Répafőzelék
Hozzávalók:
- 2 db sárgarépa
- 1/2 csokor petrezselyem
- 1 db fehér hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 db édesburgonya
- curry
- kurkuma
- só, bors, babérlevél
- 2dl alaplé (elhagyható, helyette víz is jó)
- 2 ek. dr. oetker tejföl (vagy sima tejföl)
Recept:
A hagymát, fokhagymát olajon üvegesre pároltam. Rádobtam a karikákra vágott répát és 1/db édesburgonyát szintén karikázva. Így kezdtem pirítani. Sóztam, borsoztam, curryvel és kurkumával dobtam fel, bele tettem egy db babérlevelet, majd felöntöttem alaplével, hogy a megpirított répa puhuljon is. Amikor kellően megfőtt, beledobtam az apróra vágott petrezselymet is, aztán az egészet botmixerrel krémesítettem egy kevés dr. oetker tejfölt hozzáadva.
Ha ropogósra is vágyunk, kevés pirított tökmag mehet rá.