Test | Lélek | Elme | Edzés önhatárok felett

2019.11.27

Ma reggel különösen nehéz ébredésem volt. A szundi funkciót többször is kihasználtam, és a fél órás előkészületből 9 percre redukáltam a fürdőszobai rutinokat, a reggelit, az edzőruha magamra öltését. Még ábrándoztam volna inkább. De indulnom kellett a csípős hidegben. Zene listát üzembe helyeztem, kihajtottam az úton az edzőterem irányába. 20-25 perc alatt érek oda. Mindig zenével hangolódok, ez felér egy bemelegítéssel. Lelkileg biztosan. Minden könyvemet, posztomat zenére írom. Minden kocsiban töltött pillanatomat énekelve utazom végig. Most egy dal akadt meg a fejemben és 8-szor hallgattam meg, míg az edzőteremhez értem.


Én egyedül másztam a hegyeket, ahol a  lejtő folyton meredek, előttem csak egy cél lebegett, hogy mindig megéljem a perceket.


A komoly sportcélokat dédelgető terveim közepette a zene és a dalok szövege megtölti a teret körülöttem. Számomra az, hogy edzeni megyek, egy komoly rendszer megváltoztatását és rendkívül rossz szokások kiiktatását jelentette. Hiszen azelőtt soha nem sportoltam. Kövér lányként a kínok kínját éltem át, amikor fejest ugrottam a mozgás világába. Minden egyes megtett méter fájdalmat és elfáradást okozott és a sport szeretete nem fogant meg bennem soha. Idén, egyetemi céljaim mellett azt vettem a fejembe, hogy olyan eredményeket érek el 2022-re, ami pár évvel ezelőtt még komolyan nevetséges lett volna. Már 2 edzőt fogyasztottam el 2019-ben, mert nem találtam kötődési pontot a céljaim és az ő odaadásuk között. Tömegtermék voltam. Én az akarok lenni, akinek egy edző tényleg segíteni akar és igazi motivációt tud nyújtani. Most megtaláltam végre. Ehhez persze két ember közötti összhang is kell. Szimpátia, őszinteség, nyíltság, letisztázott szabályok. Meddig tarthat a hiszti, mikor van valós fájdalom és kifáradás. Mikor lépem át a határaimat és meddig történhet erőszak önmagammal szemben. Meddig bírom, meddig akarom, mire vagyok képes. A test valódi edzésében ezek mind jelen vannak. Rájöttem, nemes egyszerűséggel, amit eddig edzésnek hittem, az lötyögés volt. Rájöttem, hogy soha nem értem el a tűrőképességem határait. Rájöttem, hogy amit magamról gondoltam, az közel sem azonos azzal, amire valójában képes a testem. A testem és az elmém. Fogyás és alakformálás alatt, ahogyan a versenyszerű sportolásban vagy épp a versenyszerű fitnesz ágakban is, oszlopos tényező az agy, a lélek kapcsolata a testtel. A külvilág kizárása a célra fókuszált szemlélettel. "Ne gondolkodj azon, hogy fáj!" - mondta nekem az első keményen edzésen. Akkor tudatosult bennem, hogy valóban folyton arra koncentráltam, hogy ez mennyire nehéz, mennyire nem bírom. De tényleg nem bírtam? Négy ütemű fekvőtámasz. 20 db. Ez vékony lányoknak is nehezen mehet, 15-20kg felesleggel még inkább. Arról már nem is beszélek, ha ezt 150 kilósan kellett volna megtenni. Teljes testet megmozgató gyakorlat. Négykézlábra ereszkedsz, végig vonaglasz a szőnyegen, hasra fekszel, kinyújtod a karod, majd hátrafelé feltápászkodsz és felállsz. Tempósan. Lihegve. Az ötödiknél már kifáradtál. A tizediknél már nem kapsz levegőt. A tizenötödiknél már számolsz visszafelé, hiszen mindjárt vége. Rengetegszer megálltál, néztél a szőnyegre, és a huszadik akkor sem könnyebb, ha tudod, ez az utolsó. De büszke vagy magadra. Mert kész. Aztán rád néz az edző és azt mondja: még 2 kör. Azaz még 40. És akkor elkezdesz homályosan látni, elgörbül a szád, kikerekedik a szemed, nem tudod, komolyan gondolja-e. De ő szúrós tekintettel mutat a szőnyegre. Ez nem viccel. 20-nál azt éreztem, hogy belehalok és még 2x ennyi van hátra?

6 közös edzésen vagyunk túl azóta. Saját testsúlyos, kis eszközös gyakorlatok, de gyilkos mind. A magasságot és mélységet megélő pulzus dolgozott bennem végig. Ma reggel, ahogy említettem, nehezen keltem. Szombat óta kicsit el vagyok varázsolva, de magam sem értem, pontosan mit érzek. Nő lettem a saját szememben 14-15 év után újra. Ezt feldolgozni igazi életfeladat. Akármennyire se érthető. Én sem értem. De a lényeg, hogy fel vannak kavarodva bennem az érzések. Életemben először fordult velem elő az, ami ma történt. Ismét a négy ütemű fekvőtámasz következett köredzésben. Nehéz volt a váltója is, még nehezebb ez a légzőrendszert megdolgoztató négyütemű. Az első teljes kör után bérletet váltottam az ablakhoz és csak arra koncentráltam, hogy kevesebbszer emelkedjen a mellkasom annál, mint ahogy azt követni tudja az orrom szuszogása. Szempillantásnyi idő jut pihenésre, jön a következő sorozat és csak állok a szőnyeg szélén, a másik oldalon, szemben az edző. Farkasszemet nézünk. Én csak azt motyogom az orrom alá: nem bírom, nem bírom, nem bírom, miközben tudom, még 2 kör lenne hátra. Ez alatt a 6 edzés alatt értettem meg, hogy az igazi, hivatásaként dolgozó edző rád hangolódik. Tudja, mikor hisztizel, látja, mikor fáj tényleg, ismeri a reakcióidat és felismeri azt, amikor elérted a maximális terhelhetőséget. Én csak álltam ott a szőnyeg végén, hol az edző szemébe néztem, hol a szőnyegre. Most először megkönyörült rajtam és azt mondta, ez az utolsó, aztán elmehetsz. Fellélegezhettem volna. Nem kell két kör, csak egy. És akkor ott, azt gondoltam:

