Rakott burgonya tehéntej mentesen

2021.03.07

Hozzávalók 2-3 ebéd adagra:

  • 500 g burgonya
  • 3 db tojás
  • 1/2 csomag szárzeller
  • 200 g barna csiperke
  • 1 db vöröshagyma
  • 1/3 db póréhagyma
  • 2 doboz vegán tejföl (dr. oetker)
  • 100 g kecsekesajt (tehéntejet nem tartalmazó)
  • só, bors, pirospaprika, friss petrezselyem
  • kevés olaj

Recept:

A burgonyát héjastól feltesszük egészben főni. Azért fontos ez, mert így nem fő túl, és az íze jobb lesz. Miután kész, a héját leszedjük. Tojást főzünk. Ezután karikákra vágjuk fel mindkettő alapanyagot.

A hagymát pirospaprikával, kevés olajon kezdjük el serpenyőben dinsztelni, dobjuk rá a gombát is. Félig készítsük el, mert még a sütőben is fog sülni. A zellert nem kell pirítani, nyersen apróra vágjuk, halmozzuk majd a tepsibe.

Az összekészítés nagyon egyszerű. Rétegezzünk. Vágjunk apróra petrezselymet és azt is dobjuk rá. Vegán tejfölt (esetleg rizstejszínt) tegyük rá, tetejére mehet a kecskesajt.

Azok számára ideális, akik tehéntej mentesen étkeznek.

Akinek ez nem fontos, tehet bele házi kolbászt, mehet trappista vagy mozzarella is.

A legvégén friss póréhagyma darabokat szórhatunk rá.