Az ételek előre elkészítése nagyon egyszerű. A sütemény 3-4 napig a hűtőben tökéletesen eláll. A grill tálat 2 napra készítettem, mára és holnapra ebédre és vacsorára. Este már jobban odafigyelek arra, hogy kevesebb arányban maradjon keményítő tartalmú szénhidrát (jelen esetben a burgonya).
Mindkét tálhoz pesztót is készítettem: paprikásat (sült paprika, fenyő mag, olíva olaj, zöldfűszerek összekrémesítve).
A grill tál húspáca: mustár, fokhagyma, 1/2 ek kókusz zsír, só, bors.
A zöldségek fűszerei: só, bors és maga a pesztó lesz.
Túró torta: A mandulát, a mazsolát, a kakaóport aprítógépben masszává gyúrtam. Egy kerek jénai tálat folpakkal béleltem ki, és egy kevés olvasztott kókuszzsírral kentem be. A kakaós massza 2/3-át kisebb darabokban haladva körbe a jénai falára tapasztottam. A maradék masszát kis morzsákká gyúrtam, morzsoltam. Egy db banánt félretettem, a másik kettőt botmixerrel pürésítettem össze a krémes túróval. Hozzáadtam a kókuszzsírt, habosra kavartam. Kevés vanília aromát adtam hozzá, de ízlés szerint lehet ízesíteni. A kakaós alappal bélelt jénaiba bele fektettem a félbe vágott banánokat. Ráöntöttem a túrós krémet, a tetejére morzsoltam a kakaós, mazsolás maradékot. Sütni nem kell, csak hűteni. Akár fagyasztóba is lehet tenni 15 percre. Ha összeállt, óvatosan ki lehet venni a jénaiból. Lehet, hogy valakinek ez nem elég édes, pici édesítő, eritrit vagy minimális nádcukor mehet bele - szerintem nem kell a banán miatt. :)