Narancsos afrikai harcsa egytálétel
Hozzávalók:
- 1/4 db afrikai harcsa szelet (vagyis egy egész szelet negyede egy főre)
- 1 maroknyi kapor
- 1 maroknyi friss spenót és (szezonban mehet medvehagyma is)
- 1 szál sárgarépa
- 1 db narancs
- 1 ek kókusz zsír
Recept:
A harcsát felkockázzuk, majd a zsíradékon forgassuk meg. Szórjuk meg kaporral, sóval, jól forgassuk át. Tegyük mellé a felkockázott (karikázott) répát, spenótot, majd facsarjuk rá a narancs levét. Forgassuk át, rottyantsuk össze az egészet raguként. Semmilyen tejterméket vagy tejhelyettesítőt nem igényel.
Köret: medvehagymás kuszkusz. Serpenyőbe tegyük a kuszkuszt, apróra vágott medvehagymával. Öntsük fel vízzel, tegyünk a serpenyőre fedőt és hagyjuk, hogy magától megszívja a vizet. Főzést nem igényel.