Milánói borda

2021.02.23

Hozzávalók:

  • 150 g csirkemell, pulykamell, sertéskaraj
  • 50 g teljes kiőrlésű spagetti tészta
  • 3-4 db friss paradicsom
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 40 g csiperke
  • kevés barna cukor vagy nádcukor
  • olaj
  • 1 db tojás
  • 2 ek. zabliszt
  • 1 ek. zabkorpa
  • só, bors, bazsalikom

Recept:

A húst sózzuk, borsozzuk. Zabpehelylisztbe, tojásba, zabkorpába forgatva kisütjük olajban (a hagyományos panírt így reformáljuk meg).

A hagymát, fokhagymát olajon pirítjuk. Rádobjuk a paradicsomokat, a gombát összerottyantjuk. Kevés alaplevet lehet hozzáönteni, de elhagyható. Hozzáöntjük az 1 kocka barna cukrot vagy az egy kiskanál nádcukrot. Az egész hagymás, paradicsomos, gombás, cukros mártást leturmixoljuk. Én a gombát is bele szoktam krémesíteni. Ez lesz az otthoni paradicsommártás. Ehhez tehető ízlés szerint bármilyen zöldfűszer, én bazsalikomot szoktam használni.

A tésztát sós vízben főzzük. A mártással jól elkeverjük a kifőzött tésztát és a húst a tésztára pakoljuk.