Sós zabgofri zöldségekkel reggelire

2020.08.20

Kedvenc étkezésem a reggeli. Az alvási idő után mindig megéhezem és érzem, ahogy az étel feltölt energiával az egész napi munkához.

Nagyon sokat kísérletezem, és bár nem minden kompozícióm sikeres, jócskán akadnak olyan pofon egyszerű reggeli ötleteim, amelyek aztán népszerűvé válnak a konyhámban.

Ilyen a sós zöldséges zabgofri is, ami tulajdonképpen a rántotta, a bundás kenyér, a tojáslepény ötvözete kontakt grill vagy gofri sütő gépben.


Hozzávalók:

  • 2db tojás
  • mozzarella vagy növényi sajt
  • bármilyen kerti zöldség (paprika, paradicsom, cukkini, répa, spenót, hagymafélék, retek, uborka, padlizsán)
  • zab (kb 1 kávés csészényi)
  • fűszerek

Elkészítés:

A felvert tojásokat, a reszelt sajtot és a zabot egy tálban elkeverjük. A zöldségeket apró kockákra vágjuk (én most kápia paprikát használtam, 60g-ot, de bármely zöldséget belekockázhatjuk). Belekeverjük a tojásba. Fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával, zöldfűszerekkel. Előmelegítjük a kontakt grill vagy gofrisütő gépet, olaj nélkül beleöntjük a masszát és lehajtjuk a gép tetejét. Hagyjuk készre sülni. A zöldség tökéletesen, roppanósan belesül a tésztába. Igazi, finom és különleges reggeli. Kb 5 perc alatt elkészül.