Rakott káposzta

Hozzávalók:
- 6-8 db apróra vágott savanyú káposzta levél
- 200 g darált marhahús vagy pulykahús
- 100 g bacon kisebb csíkokra vágva
- 100 g marha sonka csíkokra vágva (bármilyen sonkát lehet használni)
- 120 g barnarizs
- 100 g reszelt mozzarella
- 2 db tojás
- 1 db hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só, bors
Recept:
Az apróra vágott hagymát olajon megpirítottam a fokhagymával. Rádobtam a darált húst. Készre sütöttem. A marhasonkát, a bacont vékony, kisebb csíkokra, a savanyú káposzta leveleket pedig apró kockákra vágtam. A tojásokat felvertem, fűszereztem. Barna rizst főztem forró, sós vízben. Egy hőálló edénybe rétegeztem mindent: káposzta, darált hús, barna rizs, bacon, marhasonka, majd megint káposzta, darált hús, barna rizs, bacon, marhasonka. Ráöntöttem a felvert tojásokat, az egészet kicsit összekevertem. A tetejére szórtam a sajtot. Sütőbe tettem, 180 fokon 20 percig sütöttem.
Tipp: tehetünk bele basmati rizst, kölest, bulgurt, hajdinát is.