk a babérleveleket, és közepes lángon főzzük. Amikor a lencse megpuhult, kiszedjük a babérleveleket. A leves felét egy tálba átszedjük, krémesre turmixoljuk, majd visszaöntjük a leveses lábasba. Így lesz rántás nélkül sűrű. Hozzáadjuk a bébispenótot és egy jó adag aprított petrezselymet, majd még egy pár percet főzzük, hogy a zöldek egy kicsit összeessenek. Azon melegében tálalhatjuk is, pár csepp citromlével meglocsolva, és tetemes mennyiségű petrezselyemmel nyakon szórva.