Marhaszeletek céklás burgonyapürével
Hozzávalók 4 főre:
- fejenként 2 szelet marha fehérpecsenye
- 1 kg krumpli
- 2 db nyers cékla
- 1 dl tej
- 6 dkg teavaj
- 40 dkg kelbimbó
- pici olaj
- darált zabpehely
- szezámmag
- só
- őrölt szerecsendió

Elkészítés:
A húst kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, és bepácoljuk előző nap. A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, áttörtjük. A céklát megfőzzük, ha puha, hideg vízzel lehűtjük, megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, és botmixerrel pürésítjük. Az áttört krumplit, a céklapürét, a vajat, a forró tejet, sót, szerecsendiót összekeverjük. Lefedjük. A kelbimbót sós vízben megfőzzük, leszűrjük és kevés olajon darált zabpehellyel és szezámmaggal egy kicsit megforgatjuk. A serpenyőt felforrósítjuk, a hússzeleteket rátesszük, már nem mozgatjuk, 3-4 percig sütjük mindkét oldalát.