Töltött kelkáposzta
Hozzávalók 4 főre:
- 1 fej kelkáposzta
- 300 g pulyka darált hús
- 100 g bulgur (vagy köles, hajdina)
- só, bors, kömény
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db nagyobb tojás
- 1 l paradicsomlé - cukormentes (vagy préselj paradicsom levet)

Elkészítés:
A darált húst összekeverjük az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a tojással, bulgurral és a fűszerekkel. A kelkáposztát megmossuk és leveleire szedjük, majd megtöltjük a töltelékkel. A maradék káposztát csíkokra vágjuk és a fazék aljára pakoljuk, majd jöhetnek rá a töltött káposztalevelek. Az egészet felöntjük paradicsomlével. (Ha nem lepi el akkor vízzel pótoljuk a hiányzó mennyiséget.) Ha úgy érezzük, hogy nem elég ízletes a káposzta leve akkor nyugodtan fűszerezzük.