
Sült banános zabkása

Hozzávalók:
- 40 g zabpehely
- 10 g házi granola (magkeverék pirítva)
- 1,5 dl kókusztej vagy mandulatej
- 1 db banán
- fél marék olajos magvak (pl. mogyoró)
- 1/2 ek mogyoróvaj
- 1 kocka étcsoki
- 1 kiskanál fahéj
- ízlés szerint vaníliás csepp vagy kollagénpor
- 1 marék málna (fagyasztott vagy friss)

Recept:
A
banánt félbevágjuk. Egy felét karikázzuk, a másik felét szintén félbe
vágjuk hosszanti irányban. A hajó formájú szeleteket serpenyőbe tesszük,
fahéjjal megszórva karamellizáljuk. A zabpelyhet kókusztejben felforraljuk. Tehetünk bele vaníliás ízcseppet, akár
vaníliás kollagénport is. A tál alja lesz a zabkása, arra építjük a
többi elemet: a sült banánhajókat, a nyers banán karikákat, a
mogyoróvajat és az étcsokit (ezt kicsit megolvasztottam). Magvak esetén a
serpenyőben való pirítás finom házi granolát eredményez (5 perc forró
serpenyőben zsiradék nélkül). Granola receptemért kattints ide. A málnát kicsit összetörtem, hogy pépesebb, lekvárosabb jellege legyen, így könnyen elkeverhető a kásával.
Bár a
jó zsírok helyet kapnak: kókusztej, olajos magvak, mogyoróvaj,
reggelire az fogyassza ezt a bőséges tálat, akinek nincs inzulinzavara,
mert az étel magasabb inzulinválaszt és hamar éhséget okozhat - de ez
nem mindenkinél egyforma. Aki ilyen étel után 1-2 órán belül nagy
éhséget tapasztal, annak reggelire ezeket a formájú kreációkat érdemes
elhagyni és inkább tízórai vagy uzsonna esetén kisebb étkezésre
fogyasztva ideális egy zabkása/rizskása/tejberizs.