Pillangók születnek - 980,1kg

2019.02.20

Egy szám, amely többet jelent bárminél. 135 lány eredményét összesítettem a 354 Elites lányé közül - véletlenszerű statisztikai felmérés volt. Ők, 135-en 980,1 kg-tól szabadultak meg az életmódprogram során. A legnagyobb fogyás e közül 28 kg, a legkisebb 1 kg. 40-en 10 kg-nál többet fogytak. A szórás nagy. Van, aki pár hete csinálja, van, aki lassan egy éve.

Az eredményeket egy fogyást és cm-eket is vezető okos táblában rögzítik a lányok (fiúk), ahol a kiindulási pont, a cél súly és az éppen aktuális összesített kg fogyás, illetve a még fennmaradó célfogyás is látszódik számokban. Ma már nem nehéz egy olyan excel táblát összehozni, ahol pár adattal komplex statisztika tárul elénk, és én azért szeretem ezeket a táblákat, mert pofon egyszerűen látható bennük minden, amire kíváncsiak vagyunk. A program egyik személyre szabott eleme a mindenki által saját magára paraméterezett tábla. Fejlődési naplónak hívom. Minden lány, aki elkötelezetten végzi a programot és vállalja, hogy havonta egyeztessünk az életmódváltó munkájáról, ezt a táblát küldi át nekem. Én nem várnék mást, de a táblák végül mindig csak csatolmányok. Az igazi érték a levelekben rejlik. Megnyitok egy havi egyeztető levelet (hívhatjuk jelentésnek, de szerintem inkább napló minden fogyni vágyónak), s mindig rácsodálkozok, mennyi gondolat, érzés, tapasztalat, ötlet, kérdés gyűlik össze csupán 3-4 hét alatt. Meséket olvasok. Örömmel. Nem csak azt, hogy mi az eredményük, hanem a receptjeikről, a környezetük véleményéről, a családon belül érkező visszajelzésekről, a program során észlelt mentális és lelki fejlődésükről. Minden ilyen levélben átüt felém a boldogság vagy épp az elkeseredés érzete.

Mert... a fogyás nem egy egyenletes, töretlenül felfelé ívelő könnyed röpke tánc, hanem egy olyan küzdelem, ahol a lábunk néha összeakad, a lépéseket nem követjük mindig precízen, sokszor szeretnénk csak nézőközönség lenni és megannyi életteherrel ránk nehezedve válaszolgatjuk magunkat a milliónyi kérdést naponta. Miért lettem duci? Miért nem figyeltem jobban magamra? Miért nem kezdtem el korábban? Miért olyan nehéz ez?

Igen. A fogyás nem egyszerű, nem könnyű és bizony áldozatokkal jár. Ha sima ügy lenne, akkor minden ember hipp-hopp leadná a súlyfeleslegét.

Alapvetően a fogyás egy kalóriaegyenlet képlete alapján működik. Ha kevesebb energiát viszel be, mint amennyit felhasználsz, akkor fogysz. Ha többet viszel be, mint amennyi szükséges, akkor hízol. Ha pedig egyensúlyban van az energiaellátás, akkor tartod a formád. Na hát kérem szépen, ez csupán a fogyás 0. szintje, ami az elmélet. E köré csoportosul a többi tényező:

 • a hormonháztartásunk
 • a mindennapi stressz
 • a környezetünk
 • az élet váratlan terhei
 • a munkahelyünk
 • a párkapcsolati és családi életünk

Ezek pedig összességében eltorzítják az egyenlet nagyon egyszerű képletét egy bonyolult élettani kérdéshalmazba. Miért nem megy ez egyik napról a másikra? Miért könnyebb hízni és miért sokkal nehezebb leadni a kilókat? Másoknak miért megy jobban? Az én családom miért nem támogat úgy, mint a többieket? A munkahelyemen miért ilyen a főnök? Ismerős ez mindenkinek.

