Sütőtökkrémleves

2021.02.21

Hozzávalók:

  • 1 ek vaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek méz
  • 1 db alma
  • 1 db nyers burgonya
  • alaplé
  • víz
  • 1 db narancs
  • tökmag
  • parmezán
  • kakukkfű, szerecsendió
  • 250 g sütőtök

Recept:

Vajon üvegesre pároljuk az első lépés elemeit: fokhagyma, vöröshagyma, kakukkfű, 1 ek méz. Ha ez kész, belekerül 1 db alma és 1 db burgonya nyersen felkockázva. Felöntjük alaplé és víz egyvelegével. Kb 20 percig hagyjuk rotyogni. Közben a sütötőköt apró kockákra vágra tepsibe helyezve készre sütjük. 200 fokon, 20 perc alatt készül el. A fűszerek: kakukkfű, szerecsendió és 1 db narancs leve. A legvégén a narancs levével együtt botmixerrel krémesre keverjük. Nem kell bele tejszín és lkiszt, a burgonya sűrűre krémesíti.


Főzési mozzanatok