Lencseragu
Hozzávalók:
- 70 g lencse (konzerv)
- 50 g vöröshagyma (kb 1/2 db)
- 60 g sárgarépa (kb 1 db)
- babérlevél, só, bors
- 80 g darált pulykahús
- 70 g basmati rizs
- olívaolaj spray
- 2 dl alaplé (vagy víz)
~ 550 kalória
Recept:
A hagymát apró darabokra vágjuk, majd megfuttatjuk olívaolaj spray-vel befújt serpenyőben. Rádobjuk a kockákra vágott répát és húst és együtt pirítjuk. A lencsét lecsepegtetjük, átmossuk vízzel, majd hozzáadjuk a raguhoz és felöntjük tiszta vízzel vagy alaplével (kb 2 dl). Összerottyantjuk az egészet, a végén belekerül a babérlevél, a só, a bors
. A basmati rizs felszívódási sebessége a legjobb a rizsfajták közül, ezért én ezt javaslom fogyási szakaszban.