Parmezános rántotta

2021.06.19

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • olívaolaj
  • 1 ek reszelt parmezán
  • 50 g kaliforniai paprika
  • 3-5 szem koktélpari
  • 50 g spenót
  • friss pur-pur (lemaradt)

Recept:

Az olívaolajon megfuttattam a kockákra vágott paprikát, majd ráöntöttem a reszelt parmezánnal felvert tojásokat.  Friss zöldség mindenképp kell mellé, hiszen a táplálkozásunk alapja a zöldség.

Legfrissebb bejegyzések

A hozzávalókat alaposan összekeverjük. Én nagyon szeretem feldobni a sós tésztákat hagymafélékkel. Ezért került bele újhagyma, póréhagyma és medvehagyma. Hagyjuk pár percig állni. A sütéshez használjunk kókuszzsírt vagy olajspray-t. Tegyünk a serpenyőre tetszés szerinti mennyiségű tésztát és egy vizes kanál segítségével oszlassuk el. A kanál...

A kiinduló pont rosszabb volt, mint azt eleinte gondoltam

Nem azért, mert féltem tőle, hanem azért, mert tudtam, hogy ismét megterhelő időszak következik, ha belevágok. Már rutinos műtöttnek számítok, gyakorlatilag nincs olyan testfelületem, amihez nem ért szike. Félelemérzet nincs bennem, csak az első műtétnél volt, de a mostaninál már szinte vártam. Túl akartam esni rajta. Eredetileg május 30-ára volt...

A soron következő, végső testrekonstrukciós műtétem az lower body lift volt, ami egy összetett, több testrészt is érintő műtét. Mivel több beavatkozás történik egyszerre, egy műtéten beül, így a bodylift egy nagy plasztikai műtétnek számít. A műtét lényegében "három az egyben", vagyis a hasplasztika, a combplasztika és a fenékplasztika egy műtét...

A húsvét elengedhetetlen kelléke a sonka és a tojás. Abban az időben, amikor nem figyeltem oda a táplálkozásra, nálam ez a sonka, tojás, torma, csemegeuborka, kolbász és fehér kenyér kombinációval volt teljes. :)

Vitathatatlan tény: az étkezés befolyásolja a testsúlyunkat, de legalább annyira fontos az élvezeti érték is emellett. Ennél fogva sokszor idegenkedünk a diéta szó hallatán, mert azonnal az jut eszünkbe, hogy salátán, fehér húson kívül nem is létezik élet a testsúlyreformban. Pedig ez nem így van.

A legtöbb friss, hazai idénygyümölcs vitamin tartalma magas. Ezekből érdemes naponta több alkalommal is fogyasztani.

Recept: Egy tálban keverjük össze a joghurtot a granolával, választott feltétekkel (gyümölcsökkel), összetevőkkel. Érdemes állni hagyni egy picit, ha szeretjük puhán a granolát. Ha ropogósan jobban esik, rögtön fogyasztás előtt tegyük bele a magvakat.

Ízhordozó, ízerősítő, hőközvetítő szerepükön túl az olajok és zsírok saját ízzel rendelkeznek, ezért a konyhában szinte nélkülözhetetlenek.