Tanulok...

2022.06.12

TANULOK, KICSIT EL VAGYOK TŰNVE

______________________________________________________________


Picit ritkábban jöttem az utóbbi napokban és a következő 2 hétben ez még marad így, mert minden percemet leköti a Lefogyok Program háttérfeladatainak alkotómunkája és a 2 hét múlva esedékes csoportos fitnesz instruktor vizsgámra való felkészülés.Kifogásokat nem engedek bekúszni az életembe még úgy sem, hogy most aztán tényleg nagyon koncentrálnom kell és alig van időm magamra. Több száz oldalnyi elmélet, OKJ-s tétel sor kering a kezeim között, miközben 10-20 perces videókat gyártunk a programban és rengeteg a háttérmunka az 5. szakmai könyvem készületeivel is.


Az étkezés a fix pont.


Ha ezen elcsúsznék, borulna minden, mert nekem ez jelenti az egyensúlyt. Ha rendben van az emésztésem, a közérzetem, ha fitt és energiadús vagyok, minden sokkal könnyebb az élet más területein is. Semmivel sem lennék előrébb, ha az egészséges ételek helyett "mondván, most kell a glükóz az agyamnak", két pofára enném a csokit meg a pizzát, mert hogy "NINCS IDŐM"... Dehogy nincs időnk normálisan enni. Akinek van ideje rossz kaját enni, annak pont annyiba telne az is, hogy jó ételt választ még akkor is, ha mondjuk rendelnie kell.És ez az, amit nehezen fogok megérteni és elfogadni másoknál. "Nem volt időm" címszóval milliószor toltak már el Mentoráltak is kezdést és ennek a motivációs oldalát nem értem. Miért egyszerűbb berendelni a hamburgert vagy mátrai borzast, mint választani egy natúr húst zöldségkörettel vagy épp egy finom salátát. Amikor az élet más területein leterhelést kapunk, annyira könnyedén mondjuk azt, hogy "Most nem alkalmas az idő" a fogyásra. Hát én meg azt mondom, hogy tetézzük a problémákat, ha mindig csak halogatjuk a döntést. A másik kedvencem, hogy "Nincs időm olvasni", ezért az ingyenes anyagaimat sem használják rengetegen. Ha követném ezt a kifogásrendszert, akkor mit szóljak most én, főállású dietetikus jelöltként, íróként, mentorként, 3 OKJ-s tanfolyamot egyszerre végezve, több ezer oldalnyi tananyaggal a nappalim közepén, miközben videókat gyártunk, tartalmat gyártunk, 2 kis kutyáról gondoskodunk, könyvelőhöz járunk, nyomdába járunk, bevásárolunk, főzünk, füvet nyírunk, edzünk....


Mégis van időm JÓL ENNI. És igen, néha én is rendelek kaját, mert annyira elfáradok ebben a sok feladatban így 5 héttel a műtétem után egy percnyi pihenő nélkül, hogy nincs erőm főzni. De nem pizzát választunk, nem szar kaját választunk, hanem tudatosan bökünk olyan ételekre, amelyek segítik a szervezetünket fitten tartani.Van itt egy jó kis kávézó nálunk a városban, ha nincs időm magamnak készülni, onnan szoktam hozni smoothie bowl-t, chia pudingot, elkészített salátákat. Vagy egy másik kedvenc étteremből levest szoktunk még rendelni (zöldbabgulyást). Nagyon-nagyon ritkán fordult az elő, hogy mi egy szar kaja mellett döntöttünk volna, szerintem idén ilyen nem is volt. Igen, ha visszagondolok, Vendellel mi szándékos cheatdayt nem is tartottunk. Mondjuk céljaink is voltak egész évben. A célok mindig rajtunk múlnak. Azok nem csak úgy jönnek, hanem döntések eredményei. Döntés volt a csoportos fitnesz képzés, a személyi edző képzés, a szakács képzés, az új program, az új könyvem, az új online felületem. Ezek szültek célokat. Ahogy a műtétem is. Célom volt pontot tenni 5,5 év végére.Piszok kemény volt, de nem tudok olyan időszakot felsorolni, amikor teljesen motiválatlan lettem volna, vagy feladtam volna mindenféle mélypont ellenére. Vettem házat, eladtam házat, költöztem 240 km-ra, egyetemet kezdtem, 3 másik sulit kezdtem, szerelmes lettem, szakítottam, újra szerelmes lettem. Rengeteg volt a munkám, a feladatom és büszke vagyok arra, hogy NEM ENGEDTEM EL a célokat, velük együtt a magamba fektetett bizalmat sem.Mindenkinek csak egy döntés kell, aztán persze jönnek hullámvölgyek, nehézségek és kemény időszakok, de ha a cél tényleg fontos, akkor annak elérése mindig az egyénen múlik. Feladni rohadt könnyű, kifogást gyártani mellé még könnyebb.Végig csinálni már valami egészen más lelki attitűddel jár. És minden ember tiszta lappal indul, mindenkinek van esélye, lehetősége végig csinálni vagy feladni. Hogy kiből lesz örökös feladó vagy kiből lesz sikersztori, mindig egy emberen múlik: RAJTAD! Senki máson! Lehetsz sikertörténetes vagy lehetsz kifogásgyártó. És lehetsz kifogásgyártóból végül sikersztoris. Reggelink: friss saláta, kecske sajt, ementáli sajt, serrano sonka, áfonya, házi kolbász, pur-pur kenyér, olívaolajas citromos öntet.

