Sikerült, edző lettem! :)

2022.06.30

Sikerült!

Semmire nem vagyok ennyire büszke, mint erre. Ma tudtam meg az eredményt, sikeresen levizsgáztam. Csoportos fitnesz instruktor lettem, így elkezdődhet utam az edző pályán is. Jövő héten a bizonyítványt is kézhez kapom, a legméltóbb helye lesz a szekrényemben. Bevallom, életem legnagyobb megpróbáltatása volt ez, hiszen antisportolónak számítok. Egész életemben kerültem a sportot, tesiből fel voltam mentve középsuli végén, lusta voltam és kövérségem csúcspontján mindenre gondoltam, csak épp arra nem, hogy én egyszer edző leszek.


És mégis...

Több dologról szólt ez.

1-- A múltbéli lányról......aki egykoron voltam: kifogásaimban és önsajnálatomban fürödve örökké kerestem a kiskaput, hogyan NE adjak bele mindent. Az összes "majd holnap" vacsorám erről árulkodott: nem tettem meg mindent, amit igenis meg kellett volna tennem. Sokan vagyunk ezzel így, az élet sok-sok területén.
2-- Azokról, akik kinevettek, sosem hittek bennem és arra vágytak, hogy belebukjak ebbe az egészbe, ami a testem átalakítását illeti...... Bizonyítani akartam a világnak, hogy egy sebzett, 170+ kilós lánynak igenis lehetnek merész álmai és igenis ki tud bújni az örökké kövér lány szerepből. Szinte hihetetlen, szinte elképzelhetetlen sok ember számára, hogy egy ilyen lányból egyszer "normális" legyen, ezért kétkedve fogadták oly sokan azt, hogy valaha is az utam végére érek.
3-- Az engem támogató közösségről és a családomról......Mert bár volt bőven, aki bántott, kinevetett vagy gonoszkodott, de azért a környezetem java része végig szurkolt, mellettem állt és az igazán közel állók minden erejükkel támogattak is engem. Legalább annyira akarták, mint én. A családom (a szüleim és tesóm), a szerelmem - Vendel, a barátaim és TI, a Forradalmárok. Mérhetetlen hála van bennem, amiért rengeteg oldalról kaptam biztatást, erőt, bátorítást, segítséget, támogatást. Nélkületek sosem ment volna. Köszönöm Anyukámnak (Erika Németh) és Apának, hogy az összes próbálkozásom alatt erőtökön felül igyekeztetek észhez téríteni. Minden műtétnél aggódva asszisztáltatok, befogadtatok, amikor az álmaim után kajtatva még a lakásomat is eladtam, vigyáztatok a Kutyagyerekekre és a létező összes módon mellettem álltatok. Köszönöm Vendel, hogy 100%-os erőbefektetéssel mellettem, helyettem menedzselted a feladatokat, páromként óvtál, ápoltál és persze tűrtél minden hisztimet. Nem nevettél, amikor a koreográfiáimat mutogattam, sőt, velem együtt csináltad, hogy imitáljuk a vizsgaszituációt. Köszönöm az összes Forradalmárnak, Nektek, akik minden posztomra nyomtatok egy lájkot, egy szívet, egy ölelést, néhány szót vagy mondatot, amivel a hitemet növeltétek.


Nem volt egyszerű.

Egy testedzéssel kapcsolatos képzés igenis nehéz, főleg annak, aki nem csinálta ezt fél életében. Fárasztó, megterhelő és kérdésekkel teli. Átlátni a passzív és aktív mozgatórendszerünket, az élettani & energianyerési folyamatokat, az edzésmódszertanban és csoportos edzéstartásban helyes szabályokat megtanulni, elsajátítani felelősség és komoly feladat. Elméletet & koreográfiát, helyes testgyakorlat kivitelezést tanulni éjjel-nappal, megállás nélkül nehéz volt.Mindennél jobban akartam ezt. Jobban, mint 17 éve a közgáz diplomámat, mert ebben benne volt mindenem, legfőképp a céljaim.Bánthat bárki, mondhatja akárki, hogy kövér voltam, hegekkel borított a testem, de ebben óriási küzdelem van. Ez pedig az én harcom volt, amiben leginkább magamnak dolgoztam. 38 éves vagyok. Mondhatnánk, hogy elég későn láttam meg a fényt.


De mottóm, melyet 5 éve fogalmaztam meg, mindvégig elkísért és a helyemen tartott:

ÉLETED BÁRMELY PONTJÁN DÖNTHETSZ ÚGY, HOGY MINDENT MEGVÁLTOZTATSZ. ...

Kaptam Vendeltől egy szerencsesütit ennek örömére. "Sokat ígérő korszak köszönt be számodra, mely már rég esedékes jutalmakat tartogat..."Nekem nem kell sok minden, csak végre harmónia önmagammal, mert ez magában hordoz minden mást, amire szükségem lesz életem maradék idejére.

Kovács Klaudia - Túlszeretni | NYOMDAI KIADÁS

Egy kövér lány voltam, aki egész életében le akart fogyni. Sokáig nem tudtam, hogy a bennem lakozó személyiségek miért csatáznak egymással. Hogy egyáltalán miért találkozom más és más arcaimmal, s miként kellene ezeket kezelnem. Nőként sok szerepet öltünk magunkra, még az előtt is, hogy párra lelnénk. Amikor csak az ÉN lakozik a lelkünkben és nincs mellettünk más, már akkor is sokféle módon jelenünk meg a napjainkon. Minden azzal kezdődött nálam a személyiségfejlesztésemben, hogy boldog akartam lenni. Viszont nem feltétlenül tudtam, ez mit is jelent. Elvárásokat támasztottam az elképzeléseimmel szemben, s ha bármi másként alakult, mint azt ahogyan én vázoltam kötelező kimenetelként, rögtön falakba ütközött az aktuális álomképem. Valahogy ilyen módon találtam rá az életemben az ételre, mint vigaszdíjra, mint egy láthatatlan barátra, aki sosem bánt, aki sosem beszél vissza, aki mindig örömet akar okozni, aki feltétel nélkül ki is elégíti a vágyaimat. E könyv írásakor már tudom, hogy a kövérség búcsút vett tőlem. Nem csak elértem az áhított testsúlyomat, de egy olyan életet is felépítettem, amelyben felelősséggel tartozom hozzám hasonló emberek döntéseiért is. Öt éve blogot írok a történetemről. Úgy kellett ezt a könyvet megírnom és az olvasó úgy olvashatja el a fejezeteket, hogy az a tény már befolyásolja az írottak értelmezését: sikerült lefogynom. Ezért a sorok legalább annyira elmesélt élmények öt év vonatkozásában, mint amennyire a jelenre vonatkozó felfedezések, felismerések is. Sőt, valójában a ma megtapasztalásaira lehet igazán értelmezni a változásomat. A könyv egyszerre a múltam, a jelenem és a remélt jövőm is.

4 990 Ft 7 990 Ft

Senorita MINI VIP tagság 2023

A VIP CSOMAG ELEMEI: Senorita VIP tagság 6 hónapra Online tanulófelület 6 hónapra Kidolgozott életmódprogram 6 hónapra Nyomdai eszközrendszer (A-B kártyapakli) a 6 hónapos programra Hosszabbítható tagság további blokkokra

16 000 Ft