Tojásos-sajtos mártogatós

2019.01.29

Hozzávalók:

  • Hozzávalók:
  • 2 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 250 ml tömlős krémsajt
  • bors
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál tejföl vagy 1 evőkanál olívaolaj
  • zöldségek a mártogatáshoz (szárzeller, répa, uborka, cukkini stb.)

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk, apróra vágjuk. Hozzáadjuk a szintén apróra vágott hagymát (póréhagymát is használhatunk), sót, borsot, majonézt, mustárt, sajtot. Az egészet jól összekeverjük, olívaolajjal vagy tejföllel kicsit hígítjuk. Hűtőben kb. 1 órát pihentetjük, hogy az ízek kicsit összeérjenek. Hasábokra vágott zöldségekkel vagy pirítóssal tálaljuk. Egészséges, egyszerű és finom.