Töltött fasírt
Hozzávalók 4 főre:
Fasírt:
- 500 g darált pulykahús
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek mustár
- fekete bors ízlés szerint (őrölt)
- 2 db tojás
- só ízlés szerint
- 4 ek darált zabpehely
Töltelék:
- 3 db főtt tojás
- 50 g mozzarella sajt

Locsolás
- 0.5 dl napraforgó olaj (a sütéshez, amennyi szükséges)
Elkészítés:
A darált pulykahúst, az apróra fölvágott vöröshagymát és fokhagymát, 1 evőkanál mustárt, őrölt borsot, tojást, sót, darált zabpelyhet egy tálban jól összedolgozzuk. Majd egy sütőpapírra rárakjuk, és befedjük egy másik sütőpapírral. Sodrófával nem túl vékonyra kinyújtjuk. A szélén kis részt hagyva rátesszük a a sajtszeleteket. A főtt tojást a szélére rakjuk, és föltekerjük. A két végét jól összenyomkodjuk, hogy ne folyjon ki a sajt. Sütőpapírral kibélelt formába helyezzük, egy kevés olajjal meglocsoljuk, és borral megöntözzük. Azért, hogy ne repedjen meg az egyben sült fasírozott sütés alatt, vizes kézzel jól megpaskoljuk, mielőtt elkezdjük sütni.