Senorita étrend | 2. nap

2022.09.25

Egész napi receptek

reggeli

A reggelin zöldségeket bátran lehet cserélni, ahogy én is tettem. Paprika helyett paradicsomot, spenót helyett uborkát daraboltam a füstölt lazac mellé. A recept engedélyezi, hogy ne csak füstölt halat használhassatok, hanem magas hústartalmú baromfisonkát is.


ebéd

A rizses hús az egyik legkönnyebben készíthető ebéd, amit akár a gyerekek is szívesen megesznek. Számomra az egyszerű párolt zöldség, főtt rizs és roston sült hús unalmas. Gyors napokon én is alkalmazom, de 6 éves életmódváltó tapasztalatom, hogy a változatos és ízekben, formákban, színekben gazdag étel sokkal jobban esik, ezáltal az ételhez fűződő mentális viszony is sokkal simulékonyabb. Nehéz fenntartani egy étrendet, amiben túl egyhangúak az ételek. Nem kell félni az ízesítéstől. A fogyás nem attól működik, ha ízetlen, egyhangú ételeket választunk naponta.


snack 2

A puffasztott rizs minden háztartásban olyan mentőöv, amivel idő hiányában is gondoskodni tudunk arról, hogy ne induljunk tévútra. A tonhalas puffasztott rizs snack is lehet frappáns, ha salátát készítünk a tonhalból. Ehhez csupán a vacsorához egyébként is szánt salátából elveszünk egy kevés zöldséget, a tonhal olajos levét összekeverjük egy kevés fokhagymával, pár csepp citrommal, zöldfűszerekkel (akár 1 ujjnyi apróra vágott póréhagymával, újhagymával), s itt szintén használtuk a Senorita kollagéncsalád egy ízesítőjét, a zöldséges fűszersót.

vacsora

A tonhalsaláta receptjéhez olívaolajas tonhalas konzervet használtam. Cserélhető lazacos konzervre is, illetve én nagyon szeretem akár a szardíniát is. Az ebéd eredeti receptje tojást tartalmaz. Egy kis csavart tettem az egész napos menübe, ezzel is szeretném megmutatni, hogy egyedi variációkat nyugodtan bele lehet csenni, hiszen nem az a célunk, hogy sablonokat kövessetek, sokkal inkább érdemes teljesen magatokra szabni a keretek között. Én a tojást elvettem az ételből és úgy döntöttem, hogy a snackemhez fogom felhasználni.


snack 1

A vacsorában felhasználandó tojást a brokkolis snackemhez eltettem. Van, hogy csak egyszerűen ráolvasztom a sajtot a párolt brokkolira, de amikor a Senorita recepteket feldolgoztuk nektek, vágytunk egy muffinra is. Így a brokkolit lereszeltük, egy tojással és a szintén reszelt sajttal elkevertük. Senorita paprikás fűszersót használtunk, ennek hiányában só, bors, pirospaprika is megteszi. 20 perc alatt készre sütöttük 180 fokra előmelegített sütőben.


Kovács Klaudia - Túlszeretni | NYOMDAI KIADÁS

Egy kövér lány voltam, aki egész életében le akart fogyni. Sokáig nem tudtam, hogy a bennem lakozó személyiségek miért csatáznak egymással. Hogy egyáltalán miért találkozom más és más arcaimmal, s miként kellene ezeket kezelnem. Nőként sok szerepet öltünk magunkra, még az előtt is, hogy párra lelnénk. Amikor csak az ÉN lakozik a lelkünkben és nincs mellettünk más, már akkor is sokféle módon jelenünk meg a napjainkon. Minden azzal kezdődött nálam a személyiségfejlesztésemben, hogy boldog akartam lenni. Viszont nem feltétlenül tudtam, ez mit is jelent. Elvárásokat támasztottam az elképzeléseimmel szemben, s ha bármi másként alakult, mint azt ahogyan én vázoltam kötelező kimenetelként, rögtön falakba ütközött az aktuális álomképem. Valahogy ilyen módon találtam rá az életemben az ételre, mint vigaszdíjra, mint egy láthatatlan barátra, aki sosem bánt, aki sosem beszél vissza, aki mindig örömet akar okozni, aki feltétel nélkül ki is elégíti a vágyaimat. E könyv írásakor már tudom, hogy a kövérség búcsút vett tőlem. Nem csak elértem az áhított testsúlyomat, de egy olyan életet is felépítettem, amelyben felelősséggel tartozom hozzám hasonló emberek döntéseiért is. Öt éve blogot írok a történetemről. Úgy kellett ezt a könyvet megírnom és az olvasó úgy olvashatja el a fejezeteket, hogy az a tény már befolyásolja az írottak értelmezését: sikerült lefogynom. Ezért a sorok legalább annyira elmesélt élmények öt év vonatkozásában, mint amennyire a jelenre vonatkozó felfedezések, felismerések is. Sőt, valójában a ma megtapasztalásaira lehet igazán értelmezni a változásomat. A könyv egyszerre a múltam, a jelenem és a remélt jövőm is.

4 990 Ft 7 990 Ft

Senorita MINI VIP tagság 2023

A VIP CSOMAG ELEMEI: Senorita VIP tagság 6 hónapra Online tanulófelület 6 hónapra Kidolgozott életmódprogram 6 hónapra Nyomdai eszközrendszer (A-B kártyapakli) a 6 hónapos programra Hosszabbítható tagság további blokkokra

16 000 Ft