De TE a mindennapos mókuskerék ellenére nagyon szeretnél fitt, csinos, egészséges nő, anya, feleség lenni. Minden nehézség, többszöri próbálkozás és számtalan kudarc, nehezítés ellenére TE sosem adod fel a vágyat: TE is le fogsz fogyni.

Ezért jelentkezel egy életmódprogramra, amiben kicsit önmagadat látod. Ez már a siker egyik fele, hiszen felismerted, hogy változni szeretnél. Megkapod a szükséges és rád szabott elemeket, majd itt is érkeznek az akadályok:

 • a motiváció fenntartása mindenek felett erős akarat ellenére is nehéz
 • felismerni, hogy segítségre van szükséged, óriási dolog
 • az első kilók elvesztése nagyon nagy öröm
 • a fogyás alatt rád szabaduló érzelmek, a tükörképed újdonsága kiszabadítja a szellemet a palackból és hirtelen szembesülsz vele, hogy mit csinálsz, miért vártál eddig, mi vár még rád
 • a lelkesedést lombozza számtalan életesemény
 • a fogyás egy idő után leállhat (lassulhat)
 • fény derülhet arra, hogy eddig miért nem tudtál fogyni és szembesülsz vele, hogy neked is van pajzsmirigy gondod, intoleranciád és nagyon nem barátod a glutén
 • fogy az erőd, még eredmények láttán is, hiszen közben az életed zajlik, történnek jó és rossz dolgok is

De Te mindig tudsz egy kapaszkodót találni, ha van megfelelő célod, álmaidért kitartasz és a benned szunnyadó ábrándokért kitartasz, tervezel, mindent megteszel.

Egy életmódváltás csak akkor lehet sikeres, ha igaz az az állítás, hogy AMI RAJTAD MÚLIK, AMIRE NEKED VAN RÁHATÁSOD, AZT TE MEGTESZED.

Az ELIT program teljesen átalakult 2019-ben. Én magam is folyamatosan tanulok a tagoktól, ezért rendkívül fontos nekem a visszajelzés. A tanult tudás soha nem lesz teljes a tapasztalatban megszerzett információk nélkül. Ezt pedig csak a résztvevők tudják megadni nekem. Teljesen másképp gondolom már a program működési elveit és ezt februártól be is vezettük, átalakítottam, s nagyon büszke vagyok rá, hogy azok a lányok és fiúk, akik valóban kitartottak és hittek a programban, megkaphatják a maximális támogatást, hiszen rengeteg plusz tapasztalat van a kezemben TŐLÜK.

A programot azért 12 hónapra álmodtam meg, mert a fogyás nem megy egyik percről a másikra és az életmódváltás helyes rendszere rengeteg tapasztalat együttes formálásával válik egésszé a 12 hónap végére. Akinek valami nem működik, ott változtatni kell. Sablonos diétákat senkire nem lehet ráhúzni, mert minden szervezet másként működik és máshogyan reagálunk. Számtalan esetben terveztünk újra a program során azokban az esetekben, amikor nem jött a várt eredmény. A kulcs a programban a közös munka 12 hónap során, hogy mire végzel, a rendszeres visszajelzéseid, a beszélgetések alatt megtanuld, neked mi lesz az irányadó a sikeredhez.

A program jelenlegi elemei a 12 hónap során:

