Senorita étrend | 7. nap

2022.09.30

Egész napi receptek

reggeli

Egy omlett akkor igazán ízletes, ha a zöldségeket belesütöm. A receptben uborka szerepel, de zöld zöldségekre akármikor cserélhető. A tojás és a spenót mindig jó barátok voltak, ez a felfedezésem a teljes életmódváltásom alatt biztos pontként meg is maradt. Az omlettet mindig úgy készítem, hogy felverem a tojást, fűszerezem Senorita zöldséges kollagén fűszersóval, bele aprítom a spenótot, kevés olajra ráöntöm a serpenyőben és fedővel lefedve megvárom, hogy magától kissé vastagabb omlett-pite készüljön. Tele van rostokkal, jó zsírral, tápláló és sokáig eltelít.


ebéd

Ha gyors húsgolyókra vágyom, akkor két fegyverem van: a tepsi és a szilikonos muffinforma. A fasírt nagyon egyszerű, zabpehely, darált hús, fűszerek, tojás, olaj, összegyúrjuk és már kész is. Tepsire helyezem és egyszerűen hagyom a sütőt dolgozni. Az édesburgonya is  mindig így készül. Vékonyabb szeletekre vágom, fűszerezem, hagyom megsülni úgy, hogy a teteje ropogós, de a korongok belseje mégis puha lesz.

vacsora

Rohanós napokon tényleg nincs elég időnk. Gyakori nálunk, hogy hideg vacsorával zárjuk a napot. Ez ugyanolyan tápláló, mint egy főtt étel. Amivel nem értek egyet és őszintén megvallva soha nem is fogom megérteni, hogy a vacsorát pótoljuk protein turmixszal. Számomra ez nem lenne vacsora és kicsit szenvedésként is élném meg. Nálunk tehát minden vacsora szilárd, akár hideg élelem, akár meleg fogás kerül az asztalra. Egy hidegtál átalakítható meleg tállá is. Végy egy hőálló edényt, halmozd bele a zöldségeket, rá a feta sajtot és süsd át. A feta kellemesen ráolvad, a paradicsom megsül. Fűszerezés: erőteljes lehet oregánóval, fűszersóval. Sonkát sütöttem  mellé (pajzsmirigybetegek baromfisonkát süssenek). Minden sonka sokkal finomabb, ha megsütjük (serpenyőben vagy kontakt grillben).


snack 1

snack 2

A snack néha tényleg olyan kis étkezés, amikor időhiány miatt nincs sok időm készíteni valami komolyabb fogást. Bár,  Senorita kollagén családunkat elsősorban sütéshez és főzéshez fejlesztettük (rengeteg finomságot fogunk mutatni), de tökéletes turmix formában is. A mogyorós latte volt az első, amit úgy kóstoltunk, hogy rögtön tudtuk, a kollagén portfóliónk állandó részévé szánjuk.

Gyerekkoromban kifejezetten nem szerettem a halat és felnőttként sem választottam sosem önszántamból az életmódváltásig. Azután, hogy komolyan kezdtem venni a táplálkozásom gyökeres meg-változtatását, egyre bátrabban kezdtem fűszerezni. Hamar rájöttem a halak és a pirospaprika remekül összeillő párosítására. Innen jött az ötlet, hogy a Senorita paprikás fűszersót fogom használni minden halételemnél.

Senorita MINI VIP tagság 2023

A VIP CSOMAG ELEMEI: Senorita VIP tagság 6 hónapra Online tanulófelület 6 hónapra Kidolgozott életmódprogram 6 hónapra Nyomdai eszközrendszer 6 hónapos programra Hosszabbítható tagság további blokkokra

16 990 Ft