Libamell szeletek burgonyapürével és párolt káposztával
Hozzávalók 4 főre:
- 4 db libamell
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 szál rozmaring
- só
- bors
- kis fej lila káposzta
- köménymag
- étolaj

Elkészítés:
A libamelleket mossuk át, majd a bőrös felüket vagdaljuk be, sózzuk, borsozzuk. Egy tepsit vajazzunk ki, majd bele helyezhetjük a húst a bőrös felével lefelé. Tegyük mellé a félbevágott vörös hagymát, fokhagymát és a rozmaring ágakat. A hús alá öntsünk 1/2 liter vizet, majd a tepsit fóliázzuk le. 200 fokra előmelegített sütőbe tegyük, így süssük csaknem 2 órán keresztül. Az elpárolgott vizet időközönként pótoljuk, ha szükséges. Amikor a hús omlós, akkor a fóliát levéve még 15 percig pirítsuk.
Párolt káposzta: 1 kisebb fej lila káposztát reszelünk le, hintsük meg sóval. Ízesítsük köménymaggal. Olajon pirítsunk meg egy fej lilahagymát, majd tegyük bele a lereszelt káposztát.