Rakott burgonya tehéntej mentesen

Hozzávalók 2-3 ebéd adagra:
- 500 g burgonya
- 3 db tojás
- 1/2 csomag szárzeller
- 200 g barna csiperke
- 1 db vöröshagyma
- 1/3 db póréhagyma
- 2 doboz vegán tejföl (dr. oetker)
- 100 g kecsekesajt (tehéntejet nem tartalmazó)
- só, bors, pirospaprika, friss petrezselyem
- kevés olaj
Recept:
A
burgonyát héjastól feltesszük egészben főni. Azért fontos ez, mert így
nem fő túl, és az íze jobb lesz. Miután kész, a héját leszedjük. Tojást
főzünk. Ezután karikákra vágjuk fel mindkettő alapanyagot.
A hagymát
pirospaprikával, kevés olajon kezdjük el serpenyőben dinsztelni, dobjuk
rá a gombát is. Félig készítsük el, mert még a sütőben is fog sülni. A
zellert nem kell pirítani, nyersen apróra vágjuk, halmozzuk majd a
tepsibe.
Az összekészítés nagyon egyszerű. Rétegezzünk. Vágjunk apróra petrezselymet és azt is dobjuk rá. Vegán tejfölt (esetleg rizstejszínt) tegyük rá, tetejére mehet a kecskesajt.
Azok számára ideális, akik tehéntej mentesen étkeznek.
Akinek ez nem fontos, tehet bele házi kolbászt, mehet trappista vagy mozzarella is.
A legvégén friss póréhagyma darabokat szórhatunk rá.