Milánói borda
Hozzávalók:
- 150 g csirkemell, pulykamell, sertéskaraj
- 50 g teljes kiőrlésű spagetti tészta
- 3-4 db friss paradicsom
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 40 g csiperke
- kevés barna cukor vagy nádcukor
- olaj
- 1 db tojás
- 2 ek. zabliszt
- 1 ek. zabkorpa
- só, bors, bazsalikom
Recept:
A húst sózzuk, borsozzuk. Zabpehelylisztbe, tojásba, zabkorpába forgatva kisütjük olajban (a hagyományos panírt így reformáljuk meg).
A hagymát, fokhagymát olajon pirítjuk. Rádobjuk a paradicsomokat, a gombát összerottyantjuk. Kevés alaplevet lehet hozzáönteni, de elhagyható. Hozzáöntjük az 1 kocka barna cukrot vagy az egy kiskanál nádcukrot. Az egész hagymás, paradicsomos, gombás, cukros mártást leturmixoljuk. Én a gombát is bele szoktam krémesíteni. Ez lesz az otthoni paradicsommártás. Ehhez tehető ízlés szerint bármilyen zöldfűszer, én bazsalikomot szoktam használni.
A tésztát sós vízben főzzük. A mártással jól elkeverjük a kifőzött tésztát és a húst a tésztára pakoljuk.