Libamell szeletek burgonyapürével és párolt káposztával

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 db libamell
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 szál rozmaring
  • bors
  • kis fej lila káposzta
  • köménymag
  • étolaj

Elkészítés:

A libamelleket mossuk át, majd a bőrös felüket vagdaljuk be, sózzuk, borsozzuk. Egy tepsit vajazzunk ki, majd bele helyezhetjük a húst a bőrös felével lefelé. Tegyük mellé a félbevágott vörös hagymát, fokhagymát és a rozmaring ágakat. A hús alá öntsünk 1/2 liter vizet, majd a tepsit fóliázzuk le. 200 fokra előmelegített sütőbe tegyük, így süssük csaknem 2 órán keresztül. Az elpárolgott vizet időközönként pótoljuk, ha szükséges. Amikor a hús omlós, akkor a fóliát levéve még 15 percig pirítsuk.

Párolt káposzta: 1 kisebb fej lila káposztát reszelünk le, hintsük meg sóval. Ízesítsük köménymaggal. Olajon pirítsunk meg egy fej lilahagymát, majd tegyük bele a lereszelt káposztát.