Mit eszem? | Meal prep ebéd

2021.04.13

Varázsmenü - ahogyan én hívom!

Ez az egyik kedvenc recept fejlesztésem a mentorprogramban, ahol 99 alapanyagból lehet tetszés szerint összerakni egy 450-500 kcal közötti ételt. Szabadon. 30 féle fehérje (hús, hal, sajt, zöldségfasírtok variáció, fasírtok) + 35 féle zöldség + 17 féle gabona vagy keményítő tartalmú köret + 20+ mártás szabad rablása zajlik. :) 99 élelmiszerből mindent csak össze kell válogatni, a makrókat mögé raktam. Úgy lehet kombinálni, ahogyan tetszik, több száz variáció alkotható így. És ez csak egy étel a portfólióban. :) Imádom. Ezzel fogyni gyerekjáték!


Ez egy currys - répás pulykamell barna rizzsel, medvehagyma mártással

Hozzávalók 4 adag ebédhez a mai választásomban:

 • 420 g pulykamell
 • 260 g sárgarépa
 • 160 g barna rizs
 • 2 ek olívaolaj
 • 2 ek medvehagyma pesztó vagy mártás
 • só, bors, kurkuma, curry, fokhagyma, petrezselyem, medvehagyma szár, köménymag
 • savanyú káposzta - ez csak savanyúság lesz az ételhez

 • Ez itt 4 ebédre ~ 1800 kcal, azaz kb 450 kcal / ebéd
 • 41% CH (160g), 33% fehérje (130g), 25% zsír (44g) a 4 ebédre.
 • 1 adag 40g Ch, 32g fehérje, 11 g zsír
 • A tévhitekkel ellentétben a tudomány által elfogadott makrók aránya nem a fehérje irányába tolódik. ~40-50% CH, ~25-35% fehérje, ~15-25% zsír az irányadó.
 • Ekkor történik a fogyás zsírból és nem energiahiányos állapotú pánikreakcióban izomból. Azaz ezzel nem látszatfogyást produkálunk, hanem valós, maradandó fogyást jojo nélkül.
 • A módszertan 983 db-os ételportfólióban megtanulható 9 hónapos mentorprogramban!

Recept:

Az olajon megpirítjuk a fokhagymát, dobunk rá medvehagymaszárat is (ez helyettesíti a hagymát és még fokhagymásabb, még ízesebb lesz az étel).

Ha már színt kapott, mehet rá a hús, kérgesítjük, tehát nem teszünk hozzá folyadékot. Egészen addig így is marad, míg a hús elkészül, s csak a végén öntjük fel kevés alaplével vagy vízzel.

Fűszerezzük a receptben található fűszerekkel, gazdagon medvehagymával és petrezselyemmel, én csempésztem bele 1 kis kanál mustárt is. Az utolsó 10 percre a folyadékot hagyjuk elfőni.

Még amikor csak pirítjuk a húst, mehet hozzá a répa is, amit szintén csak pirítunk és nem párolunk. Sokkal finomabb egy ilyen ragu, ha teljesen a vége előtti 10 percig nincs alatta folyadék, hanem csak kéreg és pirítás zajlik. Ehhez kavargatni kell, ne kapjon oda.

A barna rizst kurkumával, curryvel, sóval, medvehagymaszárral együtt tesszük fel jó sokáig főzni. Sokan nem szeretik, mert nem jól készítik el. Egy ízes barna rizs soha nem lesz sem száraz, sem pedig egyszerű, a curry és kurkuma pedig gyönyörű aranysárgára színezi.

Programok & csomagok

Senorita MINI VIP tagság 2023

A VIP CSOMAG ELEMEI: Senorita VIP tagság 6 hónapra Online tanulófelület 6 hónapra Kidolgozott életmódprogram 6 hónapra Nyomdai eszközrendszer (A-B kártyapakli) a 6 hónapos programra Hosszabbítható tagság további blokkokra

16 000 Ft

Kovács Klaudia - Túlszeretni | NYOMDAI KIADÁS

Egy kövér lány voltam, aki egész életében le akart fogyni. Sokáig nem tudtam, hogy a bennem lakozó személyiségek miért csatáznak egymással. Hogy egyáltalán miért találkozom más és más arcaimmal, s miként kellene ezeket kezelnem. Nőként sok szerepet öltünk magunkra, még az előtt is, hogy párra lelnénk. Amikor csak az ÉN lakozik a lelkünkben és nincs mellettünk más, már akkor is sokféle módon jelenünk meg a napjainkon. Minden azzal kezdődött nálam a személyiségfejlesztésemben, hogy boldog akartam lenni. Viszont nem feltétlenül tudtam, ez mit is jelent. Elvárásokat támasztottam az elképzeléseimmel szemben, s ha bármi másként alakult, mint azt ahogyan én vázoltam kötelező kimenetelként, rögtön falakba ütközött az aktuális álomképem. Valahogy ilyen módon találtam rá az életemben az ételre, mint vigaszdíjra, mint egy láthatatlan barátra, aki sosem bánt, aki sosem beszél vissza, aki mindig örömet akar okozni, aki feltétel nélkül ki is elégíti a vágyaimat. E könyv írásakor már tudom, hogy a kövérség búcsút vett tőlem. Nem csak elértem az áhított testsúlyomat, de egy olyan életet is felépítettem, amelyben felelősséggel tartozom hozzám hasonló emberek döntéseiért is. Öt éve blogot írok a történetemről. Úgy kellett ezt a könyvet megírnom és az olvasó úgy olvashatja el a fejezeteket, hogy az a tény már befolyásolja az írottak értelmezését: sikerült lefogynom. Ezért a sorok legalább annyira elmesélt élmények öt év vonatkozásában, mint amennyire a jelenre vonatkozó felfedezések, felismerések is. Sőt, valójában a ma megtapasztalásaira lehet igazán értelmezni a változásomat. A könyv egyszerre a múltam, a jelenem és a remélt jövőm is.

4 990 Ft 7 990 Ft