Recept:
Az
olajon megpirítjuk a fokhagymát, dobunk rá medvehagymaszárat is (ez
helyettesíti a hagymát és még fokhagymásabb, még ízesebb lesz az étel).
Ha
már színt kapott, mehet rá a hús, kérgesítjük, tehát nem teszünk hozzá
folyadékot. Egészen addig így is marad, míg a hús elkészül, s csak a
végén öntjük fel kevés alaplével vagy vízzel.
Fűszerezzük
a receptben található fűszerekkel, gazdagon medvehagymával és
petrezselyemmel, én csempésztem bele 1 kis kanál mustárt is. Az utolsó
10 percre a folyadékot hagyjuk elfőni.
Még amikor csak pirítjuk a húst, mehet hozzá a répa is, amit szintén csak pirítunk és nem párolunk. Sokkal finomabb egy ilyen ragu, ha teljesen a vége előtti 10 percig nincs alatta folyadék, hanem csak kéreg és pirítás zajlik. Ehhez kavargatni kell, ne kapjon oda.
A barna rizst kurkumával, curryvel, sóval, medvehagymaszárral együtt tesszük fel jó sokáig főzni. Sokan nem szeretik, mert nem jól készítik el. Egy ízes barna rizs soha nem lesz sem száraz, sem pedig egyszerű, a curry és kurkuma pedig gyönyörű aranysárgára színezi.