Amióta megtanultam jól ízesíteni, minden ételem finom még akkor is, ha nem vagyok szakács. Számomra ez mindig is gondot jelentett. Az itthoni, "diétás" ízek mindig fogyókúra ízek voltak, azaz nem olyan finomságok, mint amiket mondjuk étteremből rendelt menükben éreztem.
Minden ezen múlik: jó pác, pesztó vagy mártás, fűszerezés (zöldfűszerekkel, aromákkal), a fűszerezés helyes alkalmazása és párosítása zöldségekkel, húsokkal.
Azt szoktam mondani, hogy nem kell túl bonyolítani akkor, amikor rohanós egy nap, amikor nagyon nincs lehetőségünk vagy épp kedvünk összetettebb menüsort gyártani. Amikor koncentrálnom kell egy adott napon, akkor valóban az időgazdálkodás a legfontosabb, mégsem hanyagolhatom el az egészségtudatos életmódomat. Ami gyors, de jól ízesített, az hatékonyan segíti a célt.
Reggelim: mangós - banános - spenótos smoothie (minden turmixomban van zöldség és/vagy valamilyen mag / olajos mag, hiszen ezek rosttartalma lassítja a gyümölcs felszívódását, ezáltal részben nem emeli meg hirtelen a vércukorszintemet, másrészt eltelít). Mostanában smoothiekra vágyom. Ez nincs így mindig, de fontosnak tartom a testem érzéseit követni. Ha ezt kívánja, ennek oka van és én nem ellenkezem. Ha ráunok, majd jöhet a többi finomság. A smoothiehoz kell 2 marék spenót, fél mangó, fél db banán, 2 dl növényi tej (én most kókuszt használtam, mert tegnap felbontottam egy dobozzal), kevés vaníliás kollagén, a napi adom fele, mert a másik fele majd a snackbe kerül. Én naponta minimum 10.000mg kollagént használok.
Ebéd: Paprikás hal, basmati rizs, balzsamecetes saláta keverék és egy különleges, citromos mártás.
Paprikás pác: Bedörzsöltem a halat sóval, borssal, pirospaprikával és a mártáshoz használt lime és citrom fél darabnyi levével.
Mártás: 1/2 dl olíva olaj, fél citrom leve, fél lime leve, kevés fokhagyma, kevés kapor, 1/2 kávés kanálnyi méz
Vacsora lesz (ha már sütöttem, egyszerre elkészítettem mindent): paprikás - fokhagymás csirke, roppanós brokkoli és koktélparadicsom (mindent sütőben sütöttem). Itt már csak egy vékony rizs lesz a jelentősebb szénhidrátom, de én vacsorára sem mellőzöm mindig. Van, hogy csak salátát eszem, de most például nagyon jól sikerült a rizs és tudom, hogy este is jól fog esni.
Pác a csirkéhez: 1 kiskanál olíva olaj, fokhagyma, piros paprika, kevés torma, citrom leve
Snack: finom és egyszerű zabpalacsinta (zab, tojás, vaníliás kollagén), némi gyümölcs. Ezt lehet, hogy beflamózom egyszerre, de lehet, hogy kettő szedem.