Tejszínes csirke hajdinával

2021.11.19

Hozzávalók:

  • 150 g csirkemell
  • 1 db kisebb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek balzsamecet
  • 1/2 ek olívaolaj
  • 60 g hajdina
  • só, bors, kapor, őrölt pirospaprika
  • 1,5 dl rizstejszín
  • 1 ek zabliszt
  • 60 g barna csiperke

Recept: a csirkét sütőben sütöttem sózás, borsozás, paprikázás után tepsiben. Az olajon megpirítottam a hagymát, rádobtam a szeletekre vágott gombát, majd meglocsoltam a balzsamecettel. Megvártam, míg elfő az ecet leve. Ezután felöntöttem a gombát rizstejszínnel, fűszereztem, zabliszttel sűrítettem. A hajdinát sós vízben főztem. Jól esett mellé pár levél friss spenót, de bele főzhettem volna a raguba is.