Székelykáposzta

Hozzávalók:

  • fél fej vöröshagyma
  • 1 tk. kókuszzsír
  • 450g sovány disznóhús
  • csipet só, bors
  • babérlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kk. pirospaprika

Elkészítés:

Fél fej vöröshagymát üvegesre pirítunk egy teáskanál kókuszzsíron. Hozzáadunk kb. 450 g apró kockákra vágott sovány disznóhúst, sózzuk, majd átpirítjuk a husit, hogy kifehéredjen. Nem hagyjuk leragadni, amikor ez bekövetkezne, aláöntünk kb. fél dl vizet. (Nem ragad le, ha egy mélyebb teflon vagy kerámiabevonatú edényben főzzük, de a víz akkor is kell alá.) Megszórjuk egy púpos teáskanálnyi pirospaprikával, jól elkeverjük és hozzáadunk egy darab babérlevelet, pár szem borsot, 1 gerezd szétnyomott fokhagymát. Félig puhára főzzük a pörköltet, majd hozzáadunk kb. 500 g savanyú káposztát és lassú tűzön készre főzzük.