Smoothie banánból, aszalt szilvából, uborkából

Szeretem a turmixokat, mert végtelen lehetőséget teremtenek arra, hogy megfelelő zsírokat, fehérjéket, szénhidrátokat úgy tegyünk egy kupacba, hogy abból ne legyen nehéz étel, csak egy könnyed, néhány perc alatt elszürcsölhető smoothie. Ehhez mindig előkészülök, hiszen egy selymes és tartalmas turmixhoz kell alapanyag. Szinte minden ilyen italom alapja a fagyasztott banán. Előre veszek éretlenebb banánokat, amelyeket felezek és így karikázva fél adagonként mélyhűtőbe teszek. Ez teszi krémessé a turmixot és persze hűsítő is. Édességet is kölcsönöz. Aszalt gyümölcsöt azért szeretek még mellé tenni, mert akkor protein port már nem kell az édesítéshez - nem minden nap fogyasztok fehérje porokat. Zöldséget mindig teszek a smuttyaimba, mert így a szükséges zöldség adagom elfogyasztását is megnyomom, illetve a turmix felszívódása is lassabb lehet, ha nem csak gyümölcs van benne. A darált diónak is ez a funkciója. Tökéletes zsír a turmixokhoz. Én tejet sosem használok, mert ekkora mennyiségeben nem bírom, nem is nagyon szeretem, ha túl tejes egy turmix. A kókusztej picit kókuszos íze nekem pont megfelelő. Nem kell mást tenni, mint egy smoothie készítőbe vagy turmix gépbe dobálni az összetevőket és megvárni, hogy a gép elvégezze a dolgát.