ÉS A FAL! Ami előtt annyiszor álltam Anyukámék udvarán . A fal, ami őrzi a duci árnyékomat és a boldog új testképet is. A before oldalon egy kétségbeesett lány voltam, aki nagyon akart változni. Az after oldalon pedig ott egy küzdő: dietetikus(jelölt), edző(jelölt), szakács(jelölt), sikersztoris, szerelmes lány. Az a lány, aki mindig is lenni akartam!

Kovács Klaudia - Túlszeretni | NYOMDAI KIADÁS

Egy kövér lány voltam, aki egész életében le akart fogyni. Sokáig nem tudtam, hogy a bennem lakozó személyiségek miért csatáznak egymással. Hogy egyáltalán miért találkozom más és más arcaimmal, s miként kellene ezeket kezelnem. Nőként sok szerepet öltünk magunkra, még az előtt is, hogy párra lelnénk. Amikor csak az ÉN lakozik a lelkünkben és nincs mellettünk más, már akkor is sokféle módon jelenünk meg a napjainkon. Minden azzal kezdődött nálam a személyiségfejlesztésemben, hogy boldog akartam lenni. Viszont nem feltétlenül tudtam, ez mit is jelent. Elvárásokat támasztottam az elképzeléseimmel szemben, s ha bármi másként alakult, mint azt ahogyan én vázoltam kötelező kimenetelként, rögtön falakba ütközött az aktuális álomképem. Valahogy ilyen módon találtam rá az életemben az ételre, mint vigaszdíjra, mint egy láthatatlan barátra, aki sosem bánt, aki sosem beszél vissza, aki mindig örömet akar okozni, aki feltétel nélkül ki is elégíti a vágyaimat. E könyv írásakor már tudom, hogy a kövérség búcsút vett tőlem. Nem csak elértem az áhított testsúlyomat, de egy olyan életet is felépítettem, amelyben felelősséggel tartozom hozzám hasonló emberek döntéseiért is. Öt éve blogot írok a történetemről. Úgy kellett ezt a könyvet megírnom és az olvasó úgy olvashatja el a fejezeteket, hogy az a tény már befolyásolja az írottak értelmezését: sikerült lefogynom. Ezért a sorok legalább annyira elmesélt élmények öt év vonatkozásában, mint amennyire a jelenre vonatkozó felfedezések, felismerések is. Sőt, valójában a ma megtapasztalásaira lehet igazán értelmezni a változásomat. A könyv egyszerre a múltam, a jelenem és a remélt jövőm is.

4 990 Ft 7 990 Ft

Senorita MINI VIP tagság 2023

A VIP CSOMAG ELEMEI: Senorita VIP tagság 6 hónapra Online tanulófelület 6 hónapra Kidolgozott életmódprogram 6 hónapra Nyomdai eszközrendszer (A-B kártyapakli) a 6 hónapos programra Hosszabbítható tagság további blokkokra

16 000 Ft