Rakott káposzta

2021.12.18

Hozzávalók:

  • 6-8 db apróra vágott savanyú káposzta levél
  • 200 g darált marhahús vagy pulykahús
  • 100 g bacon kisebb csíkokra vágva
  • 100 g marha sonka csíkokra vágva (bármilyen sonkát lehet használni)
  • 120 g barnarizs
  • 100 g reszelt mozzarella
  • 2 db tojás
  • 1 db hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Recept:

Az apróra vágott hagymát olajon megpirítottam a fokhagymával. Rádobtam a darált húst. Készre sütöttem. A marhasonkát, a bacont vékony, kisebb csíkokra, a savanyú káposzta leveleket pedig apró kockákra vágtam. A tojásokat felvertem, fűszereztem. Barna rizst főztem forró, sós vízben. Egy hőálló edénybe rétegeztem mindent: káposzta, darált hús, barna rizs, bacon, marhasonka, majd megint káposzta, darált hús, barna rizs, bacon, marhasonka. Ráöntöttem a felvert tojásokat, az egészet kicsit összekevertem. A tetejére szórtam a sajtot. Sütőbe tettem, 180 fokon 20 percig sütöttem.

Tipp: tehetünk bele basmati rizst, kölest, bulgurt, hajdinát is.

Kovács Klaudia - Túlszeretni | NYOMDAI KIADÁS

Egy kövér lány voltam, aki egész életében le akart fogyni. Sokáig nem tudtam, hogy a bennem lakozó személyiségek miért csatáznak egymással. Hogy egyáltalán miért találkozom más és más arcaimmal, s miként kellene ezeket kezelnem. Nőként sok szerepet öltünk magunkra, még az előtt is, hogy párra lelnénk. Amikor csak az ÉN lakozik a lelkünkben és nincs mellettünk más, már akkor is sokféle módon jelenünk meg a napjainkon. Minden azzal kezdődött nálam a személyiségfejlesztésemben, hogy boldog akartam lenni. Viszont nem feltétlenül tudtam, ez mit is jelent. Elvárásokat támasztottam az elképzeléseimmel szemben, s ha bármi másként alakult, mint azt ahogyan én vázoltam kötelező kimenetelként, rögtön falakba ütközött az aktuális álomképem. Valahogy ilyen módon találtam rá az életemben az ételre, mint vigaszdíjra, mint egy láthatatlan barátra, aki sosem bánt, aki sosem beszél vissza, aki mindig örömet akar okozni, aki feltétel nélkül ki is elégíti a vágyaimat. E könyv írásakor már tudom, hogy a kövérség búcsút vett tőlem. Nem csak elértem az áhított testsúlyomat, de egy olyan életet is felépítettem, amelyben felelősséggel tartozom hozzám hasonló emberek döntéseiért is. Öt éve blogot írok a történetemről. Úgy kellett ezt a könyvet megírnom és az olvasó úgy olvashatja el a fejezeteket, hogy az a tény már befolyásolja az írottak értelmezését: sikerült lefogynom. Ezért a sorok legalább annyira elmesélt élmények öt év vonatkozásában, mint amennyire a jelenre vonatkozó felfedezések, felismerések is. Sőt, valójában a ma megtapasztalásaira lehet igazán értelmezni a változásomat. A könyv egyszerre a múltam, a jelenem és a remélt jövőm is.

4 990 Ft 7 990 Ft

Senorita MINI VIP tagság 2023

A VIP CSOMAG ELEMEI: Senorita VIP tagság 6 hónapra Online tanulófelület 6 hónapra Kidolgozott életmódprogram 6 hónapra Nyomdai eszközrendszer (A-B kártyapakli) a 6 hónapos programra Hosszabbítható tagság további blokkokra

16 000 Ft