Mennyi kollagén szükséges?

2022.10.31

A kollagén hatékony és biztonságos, legalább 10 g (10.000 mg) / nap dózisban, de a nagyobb mennyiség fogyasztása is biztonságos. A kollagén-kiegészítők általában ezt a dózist célozzák meg adagonként, érdemes követni a csomagoláson található utasításokat. A napi kollagén szükségletet pontosan nem lehet meghatározni, általában ajánlások vannak. Jómagam 24.000 mg-ot fogyasztok naponta.

Jelenleg nincs ismert halálos dózis a hidrolizált kollagén fogyasztása esetén. Természetesen mindig keressük fel az orvosunkat, ha azt tervezzük, hogy az ajánlott napi adagot jóval meg akarjuk haladni.

Nincs "legjobb" idő a kollagén bevételéhez. A testünk a nap bármelyik részében felszívja és használja, ezért elfogyaszthatjuk bármikor. Fogyaszthatjuk egy reggeli turmixban, meleg levesekben, főzelékekben, pudingokban, bármiben. Én ízesítetlent használok legtöbbször, mert így bármibe bele tudom tenni sóstól az édes ételen át.

A kollagén egy fontos fehérje, amely nagy mennyiségben található meg a testben. A kollagén, amit gyakran a testünket összetartó ragasztónak is hívnak, felelős a bőr rugalmasságáért, az öregedés bizonyos jeleinek lelassításáért és az ízületek egyenletes mozgásának megtartásáért. Azonban ennél jóval többről van szó.

Ahogy az idő halad és mi öregszünk, a kollagéntermelés elkezd megszűnni, és ez a folyamat olyan tüneteket okoz, mint az ízületi fájdalom, a ráncok és a porcok sűrűségének csökkenése.

Számos más tényező, például a dohányzás, a napfény és a nem megfelelő étrend is negatívan befolyásolhatja a kollagén termelését.

Szerencsére rengeteg módszer létezik, amelyek elősegíthetik a kollagén szintjének növelését. A kollagénkiegészítő használata talán a legegyszerűbb és leghatékonyabb módja a jobb kollagénszint elérésének, de lehetőségünk van a kollagént tartalmazó különféle ételek fogyasztásával is növelni a szervezetünk kollagén szintjét.

Kapcsolatba lépnél velünk?