Sosem elég a mai tudás

2018.07.18
2016. májusában indult az első nagy próbálkozásom.  A méltán elismert táplálékkiegészítő cég szülőapja szárnyai alá vett, de megbuktam. Akkor békében elváltak az útjaink.  Nem álltam készen erre a harcra. Fél évvel később önerőmből elindultam, de nem volt bátorságom megkeresni Őt, mert szégyelltem magam, pont azért, mert megbuktam. Aztán tavaly decemberben mégis összehozott minket az élet, újra. A beszélgetésünk közben, megkértem, hogy javítsa a telefonszámomat, mert változott. Majd hangosan gondolkodva megkereste a névjegyzékében az én névjegyem: Klaudia150. Így voltam elmentve a telefonjában. Akkor örömködve felsikítottam, hogy az már nem annyi. Bizony, nem annyi. De legbelül iszonyatosan fájt. Klaudia150. Igen, egy 1,5 mázsás jelzőt kellett rám aggatnia ahhoz, hogy meg tudjon különböztetni más ismerőseitől. S, amikor az embert a súlya alapján kategorizálják be, teljesen logikusan a telefonban, akkor mi más lehetne a neve, mint a rá leginkább jellemző státusz. Klaudia150. Nekem csak úgy volt elmentve: Tamás Lifetilt. Mert ez volt rá a legjellemzőbb. Nem a teste, nem a stílusa, nem a súlya, hanem a világban alkotott "nyoma".

Ott, akkor éreztem azt leginkább, mennyire szeretnék tanulni és olyan jelzőt kapni a nevem mellé mások telefonjában, ami nem a súlyom, nem a külsőm, hanem a munkám gyümölcse. Így történt az, hogy a februári felsőoktatási felvételi rendszerben beadtam rangsorolva az elképzeléseimet azokra a szakokra, amikkel tanult diplomás szakember lehetek egyszer. Szívügyem, hogy tényleg diplomát szerezzek a táplálkozással összefüggő szakok bármelyikén. Hogy amikor bárki beírja a telefonszámomat, például azt írhassa a névjegyzékbe: Kovács Klaudia dietetikus. Vagy bármit, ami a küldetésemmel azonos. Azóta is csillapíthatatlan vágyat éreztem arra, hogy minden olyan képzést, kurzust el tudjak végezni, amit tudok, mielőtt egyetemre megyek. Ezért jött a külföldi táplálkozással kapcsolatos kurzus is. Elkezdődött az oktatás, nálam volt már az elején a tananyag, s mára kikristályosodott a gondolat bennem:

A mai tudásom soha nem lesz elég holnap.

S ha ez sarkítva is, de így van. Azt gondoltam, hogy amit a táplálkozástudomány gyökereiről lehet tudni, azt én az elmúlt egy évben megtanultam. Részben. De nem teljesen. S más szemszögből, kitágított látótérből, újszerű vagy épp bebetonozott tanulmányok által mindig egyre komplexebb lesz az, ahogyan fejleszteni lehet az egyéni táplálkozást. Azt, ami a legjobb, leghatékonyabb.

A diéták jelentős része nem figyel oda a problémák gyökerére és figyelmen kívül hagyja ezek enzimekre, hormonokra kivetíthető okait. Sablonosan ráhúznak a tömegekre különféle fogyókúrás elméleteket, amelyek nem veszik figyelembe az egyéni adottságokat.

Számos olyan tünettel élünk együtt, amire nem a megfelelő helyen keresünk gyógyírt, ugyanis a megfelelően megtámogatott táplálkozás kategorikusan behatárolja, mire, hogyan tudunk pozitívan hatni TÁPLÁLKOZÁSSAL.

Csak néhány: Bőrrepedések, kiütések, alacsony vércukorszint a vérben, a hangulatzavarok, depresszió, allergiák, PSM szindróma, (menstruáció előtti panaszok), PCO, PCOS, hirtelen jelentkező arc kipirulások, fáradékonyság, hideg kezek és lábak, nyaki és válltáji fájdalmak, hasmenés, gyulladásra való hajlam, gombás fertőzések formái, székrekedésre való hajlam, magasabb vérnyomás, alvászavarok formái, fogíny betegségek, ízületi panaszok, erős pattanások, gyulladások a bőrön, epehólyag zavarok, epekövesség kialakulása, allergiák.

