Marhaszeletek céklás burgonyapürével

2019.01.29

Hozzávalók 4 főre:

  • fejenként 2 szelet marha fehérpecsenye
  • 1 kg krumpli
  • 2 db nyers cékla
  • 1 dl tej
  • 6 dkg teavaj
  • 40 dkg kelbimbó
  • pici olaj
  • darált zabpehely
  • szezámmag
  • őrölt szerecsendió

Elkészítés:

A húst kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, és bepácoljuk előző nap. A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, áttörtjük. A céklát megfőzzük, ha puha, hideg vízzel lehűtjük, megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, és botmixerrel pürésítjük. Az áttört krumplit, a céklapürét, a vajat, a forró tejet, sót, szerecsendiót összekeverjük. Lefedjük. A kelbimbót sós vízben megfőzzük, leszűrjük és kevés olajon darált zabpehellyel és szezámmaggal egy kicsit megforgatjuk. A serpenyőt felforrósítjuk, a hússzeleteket rátesszük, már nem mozgatjuk, 3-4 percig sütjük mindkét oldalát.