Suvlaki salátával és fetakrémmel

2021.02.20

Hozzávalók:

  • 100 g pulykamell tokány (aldiban szoktam venni felkockázva)
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 10 db koktélparadicsom variációk
  • 1/2 db vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 50 g feta sajt
  • 1 kis doboz natúr joghurt
  • lime leve
  • 50 g salátaféle

Recept:

A zöldségeket kisebb darabra vágjuk, kivéve a koktélparadicsomokat. A húst bepácoljuk fokhagymás, limeos, olíva olajos, sóval, borssal és bármilyen egyéb fűszerrel kevert pácban legalább 1 órára (akár egész éjjelre). Mindent nyársra fűzünk. Sütőben készre sütjük. A feta sajtot és a joghurtot fokhagymával, lime levével krémesre keverjük. A salátát tálaljuk a nyársak mellé és mártogatós a fetás krém.