 1. Teljesen új e-book a személyes paraméterekről
 2. 92 oldalas táplálkozási segédlet az étrend megtervezéséhez és összeállításához 3 fajta módszerrel és 2 különböző makrómegosztási lehetőséggel, több száz élelmiszer adaggal. Tervezhetsz szabadon, választhatsz mozaikos étrendben és használhatsz teljesen fix 30 napos étrendet is, ami RÁD szabott. 2019. márciusától ez pofon egyszerű, mert megálmodtam a MENÜKREÁTORT, amivel a receptek és alapanyagok személyre szabott mennyiségekkel elérhetőek egy napi menü tervezőben. Csak kiválasztod, mit ennél, és pikk-pakk eléd tárul, ezt hogyan készítsd el, milyen alapanyagból és abból milyen mennyiséget. Mindig TE döntöd el, mit szeretnél enni.
 3. Testtípus e-book, hogy tudd, hormonálisan milyen élelmiszerek kedvezőek számodra és melyek kevésbé
 4. Elit éves planner tervező, célkitűzés, álmok, tervek összeírására, amik segítenek a fókuszt szem előtt tartani.
 5. Elindult a V.O.I.C.E., ahol podcast hanganyagokban segítek a gördülékenyebb tervezésen és motivációs eszközök megteremtésében
 6. Pajzsmirigy e-book
 7. Inzulinrezisztencia e-book
 8. Vége a halogatásnak e-book
 9. 200 oldalas önfejlesztő munkafüzet - idő/család/célok/motiváció/érzelmi evés
 10. Otthonom a testem c. könyvem - érzelmi evésem története
 11. Folyamatos, fogyást nyomon követő újratervezés, vagyis végig a neked való kalória és makró értékekkel dolgozol a 12 hónap során
 12. Havi konzultáció
 13. Fejlődési okos napló az eredmények nyomon követéséhez
 14. Zárt ELIT csoport - interaktív tér, amely átlagon felüli kommunikációs csatorna, ahol napi szinten végig jelen vagyok
 15. Körlevél rendszer a fontos frissítésekről, információkról
 16. Endokrinológus/belgyógyász orvosi támogatás

Az ELIT zárt csoportról egyetlen kulisszatitok, amely mindent elmond arról, hogy az életmódprogram tere mekkora erővel bír: Az elmúlt 28 napban 22.000 interakció történt a 345 tag között: poszt, hozzászólás, biztatás, like. Egészen pontosan 28 nap alatt 408 db poszt, 4503 hozzászólás, 17.100 reakció 345 tag jelenlétével. A posztok egy része fontos étrendtervezési, étrendmegosztási információ. Jelentős részük a tagoktól érkező sikerek, receptek, napi összefoglalók és rengeteg olyan kérdés, amely hasznos a teljes csoport számára. Ez az a közeg, ahol minden kérdésed fontos, minden kérdésed választ kap és minden felmerülő aggályodra megoldás születik. Nem csak tőlem. Hanem a komplex csapattól és persze az endokrinológus orvostól is, aki szinten csoporttag.

A program év elején szabadságra ment, mert aktuális tanulmányaimat kiegészítettem egy külföldi életmód tanácsadói és biológiai kurzussal, amiben újabb szeletet hoztam el az ELIT-eseknek az étrendtervezéshez.

Jelenleg fitnesz instruktor vizsgámra készülök és mellette egészségtudományi diplomám megszerzéséért tanulok - de megcéloztam egy nagyobb álmot is az általános orvosi karon (ez álom, s ha ne valósulna meg, akkor tudom, hogy én mindent megtettem...).

Nagyon sokat tanultam az elmúlt 2 év során a táplálkozásról, a sportról, a testrekonstrukcióban is szereztem tapasztalatot sajnos. Elmondhatom, hogy pontosan ismerem a duci lét minden formáját és a könnyebb test felé vezető út mentális, fiziológiai, táplálkozási eszközeit. Nagyon soká döbbentem rá, mennyire romboltam a saját testemet, s ha egyetlen egy dolgot üzenhetnék az embereknek, az az lenne, hogy NE VÁRJATOK TOVÁBB!

Légy az ELIT csapat tagja, ha segítségre van szükséged a fogyásban. Ha eddig egyedül nem tudtál elérni számodra elég nagy eredményt és sorozatosan nehézségekbe ütközöl, légy ELIT-es, 12 hónapos támogatással. Nagyon sok levelet kaptunk weboldalon keresztül, hogy mikor lehet jelentkezni. A jelentkezés újra lehetséges.