Töltött fasírt

2018.12.16

Hozzávalók 4 főre:

Fasírt:

  • 500 g darált pulykahús
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek mustár
  • fekete bors ízlés szerint (őrölt)
  • 2 db tojás
  • só ízlés szerint
  • 4 ek darált zabpehely

Töltelék:

  • 3 db főtt tojás
  • 50 g mozzarella sajt

Locsolás

  • 0.5 dl napraforgó olaj (a sütéshez, amennyi szükséges)

Elkészítés:

A darált pulykahúst, az apróra fölvágott vöröshagymát és fokhagymát, 1 evőkanál mustárt, őrölt borsot, tojást, sót, darált zabpelyhet egy tálban jól összedolgozzuk. Majd egy sütőpapírra rárakjuk, és befedjük egy másik sütőpapírral. Sodrófával nem túl vékonyra kinyújtjuk. A szélén kis részt hagyva rátesszük a a sajtszeleteket. A főtt tojást a szélére rakjuk, és föltekerjük. A két végét jól összenyomkodjuk, hogy ne folyjon ki a sajt. Sütőpapírral kibélelt formába helyezzük, egy kevés olajjal meglocsoljuk, és borral megöntözzük. Azért, hogy ne repedjen meg az egyben sült fasírozott sütés alatt, vizes kézzel jól megpaskoljuk, mielőtt elkezdjük sütni.