Tízórai/Uzsonna
Reggelit követően nagyjából 3 órával később szoktam megéhezni. Soha nem pontosan időzítem ezt. Amikor már érzem, hogy lassan ennem kellene és eltelt 3-4 óra, akkor keresek rá "lopott percet".
Cottage cheese-ből készített palacsinta, almamártással
Nem rég mutattam be a receptet ehhez a palacsintához. Cottage cheese, tojás sárgája, tojás fehérje, vaníliás protein (vagy vanília aroma), zabliszt, pici sütőpor és reszelt citromhéj (ez elhagyható) kell hozzá. A tojásfehérje habbá verése után mindent szépen krémesre keverek és kis korongokat sütök. Az almaszószt, mint minden gyümölcsös mártást, én magam készítem pofon egyszerűen: reszelt alma, fahéj és ici-pici barna cukor (vagy méz vagy eritrit), serpenyőben karamellizálom a gyümölcsöt, majd leturmixolom.
Sokszor eszem ugyanazt tízóraira és uzsonnára, mert így sokkal könnyebb előkészülni, tervezni. Nem kell ezt túl bonyolítani mindig. Amikor van idő rá, lehet kísérletezni és brillírozni, de egy dolgos hétköznapon senkinek nincs maratoni ideje a konyhában.