Én egyedül másztam a hegyeket, ahol a lejtő folyton meredek, előttem csak egy cél lebegett, hogy mindig megéljem a perceket. Minden egyes tévedésem erősebbé tett mint régen. Már tudom, nem hordhatom a világ súlyát a vállamon.

Ha mesélni tudna az edzőterem polifoam szőnyegén az izzadság és könnycseppek szeretkezése, kirajzana belőle, hogyan egyesül test, lélek és elme a fogyásért rimánkodó lányban. Az Ő könnyei, az Ő verejtéke. Bűn és bűnhődés. Múlt és jövő. Zabálás és mértékletesség. Halogatás és döntés találkozási pontja. Amikor végre megszületik az elhatározás. Hiába fáj, hiába nehéz, hiába is akarnál könnyebbik utat. Mert valóban sokkal egyszerűbb lenne azt választani, hogy ma sem akarod (eléggé) a változást és betuszkolod a holnap ígéreti közé.

Ezért megcsináltam a felmentés ellenére az utolsó két kört. Szünet nélkül. Sírva. Egyszerre törölgettem a könnyeimet állva, majd térdeltem le újra és csak szipogtam. Csak zokogtam, nyögtem, mert fájt a lelkem, fájt a fáradtság, fájt minden. Dolgozott a bennem sokáig lappangó feszültség 10 évre visszatekintve. Mert kövér lettem. És szenvedve tudom ezt visszafordítani. Ára van. Az edző pedig csak csendben hallgatott, nézett. Az utolsó kör legutolsó gyakorlatából felálltam és nem volt másra erőm, csak hogy az akkor már hátam mögött sétáló edzőm szemébe nézzek. És láttam. Amit látni akartam. Ami büszkeséggel töltötte el Őt is. Túlléptem a határaimon, a fájdalmon, egyszerre jött ki belőlem a feszültség, a sok kövérség miatti szenvedés és a szombati sokk, hogy ismét nő vagyok a tükörben. Nem mondott semmit, csak bele csapott a tenyerembe. Nem kellettek szavak. Tudta, ahogy én is... akkor ott, harcos lettem.


1 ÉV VIP TAGSÁG | 2023.09.17-ÉIG

Igényeld új VIP tagságodat és maxold ki az életmódváltásodat! Komplex életmódváltó program online tanuló felülettel Letölthető, kidolgozott infókártyapaklival, amelyen mindent megtanulsz, ami az életvitel változtatásához szükséges VIP automatikus kedvezmény rendszer Senor/ita termékeinkhez 1 éves tagság A VIP tagságban kurzusokon keresztül menetelhetsz végig a céljaidig: Új belépős tagoknak mindent a részelteibe menően megtanítunk Új belépő kurzoson, amelyet saját tempódban bármikor elérsz. 28 FIX nap kurzusunkon velünk együtt végzed az életmódváltást: főzést, napi fókuszokat, nap indítást, nap zárást. Varázsmenü videósorozatunk eligazít mini videók segítségével a legfontosabb tudnivalókon az élelemiszereken át a hormonális problémákon keresztül a komplexebb témákig.

9 990 Ft 19 990 Ft

ÖRÖKÖS VIP TAGSÁG + VARÁZSMENÜ CSOMAG (28 NAPOS ÉLETMÓDVÁLTÓ KURZUSSAL)

Igényeld új VIP tagságodat és vidd vele a VARÁZSMENÜ csomagunkat is. Kezdd rögtön 28 napos életmódváltó kurzusunkkal! Csatlakozz most a VIP tagok közé, vigyél mindent, amit csak adhatunk: Komplex életmódváltó program online tanuló felülettel VIP kedvezmény rendszer Senor/ita termékeinkhez 180 napos életmódváltó program nyomdai kártyapaklival a varázsmenü rendszer teljes tudásanyagával 28 napos életmódváltó kurzusunkban mindent megtanítunk neked, hogy teljes erőbedobással indulhass el az úton. Varázsmenü csomagra, amit te választanál magadnak az induláshoz. A varázsmenü csomagok 2 db kollagén terméket, a Varázsmenü életmódváltó receptkönyvet is a kezedbe adja. Kollagén termékeidet VIP tagságod aktiválása után választhatod ki, ennek folyamatáról a VIP tagság érvényesítését követően tájékoztatunk a jogosultságaid beállításaival együtt. A szállítási költséget a magyarországi csomagok ára tartalmazza. A szállítási költséget külföldi tagok számára a webshop felszámolja.

31 960 Ft 49 950 Ft