Annyi módszer, annyi fogyókúra, annyi ötlet mozog az éterben, az emberek tudatában, én mégis elzárkózom a szélsőségektől és a dús megvonásoktól. Nem tartom ésszerűnek, hogy lemondjunk finom és laktató ételekről fogyókúrás szakaszban. De azt be kell látnom nekem is, hogy az energiaszolgáltató táplálkozás különböző testtípus csoportokba sorolja a hormonális beágyazódásokat. Nem hittem benne, mert nem jó megközelítésben olvastam/hallottam róla.

Számomra mindig ott bukik egy módszer, ha arról szól, hogy MIT KELL KERÜLNI a táplálkozásban.

Teljesen újszerű és más metodikában tanultam az elmúlt hetekben. Ugyanis azt tanulmányoztam az oktatáson, hogy MIT ÉRDEMES GYAKRABBAN, NAGYOBB MENNYISÉGBEN FOGYASZTANI a teljes napi étkezésre vetítve, hogy az LEGHATÉKONYABBAN, SZEMÉLYRE SZABOTTAN TÁMOGASSA A FOGYÁST.

S ez azonnal más reflektorfénybe helyezte a tudatomban a tudományos megközelítést. Ne elvonjunk, hanem adjunk abból többet, ami gyorsítja az energiaellátást.

Ha a bevitt táplálék nem biztosítja azokat az enzimeket és egyéb tápanyagokat a szervezet számára, amelyek szükségesek az egészséges hormonális egyensúly megtartásához, akkor

 • Táplálkozási zavar lép fel,
 • Nem égnek el a tápanyagok, hanem lerakódnak zsír formájában, raktározódnak speciális testtájékon, pld. has tájékon, fenék területén, combokon,
 • A sejtek toxikus állapotához vezet, amely a krónikus fáradtság, állandó kimerültség, motiválatlanság, irreálisan magas fokú éhség tüneteként fog jelentkezni. A kalóriák elégetéséhez oxigénre van szükség, és ha nagyon sok a zsírlerakódás, a szervezet nem tud elegendő oxigént szállítani a zsírszövethez a véráram útján. Ebben segítségére kell lenni. 

TELJESEN ÚJ RENDSZERELMÉLETET HELYEZTEM HÁT AZ ÁLTALAM MEGÁLMODOTT ELIT MÓDSZERBE!

 1. A rendszer figyelembe veszi azt, hogy milyen alapanyagcsere és tényleges energiaszint között kell táplálkoznunk, de tágítja a teret a fogyási szakaszban. Ezzel egyidejűleg testtípusokba sorolja a módszert, így mindenki azon vonalon indul el, ami szervezete és hormonális háztartása szempontjából a leghatékonyabb.
 2. Nem koncentrálódik napszakokra, hanem teljes napokra bontja a szükséges mennyiségű és minőségű ételeket.
 3. A kalória csak kiindulási pont, a táplálkozási rendszer alapja a makrótápanyagok csoportosítása, összehangolása és a testtípusok figyelembevétele.
 4. Azt erősíti, ami adott testtípusnak segít a sejtek oxigénellátásban, ezáltal a zsírégetés gátoló tényezőit csökkenti és elősegíti a fogyást azoknál is, ahol stagnálás van.
 5. Javul az energia-háztartás a típusokra komplexen javasolt mozgásformáknak köszönhetően is.
 6. Nincs kalória számolgatás. Komplex duciforradalom mérő egységkanalak segítik az egész napos táplálkozási rendszer testtípusra vonatkozó hatékony étrend összeállítását.
 7. A programban szereplő komplex ételek recepje a mérő egységkanalakra van paraméterezve, pld. székelykáposzta, rakott brokkoli, zöldborsó főzelék, cézár-saláta esetén a kanalak segítségével könnyedén készül el az étel. Nem kell konyhamérleg többé. Az ételek szénhidrát tartalma komplexen ráparaméterezésre került a poharakra.
 8. Minden fontos tápanyag, a szénhidrát, a fehérje és a zsír vonatkozásában is konkrét egységeket jelöl ki a makrók pontos figyelembevételével.
 9. Az étrendek 1, 2, 4 fős változatban is elkészülnek, így nem jelent többé problémát a feleségek, anyák, háziasszonyok étrendje a családra vetítve.
 10. Élhető, könnyedén kivitelezhető szénhidrát számolási technikát építettem köré az elmúlt 2 hónapban, amelyet az adminjaim is a múlt hét folyamán kaptak meg.
 11. Új e-book és támogatási anyag készült hozzá, amelyet még az ELIT-esek sem láttak, de hetek óta erről beszélek nekik és nagyon várják.
 12. Fontos szerepet kap az eddigi étkezések vizsgálata. A táplálkozási napló elemzése az első pont, ugyanis megtanultam azt is, hogy hirtelen váltás sokkolja a szervezetet, ezért abból indulunk ki, hogy eddig milyen táplálkozási szokásokkal élt a program szereplője. Nem az a cél, hogy változtassunk meg mindent, hanem az, hogy olyan mederbe kezdjük el tolni, amely a leghatékonyabb útra sodorja a fogyni vágyót.
 13. Nem kell lemondani a kedvenc ételekről. Csupán testtípusoknak megfelelően többet kell enni olyan élelmiszerekből, amelyek támogatják a sejtek oxigén ellátását, a zsírraktározást megszüntetik. Nem lemondással korlátozunk, hanem átcsoportosítjuk a kevésbé hatékony ételeket egy komplex rendszerben.
 14. A forradalom mérőkanalak a program részét képezik és minden új ELIT-tag részére postázásra is kerülnek. Duciforradalmas, külön erre a célra készíttetett poharak.
 15. A fogyást az ELIT programban továbbra is újra értelmezzük 10-15kg súlyleadás esetén és ebben a poharak rendkívül nagy könnyítést adnak a tagok számára.
 16. Az ELIT program díja a poharak és egyéb segédeszközök bevezetésével nem emelkedik. A június 1-jétől érvényes tagíj árának részét képezik.

