Szezámmagos cukkinikrém
Hozzávalók:
- 1 db közepes cukkini
- 1 ek kókuszolaj
- 2 ek szezámmag
- só
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db citrom leve
Recept:
A cukkinit apró kockákra vágjuk. Kókuszolajon a fokhagymával és sózással együtt megpároljuk, majd félre tesszük hűlni. Egy külön serpenyőben kissé megpirítjuk a szezámmagot. A már kihűlt cukkinit a szezámmag 1/3 részével és egy citrom levével krémesre keverjük, majd a végén hozzáadjuk a 2/3 szezámmaggal is, mert én szeretem, ha ropog a fogam alatt. Aki ezt nem kedveli, a teljes szezámmagot turmixolhatja.
Miért jók a zöldségkrémek?
Segítik a zöldségfogyasztást, a rostban dús táplálkozás pedig hozzájárul az egészséges bélflórához. Az otthon készült verziók tartósítószer és adalékanyag mentesek.