Teriyaki csirke pirított kesudióval
Hozzávalók:
- 100g csirke (lehet lazac és rák is)
- fél db répa
- fél db kaliforniai paprika (lehet külön színű is 1/4, 1/4)
- néhány karika cukkini
- 40-50g barna rizs / basmati rizs
- 1/2 ek szezámmag
- 1 ek szezámolaj
2 ek szójaszósz
1 ek juharszirup
1/2 ek lime lé
1 ek reszelt gyömbér
1 gerezd fokhagyma, reszelve
- 1/2 db hagyma
- 1 ek kókusz zsír
- fél markényi kesudió

Recept:
Készítsük el a pácot az összes teriyaki összetevőből és fűszerezzük sóval, borssal. Vágjuk le a lazac bőrét, mossuk meg, majd tegyük bele a pácba és pihentessük egy órán keresztül. Főzzük meg a rizst. A hagymát kezdjük el pirítani, majd amikor még roppanós, de már színe van, dobjuk rá a többi zöldséget is. Nem kell őket főzni, csak pirítani, roppanósra. Öntsük nyakon a szezámolajjal, szójaszósszal, szezámmaggal, juharsziruppal, adjuk hozzá a gyömbért, a fokhagymát, a lime levét. Forgassuk jól össze. Szedjük ki. Ugyanebben a serpenyőben pirítsuk meg a csirkét anélkül, hogy kimosnánk azt, mert így marad a húsnak is a pácból.
Tepsin, sütőben 5-8 perc alatt pirítsuk meg a kesudiót, majd azt szórjuk rá az étel tetejére.