Megálmodtam, én magam elindultam a saját módszeremmel és ma már elmondhatom, hogy megmentettem saját magamat egy sanyargató, önpusztító élettől. Nem volt könnyű megtalálni és összehangolni a leghatékonyabb módszertannal azt az egy kerek programot, ami tényleg mindent megold.

De sikerült!

Pár hét múlva - fogyásomnak köszönhetően TB finanszírozással - megműtik mindkét felkaromat. Az a nap valódi minőségi javulást hoz az életemben, mert végre visszakapom a normális testemet. 2019-ben a hasamra is sor kerül. Azt hiszem, még soha nem mertem a világnak megmutatni egy ilyen fotón, de talán itt az ideje, hogy megmutassam ennek is a valós oldalát.

Megérte minden ebbe fektetett energia. Megérte meghozni a döntést!

Az ELIT program egy alternatíva azoknak, akik végleges megoldást keresnek egy olyan rendszerben, amely nem fogyókúrás időszakot nyújt, hanem az első perctől kezdve arra tanít, hogyan lehessünk a fogyás első pillanatától életünk végéig tudatos életmódreformerek. 12 hónapig jelen vagyok az életmódváltás első percétől és támogatásomat adom azért, hogy mindenki, akinek tényleges segítségre van szüksége a súlycsökkentő és súlytartó terveihez, igénybe vehesse az ELIT nyújtotta támogatást.

A program része:

 • Az okos fogyi napló, amely magától paraméterezi a fogyás ütemtervét,
 • A ToDo rendszer, amely check listákon keresztül tanítja meg arra a fogyni vágyókat, HOGYAN TEGYENEK MEG MINDEN NAP MINDENT ÖNMAGUKÉRT,
 • Az új ELIT-ben a program része online szóbeli konzultáció és októbertől személyes konzultáció is üzemel,
 • Szinte valamennyi Duciforradalom Műhelymunka is díjmentes,
 • Otthonom a testem című könyvem,
 • Az Életem forradalmára vagyok c. vadonatúj könyvem, amely augusztustól elérhető,
 • A Duciforradalom egyedi egységmérő csészék,
 • 10-15kg fogyásonként újra makrózás és testtípus analízis
 • Vadonatúj E-book
 • A kalóriaszámlálásnak vége az 1-2-4 főre "csésze-paraméterezett" recepteknek köszönhetően


Ha egyedül is megy, légy következetes és tegyél meg mindent a saját sikeredért. A DUCI ELIT ÉLETMÓDPROGRAM egy alternatíva az életmódváltásban, ahol én magam kijártam Neked az utat, amin a leghatékonyabban lehet végig haladni a végleges fogyásig. Ha extrém túlsúllyal küzdesz, ahogy egykor én is, ne várj tovább! Nagyon könnyű beleszokni az új életvitelbe. Én a személyre szabott ELIT programmal tudlak ebben támogatni 12 hónapon keresztül. Segítek, ha úgy érzed, egyedül nehéz.