Teriyaki csirke pirított kesudióval

2021.03.27

Hozzávalók:

  • 100g csirke (lehet lazac és rák is)
  • fél db répa
  • fél db kaliforniai paprika (lehet külön színű is 1/4, 1/4)
  • néhány karika cukkini
  • 40-50g barna rizs / basmati rizs
  • 1/2 ek szezámmag
  • 1 ek szezámolaj
  • 2 ek szójaszósz

  • 1 ek juharszirup

  • 1/2 ek lime lé

  • 1 ek reszelt gyömbér

  • 1 gerezd fokhagyma, reszelve

  • 1/2 db hagyma
  • 1 ek kókusz zsír
  • fél markényi kesudió

Recept:

Készítsük el a pácot az összes teriyaki összetevőből és fűszerezzük sóval, borssal. Vágjuk le a lazac bőrét, mossuk meg, majd tegyük bele a pácba és pihentessük egy órán keresztül. Főzzük meg a rizst. A hagymát kezdjük el pirítani, majd amikor még roppanós, de már színe van, dobjuk rá a többi zöldséget is. Nem kell őket főzni, csak pirítani, roppanósra. Öntsük nyakon a szezámolajjal, szójaszósszal, szezámmaggal, juharsziruppal, adjuk hozzá a gyömbért, a fokhagymát, a lime levét. Forgassuk jól össze. Szedjük ki. Ugyanebben a serpenyőben pirítsuk meg a csirkét anélkül, hogy kimosnánk azt, mert így marad a húsnak is a pácból.

Tepsin, sütőben 5-8 perc alatt pirítsuk meg a kesudiót, majd azt szórjuk rá az étel tetejére.