Parmezános rántotta

2021.06.19

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • olívaolaj
  • 1 ek reszelt parmezán
  • 50 g kaliforniai paprika
  • 3-5 szem koktélpari
  • 50 g spenót
  • friss pur-pur (lemaradt)

Recept:

Az olívaolajon megfuttattam a kockákra vágott paprikát, majd ráöntöttem a reszelt parmezánnal felvert tojásokat.  Friss zöldség mindenképp kell mellé, hiszen a táplálkozásunk alapja a zöldség.

Legfrissebb bejegyzések

A cukkinit vastagabb szeletekre vágom. A tojásokat felverem és egy serpenyőben tetszőlegesen fűszerezve omlettet készítek. Pogácsaszaggatóval kb. a cukkini méretével egyező karikákat vágok belőle. Én két kisebb omlettből csináltam, hogy biztosan legyen elég karikám. :)

A testrekonstrukciós műtét felülírta a terveimet, na de ezen nem bánkódok, hiszen pont azért akartam a műtétsorozat végére érni, hogy ne akadályozzon fizikailag a testem a fejődésben.

Sokáig nem tudtam, hogy a bennem lakozó személyiségek miért csatáznak egymással. Hogy egyáltalán miért találkozom más és más arcaimmal, s miként kellene ezeket kezelnem...

A banánt félbevágjuk. Egy felét karikázzuk, a másik felét szintén félbe vágjuk hosszanti irányban. A hajó formájú szeleteket serpenyőbe tesszük, fahéjjal megszórva karamellizáljuk. A zabpelyhet kókusztejben felforraljuk. Tehetünk bele vaníliás ízcseppet, akár vaníliás kollagénport is. A tál alja lesz a zabkása, arra építjük a többi elemet: a sült...

A banánt félbevágjuk. Egy felét karikázzuk, a másik felét szintén félbe vágjuk hosszanti irányban. A hajó formájú szeleteket serpenyőbe tesszük, fahéjjal megszórva karamellizáljuk. A rizst előfőzzük, leszűrjük, majd kókusztejben összerottyantjuk. Tehetünk bele vaníliás ízcseppet, akár vaníliás kollagénport is. A tál alja lesz a tejberizs, arra...

Azt hiszem, sosem volt titok és nem is üzentem soha mást a történetemmel: súlyos ételfüggőként, extrém kövérséggel, érzelmi evőként élni ROMBOLÓ volt, ettől függetlenül mindig helyén tudtam kezelni az elérhető állomást.

Szükségem volt erre a 95%-osan munkamentes 17 napra az elmúlt hetekben, és számomra is meglepetés, hogy ilyen rövid idő alatt ennyire jól alakult a felépülés.

Izgatottan sétáltam be a klinikára, hogy 2021. július 29-én szó szerint vissza kapjam a testemet. Már jártasnak számítottam a műtétek világában, ezért félelemérzet messze elkerült. Tudtam, hogy mi vár rám, nem volt bennem kérdés, hiszen mindent előre egyeztettünk a műtétet végző orvossal és csapatával.

Az olajon megfuttatjuk a fokhagymát, rádobjuk a kockára vágott pulykamellet. Amikor már fehér színű, mehet rá a kókusztej, kavargassuk, 5 perc múlva beletehetjük a lencsét és a félbe vágott koktélparadicsomokat is. Curryvel, sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítsük. Rottyantsuk össze az egészet. Jázmin rizzsel tálaljuk.