Mit eszem? | Meal prep ebéd

2021.04.13

Varázsmenü - ahogyan én hívom!

Ez az egyik kedvenc recept fejlesztésem a mentorprogramban, ahol 99 alapanyagból lehet tetszés szerint összerakni egy 450-500 kcal közötti ételt. Szabadon. 30 féle fehérje (hús, hal, sajt, zöldségfasírtok variáció, fasírtok) + 35 féle zöldség + 17 féle gabona vagy keményítő tartalmú köret + 20+ mártás szabad rablása zajlik. :) 99 élelmiszerből mindent csak össze kell válogatni, a makrókat mögé raktam. Úgy lehet kombinálni, ahogyan tetszik, több száz variáció alkotható így. És ez csak egy étel a portfólióban. :) Imádom. Ezzel fogyni gyerekjáték!


Ez egy currys - répás pulykamell barna rizzsel, medvehagyma mártással

Hozzávalók 4 adag ebédhez a mai választásomban:

  • 420 g pulykamell
  • 260 g sárgarépa
  • 160 g barna rizs
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek medvehagyma pesztó vagy mártás
  • só, bors, kurkuma, curry, fokhagyma, petrezselyem, medvehagyma szár, köménymag
  • savanyú káposzta - ez csak savanyúság lesz az ételhez

  • Ez itt 4 ebédre ~ 1800 kcal, azaz kb 450 kcal / ebéd
  • 41% CH (160g), 33% fehérje (130g), 25% zsír (44g) a 4 ebédre.
  • 1 adag 40g Ch, 32g fehérje, 11 g zsír
  • A tévhitekkel ellentétben a tudomány által elfogadott makrók aránya nem a fehérje irányába tolódik. ~40-50% CH, ~25-35% fehérje, ~15-25% zsír az irányadó.
  • Ekkor történik a fogyás zsírból és nem energiahiányos állapotú pánikreakcióban izomból. Azaz ezzel nem látszatfogyást produkálunk, hanem valós, maradandó fogyást jojo nélkül.
  • A módszertan 983 db-os ételportfólióban megtanulható 9 hónapos mentorprogramban!

Recept:

Az olajon megpirítjuk a fokhagymát, dobunk rá medvehagymaszárat is (ez helyettesíti a hagymát és még fokhagymásabb, még ízesebb lesz az étel).

Ha már színt kapott, mehet rá a hús, kérgesítjük, tehát nem teszünk hozzá folyadékot. Egészen addig így is marad, míg a hús elkészül, s csak a végén öntjük fel kevés alaplével vagy vízzel.

Fűszerezzük a receptben található fűszerekkel, gazdagon medvehagymával és petrezselyemmel, én csempésztem bele 1 kis kanál mustárt is. Az utolsó 10 percre a folyadékot hagyjuk elfőni.

Még amikor csak pirítjuk a húst, mehet hozzá a répa is, amit szintén csak pirítunk és nem párolunk. Sokkal finomabb egy ilyen ragu, ha teljesen a vége előtti 10 percig nincs alatta folyadék, hanem csak kéreg és pirítás zajlik. Ehhez kavargatni kell, ne kapjon oda.

A barna rizst kurkumával, curryvel, sóval, medvehagymaszárral együtt tesszük fel jó sokáig főzni. Sokan nem szeretik, mert nem jól készítik el. Egy ízes barna rizs soha nem lesz sem száraz, sem pedig egyszerű, a curry és kurkuma pedig gyönyörű aranysárgára színezi.

Programok & csomagok

Kategóriák