Lencseragu

2021.07.16

Hozzávalók:

  • 70 g lencse (konzerv)
  • 50 g vöröshagyma (kb 1/2 db)
  • 60 g sárgarépa (kb 1 db)
  • babérlevél, só, bors
  • 80 g darált pulykahús
  • 70 g basmati rizs
  • olívaolaj spray
  • 2 dl alaplé (vagy víz)
  • ~ 550 kalória

Recept:

A hagymát apró darabokra vágjuk, majd megfuttatjuk olívaolaj spray-vel befújt serpenyőben. Rádobjuk a kockákra vágott répát és húst és együtt pirítjuk. A lencsét lecsepegtetjük, átmossuk vízzel, majd hozzáadjuk a raguhoz és felöntjük tiszta vízzel vagy alaplével (kb 2 dl). Összerottyantjuk az egészet, a végén belekerül a babérlevél, a só, a bors . A basmati rizs felszívódási sebessége a legjobb a rizsfajták közül, ezért én ezt javaslom fogyási szakaszban.

Programok

Kategóriák