Rakott káposzta

2021.12.18

Hozzávalók:

  • 6-8 db apróra vágott savanyú káposzta levél
  • 200 g darált marhahús vagy pulykahús
  • 100 g bacon kisebb csíkokra vágva
  • 100 g marha sonka csíkokra vágva (bármilyen sonkát lehet használni)
  • 120 g barnarizs
  • 100 g reszelt mozzarella
  • 2 db tojás
  • 1 db hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Recept:

Az apróra vágott hagymát olajon megpirítottam a fokhagymával. Rádobtam a darált húst. Készre sütöttem. A marhasonkát, a bacont vékony, kisebb csíkokra, a savanyú káposzta leveleket pedig apró kockákra vágtam. A tojásokat felvertem, fűszereztem. Barna rizst főztem forró, sós vízben. Egy hőálló edénybe rétegeztem mindent: káposzta, darált hús, barna rizs, bacon, marhasonka, majd megint káposzta, darált hús, barna rizs, bacon, marhasonka. Ráöntöttem a felvert tojásokat, az egészet kicsit összekevertem. A tetejére szórtam a sajtot. Sütőbe tettem, 180 fokon 20 percig sütöttem.

Tipp: tehetünk bele basmati rizst, kölest, bulgurt, hajdinát is.