Töltött kelkáposzta

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 fej kelkáposzta
  • 300 g pulyka darált hús
  • 100 g bulgur (vagy köles, hajdina)
  • só, bors, kömény
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db nagyobb tojás
  • 1 l paradicsomlé - cukormentes (vagy préselj paradicsom levet)

Elkészítés:

A darált húst összekeverjük az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a tojással, bulgurral és a fűszerekkel. A kelkáposztát megmossuk és leveleire szedjük, majd megtöltjük a töltelékkel. A maradék káposztát csíkokra vágjuk és a fazék aljára pakoljuk, majd jöhetnek rá a töltött káposztalevelek. Az egészet felöntjük paradicsomlével. (Ha nem lepi el akkor vízzel pótoljuk a hiányzó mennyiséget.) Ha úgy érezzük, hogy nem elég ízletes a káposzta leve akkor nyugodtan fűszerezzük.